Kysymys:
Hyppykeitto suoritetaan erillään vierteen kiehumisesta.
awithrow
2011-06-29 18:57:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen utelias kokeilemaan joitain yhden hyppyn tyyppisiä oluita ja haluaisin tehdä useita lajikkeita yhdellä hautumispäivällä. Ideaalinen tilanne olisi tehdä viiden gallonan erä kuoritonta vaaleaa aleä pohjaksi ja käyttää sitä viiden, yhden gallonan erien erilaisten yksittäisten humalan oluiden valmistamiseen. Jos mahdollista, haluaisin tehdä tämän ilman viittä erillistä kiehumista.

Voisiko keittää humalaa erillisissä kastikeastioissa vettä ja lisätä sitten tämä humalavesi ensisijaiseen fermentoriin eri tyyliä varten? Maistuisiko tämä samalla tavalla kuin jos olisin keittänyt humalaa päävirrassa? En ole varma, onko virrassa entsyymiä, joka vaikuttaa humalaan kiehuvassa lämpötilassa ja jota kaipaan erillisessä kiehumisessa. Onko tässä selvempi tapa tehdä tämä puuttuu? Ajattelen, että humalaa olisi helpompi keittää viidessä erillisessä vesiliuoksessa lattialla kuin keittää viisi yhden gallonan vierre-erää.

Viisi vastused:
jsled
2011-06-29 21:02:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Humalaa on keitettävä humalan sokerien läsnä ollessa humalan öljyjen isomeroimiseksi katkeruuden saamiseksi. Siksi IBU: t ovat kiehumisen pituuden ja (käänteisen) painovoiman funktiona. Vedessä kiehuminen ei tee samaa. Minun arvaukseni mukaan makuun ja aromiin ei vaikuta oleellisesti samalla tavalla. Haluat ehkä käyttää neutraalempaa humalaa katkeroitumiseen ja erikoishumalaa aromin / aromin arviointiin, mutta sitten saat vääristyneen näytteen.

Ehkä, kokeile testiä: tee 5 g kiehumaton kiehumaton, plus 1 g hyytelevä vierre ja 1 g humala-tee-infuusio yhdellä viidestä gallonasta samalla humalalla; sitten näet kuinka lähellä nämä kaksi ovat.

Joten sanot, että minun pitäisi lisätä jonkin verran vierteitä humalaveteen? Pohjimmiltaan tee jotain 800 IBU -minivieraa ja sekoita se takaisin?
En ole varma, että vierteen on oltava läsnä alfa-happojen isomeroimiseksi. Pelkkä kiehuminen voi olla riittävä. Ja käänteinen suhde painovoimaan johtuu enemmän isomeroitujen happojen liukoisuudesta liuoksessa olevaan sokeriin nähden, ei nopeuteen, jolla se isomeroituu, jonka tiedän varmasti. Mitä enemmän sokeria, sitä vähemmän alfaa pysyy liuoksessa kiehumisen jälkeen.
+1 @brewchez painovoimaa koskevaan kommenttiin. Tämä itsessään riittäisi keittämään humalaa virrassa, muuten, kun kyseessä on oikea eräkoko, ei välttämättä voida toistaa virtsan ulkopuolella kiehumisen testiolosuhteita. Jos saat ajautumiseni.
Minulla on KUULEMINEN (mutta ei vahvistettua), että humalan kiehuminen vain vedessä johtaa "ruohomaiseen" makuun. Perustamattomat huhut FTW!
Tämä on täysin väärä, pelkään. Maalaistalon panimossa on ollut yleinen käytäntö satojen vuosien ajan humalan keittäminen vedessä (humalatee). Tee on ehdottomasti hyvin katkera. Isomerointi johtuu vesimolekyylien osumisesta alfa-happomolekyyleihin suurella nopeudella.
Graham
2011-06-29 21:54:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikka tämä koe ei auta valitsemiesi humalien katkeruusominaisuuksien erossa, ehdotan, että katkeroit perusolutta vain tarpeeksi Magnumilla * tai Galenalla *, jotta voit saavuttaa perusolut (10-20) IBU), erota sitten vierre 5 muuhun ruukkuun ja lisää näihin 5 erilaista maku- / aromihumalaa.

Tällä tavoin kaikki oluet ovat katkera samalla tavalla, mutta voit kertoa mitä erilaiset humalalajikkeet tekevät oluen mausta.

(* Käytän Magnumia tai Galenaa, koska ne ovat molemmat erittäin korkeaa alfaa ja myös hyvin neutraaleja. Ne myötävaikuttavat pohjimmiltaan vähän 10-20 IBU -oluessa ei ollenkaan makua, koska tälle IBU-alueelle meneminen kestää noin puoli unssia.)

Muokkaa: Ehdotan, että tehdään yksi lisäys jokaisessa potissa 10 minuutin kohdalla. merkki. Se antaa sinulle sekä tuoksun että maun. Myöhemmin voit toistaa kokeen uudelleen tekemällä erilaisia ​​määriä eri aikoina tai jopa kuivaamalla hyppäämällä erää kiehumisen sijaan.

