Kysymys:
Kuinka voin tehdä hiiva-aloituksen?
sgwill
2010-11-13 07:47:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiedän, että minun pitäisi käyttää hiiva-aloitusta, jotta voin varmistaa, että minulla on tarpeeksi terveellistä hiivaa, mutta en ole koskaan onnistunut käymään sen ympärillä.

Kuinka aloitan hiivan käynnistimen? Kuinka kauan ennen panimopäivää minun pitäisi aloittaa?

Kaksi vastused:
Fishtoaster
2010-11-13 08:10:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink
  1. Aloita aikaisin - ota hiiva jääkaapista ~ 3 päivää ennen hautumispäivää ja anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi.
  2. Keitä tuoppi (2 kuppia) vettä ja sekoita 1/2 kupillista kuivaa mallasuutetta (DME). Keitä sitä 10 minuutin ajan.
  3. Lisää vaihtoehtoisesti hiivaravinteita tässä vaiheessa.
  4. Jäähdytä vesi 80 asteeseen tai alle (aseta pannu altaaseen tuumalla tai kahdella vedellä) (esimerkiksi)
  5. Kaada tämä tavara (sedimentti mukaan lukien) puhdistettuun lasipurkkiin (tai vastaavaan).
  6. Lisää hiiva ja sekoita sitten voimakkaasti seosta.
  7. Tulppa ja lukitse purkki (tai käytä vain neulanreikää tai kuminauhalla pidettyä muovikääriä)
  8. Säilytä tätä suorassa valossa ja lämpötilassa mahdollisimman lähellä lämpötilaa, jossa aiot käydä olutta.

Lähde

Entä sekoituslevy?
En ollut koskaan nähnyt niitä ennen, mutta googlessa se näyttää melko siistiltä. Oletetaan, että on järkevää - hiiva voi elää ilman happea, mutta se tarvitsee sitä lisääntymiseen (mikä on aloittajan kohta). Magneetin pyöriminen sisällä pitääkseen käynnistimen ilmastettuna toimisi siihen hyvin. Ihmettelen, tekisikö temppu muita automaattisia ilmastusmenetelmiä (esim. Kalasäiliön kuplittelija) ...
On olemassa "rock" ilmastimia, joita ihmiset ovat käyttäneet - ts. kalasäiliön kuplija
Sekoituslevyt ovat mahtavia ja toimivat hyvin. Mutta se on ehdottomasti tyyris vaihtoehto.
Vain jos ostat ne verkosta. Tein omani alle 20: lle ja se toimii hyvin.
Minun täytyi alentaa äänestystä parista syystä .... Ensinnäkin, ei tarvitse antaa hiivan lämmetä ennen kuin asetat sen alkupalaksi. Itse asiassa sen ottaminen jääkaapista useita päiviä etukäteen vähentää sen elinkelpoisuutta. Toiseksi, käynnistintä ei tarvitse käydä samassa lämpötilassa kuin aiot käydä olutta. Kasvatat hiivaa, et tee olutta, ja hiiva kasvaa paremmin lämpimämmissä lämpötiloissa, olipa kyseessä sitten lager-hiivan ale. 75-80F on hyvä lämpötila olut tyylistä riippumatta. Pintakäynnistin on aivan liian pieni.
jatkuu ... Hiivalle ei ole tarpeeksi ruokaa ravintoaineiden uudelleenrakentamiseksi käymisen lopussa, ja se jättää ne heikentyneeseen tilaan, päinvastoin kuin haluat. Ammu vähintään 1 qt. painovoimalla enintään 1,035. Katso lisätietoja osoitteesta mrmalty.com.
Tim
2010-11-13 23:26:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi asia, joka mielestäni tekee käynnistinten käytöstä paljon helpompaa, on nippun käynnistysvirran valmistaminen kerralla, kvartsien pitäminen purkkipurkkeissa ja sitten kun olet valmis tekemään alkusi, tarvitsee vain puhdas astia, hiiva ja purkki virrasta. Sen helpottaminen niin paljon kannustaa todella sen käyttöä, ja kuten huomautat, on suuri apu aloitusaineen saamiselle.

Joten hanki kuormitus litran kokoisia purkkipurkkeja, tee 3 gallonan erä virkaa uutteella, täytä purkit, laita ne vesihauteeseen panimoosi, kiehauta tiivistääksesi, anna jäähtyä ja säilytä kätevässä paikassa. Seuraavan kerran, kun teet panimoasi, tee yksi pari päivää ennen tekemistäsi aloittaaksesi.

Pitääkö sinun olla huolissasi siitä, että virre saastuu, jos se istuu pitkään?
Ei. Säilytysprosessi estää loistavan saastumisen.
Ellet painosta sitä, olet vaarassa botulismin.
@DennyConn-botulismi on potentiaalinen huolenaihe. Jos kuitenkin noudatetaan asianmukaisia ​​purkamisohjeita (Timin ohjeet saattavat olla liian epämääräisiä minulle), ei ole juurikaan tarvetta käyttää painepuristinta vain botulismin välttämiseksi. Niin kauan kuin purkin sisältö, purkki ja kannet ovat kiehuneet ja tarpeeksi kuumia suljettuina, botulismi-bakteerien ja muiden nastien tulisi olla kuolleita. Kun purkki jäähtyy, sen tulisi luoda tyhjiötiiviste saastumisen estämiseksi. Tässä on mielenkiintoinen artikkeli, joka puhuu botulismista Yhdysvalloissa, joka liittyy säilykkeisiin. http://www.eatallaboutit.com/2009/07/17/how-safe-is-home-canning/


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...