Aiotko kuivata humalaa aromihumalalla tai tehdä lyhyt kiehuminen niiden kanssa?
hän sanoo tekevän lyhyen kiehuvuuden heidän kanssaan. Odotan kiehumisesi olevan alle 15 minuuttia humala-aromin saamiseksi tai alle 5 minuuttia humalan aromin saamiseksi.
Jep, aikomukseni oli lyhyt kiehuminen, mutta ei ole mitään sanottavaa, että sinun ei pitäisi kokeilla kokeilua uudestaan ​​vain kuivalla hyppelyllä eri lajikkeiden kanssa katkeran samalla pohjalla. Rakastan tällaisia ​​panimokokeiluja!
iWeasel
2011-06-30 00:10:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Henkilökohtaisesti, jos se olisin minä, tekisin vain viisi pienempää testipannua valvotuissa olosuhteissa.

Humalaa on todellakin keitettävä vierteessä, koska vierteen painovoima vaikuttaa humalan käyttöasteisiin. Mitä suurempi painovoima, sitä pienempi käyttöaste. Myös happamuus (pH) kasvaa hieman vierteen kiehumisen aikana ja tämä vaikuttaa erityisesti humulonin isomerisoitumiseen (viite: Brewing by Ian S Hornsey - RSC Paperbacks).

@Graham & @jsled antaa mielenkiintoisia ehdotuksia, mutta jos löytäisit haluamasi yhdistelmän, sinun on sitten käännettävä se takaisin perinteiseksi virralla kiehuvaksi ja se itsessään saattaa tuottaa erilainen tuloksen testissäsi.

Neuvoni, tee viisi panimoa ja niiden välillä, rentoudu ja pidä kotipannua Onnea!

Et ole väärässä havainnoinnissasi täällä. Ehdotukseni toimii vain, jos jäähdytystekniikka ja sävelkorkeus ovat samat suurelle 5 gal erälle kuin 1 gal erälle, jota hän yrittää jäljitellä. Ei mahdotonta, mutta pidettävä mielessä jotain. On paljon tekijöitä, jotka menevät oluen toistamiseen, jopa samanlaisten ainesosien kanssa. Mutta ehkä se on osa panimon hauskaa.
@Graham "Mutta ehkä se on osa panimo-hauskaa". Kuule, kuule; älkäämme koskaan unohtako tätä. :-D
Tämä ON tyhmästi hauska harrastus. Tuolloin minulla ei ollut aavistustakaan, mistä olin tekemisissä, kun kaveri näytti minulle ensimmäisen kerran, kuinka avata purkki purkki :)
Denny Conn
2011-06-30 00:36:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun olen kokeillut humalan kiehumista vedessä, olen aina saanut niistä kovan kasvimaun, joka oli inhottavaa. Yritin jopa säätää veden pH olevan enemmän vierteen kaltainen ja se vain teki siitä vähemmän inhottavan.

Zach Thomas
2016-03-03 02:28:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ankara ruohoinen maku on ehdottomasti huhu, ja sillä ei todellakaan ole mitään järkeä, ellei katkera humalasi suhde ollut poissa matkalta lähtöstä tai ehkä jos keität humalaa suuremmassa vesimäärässä kuin tarpeen . Tämä tuottaisi liian tehokkaan erän katkera humala-teetä ja se varmasti voittaisi vierteen. Totuus on, että olen tehnyt monia onnistuneita annoksia humalateemenetelmällä. Runsaasti katkeruutta ja aromia sekä saat lisäbonuksen säästää aikaa, jos päätät tehdä myöhäisen uutteen menetelmän (suositeltava). Salaisuus on tietää oikea vesimäärä humalan keittämiseen.

Oikea menetelmä humalan käyttämiseksi kiehuvassa vedessä (5 gallonan erä):

Kerää 2 litraa vettä suuressa kattilassa. Aloita keittämällä katkera humala (45-60min) ja lisäämällä sitten aromihumalaa (0-30min) tarpeen mukaan.

Kun humala on kiehunut, sammuta poltin ja kaada 2 l kylmää vettä kattilaan, jolloin lämpötila laskee noin 175 f: iin. Näin katkera prosessi pysäytetään.

Suodata humala suurella suppilolla / siivilällä isoon kulhoon tai kattilaan. Kaada suppilon / siivilän sisällä oleviin humaliin vielä 2 litraa kylmää vettä (kerrallaan) mahdollisten öljyjen poistamiseksi.

Hylkää humala ja alttoviulu! Mukava voimakas erä humalauutetta.

Kaada vierteeseen ja sekoita voimakkaasti. Heti sen jälkeen aloita vierteen jäähdyttäminen pystytempoiksi, jotta vältetään jatkuva katkeruus.

Se ei ole kokemukseni mukaan ankara ruohoinen maku, se on enemmän kuin puinen tai puutarhan myöhäinen jälkimaku ja sitä voivat maistella vain erinomaisen makuhermon omaavat ihmiset.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...