Kysymys:
Viinin laatuanturi
Tinker
2016-01-07 08:19:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen insinööri, joka on rakentanut viininlaadunilmaisimen. Anturini pystyy keräämään monenlaisia ​​kemikaaleja jopa miljoonasosina (ppm).

Koska minulla ei ole viinintuotannon taustaa, minulla on muutama kysymys siitä, kuinka viininvalmistajat suorittavat laadunvalvonnan tilat.

Nämä kysymykset ovat:

  1. Huolehtivatko viininvalmistajat viinin tasaisuudesta ja johdonmukaisuudesta?

  2. Millä menetelmillä viininvalmistajat voivat rypäleiden korjuun jälkeen muuttaa viinin makua? Esimerkiksi jos tietyn sadon viinirypäleet ovat liian makeita, onko viininvalmistaja voinut tehdä mitään tämän muuttamiseksi?

  3. Ymmärrän, että satoihin liittyy luontaisia ​​muunnelmia. eri vuosilta (siten viinin vuosi todella merkitsee). Pyrkivätkö viininviljelijät saavuttamaan tietyn tasaisen johdonmukaisuuden eri vuosina?

  4. Määrittävätkö viininvalmistajat etanolin lisäksi muita viineissä olevia kemikaaleja? Luettelo kemikaaleista, jotka voimme havaita, ovat:

Sokeri: glukoosi, sakkaroosi ja fruktoosi

Happo: etikkahappo, sitruuna, isositriini , Maitohappo, viinihappo ja omenahappo

Epäpuhtaudet: haihtuvat fenolit, geosmiini, halanisolit, metoksipyrantsiinit

Muut: katekiini, epikatekiini, gallokatekiinigallaatti, myrisiini, resveratroli, kvertsetiini, syyriinihappo, hydroksibentsaldehydi, p-vanilliini

Onko muita kemikaaleja, joita haluat testata?

En ole varma, mitä ilmaisimesi maksaa, mutta jos se voidaan hinnoittaa kuluttajamarkkinoille (ripustuksen / sokeuden ennustajana), sen pitäisi pystyä havaitsemaan "huonot" alkoholit (asetaldehydi, asetoni, asetaattimetanoli, 1 - propanoli, butanolialkoholi, amyyli, etikkahappo, furfuraali), joita voi olla missä tahansa tislatussa tai jääkonsentraatissa juomassa. Ostan varmasti yhden ja käytän sitä, vaikka join kaupallisesti valmistettuja tai tislattuja tuotteita. Nyt minun täytyy juosta pois ja varata muutama verkkotunnus ... "Google4Drinks, Google-Drunk, GoogleWineGuard, ...
Olisin erittäin kiinnostunut näkemään yhden anturin vain Wine ja Brix (sokeripitoisuus) lämpötilan mittaamiseen, olemme kiireisiä projektissa, joka tarvitsee kipeästi tällaista anturia.
Voimmeko ottaa sinuun yhteyttä? Kyse on kumppanuudesta. Voit kirjoittaa osoitteeseen: medbiotrade@gmail.com
Neljä vastused:
FishesCycle
2016-01-07 20:55:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ymmärrän, että kaupalliset viininvalmistajat käyttävät laajaa sekoituksen jälkikäymisen avulla yhtenäisen tuotteen luomiseksi. He sekoittavat samana vuonna valmistettuja viinejä sekä eri vuosina valmistettuja viinejä. solera, jota käytetään pääasiassa sherry-tuotannossa, on tämän prosessin osoitus.

Toinen rypälemehun kemikaali, joka on tärkeä kvantifioida, on vapaa rikki. Rypäleen mehu sisältää pieniä määriä rikkiä, jota viinintuottaja täydentää eri vaiheissa ennen käymistä ja sen aikana.

Mr_road
2016-01-07 20:35:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jotkut kaupalliset viinintuottajat huolehtivat johdonmukaisuudesta ja tekevät kaikkensa varmistaakseen yhtenäisen tuotteen. Toiset uskovat enemmän tuotteensa vaihtelevuuteen ja käsityöpiirteisiin, sillä suuri vuosi tekee loistavaa viiniä ja joka vuosi erilainen.

Viininvalmistajat voivat lisätä viineihinsä ylimääräistä vettä tai sekoittaa liian kuivana eränä; ei ole sallittua Ranskassa VDP / Appellation-viineille, joissa on noudatettava perinteisiä tiukkoja menetelmiä.

Vastaavasti, jos sato on liian alhainen sokerissa, nykyaikaiset viinintuottajat tislaavat nestettä alipainetyhjällä saadakseen oikeat sokerien lähtöpitoisuudet.

On olemassa suuri joukko muita kemikaaleja, jotka käyvät hiivatuotteina ja jotka ovat tärkeitä sekä viinin että oluen aromiprofiileissa. Stressihiivalla on taipumus tuottaa muutettua näiden tuotteiden tuotantoa tuotteilla, jotka joskus ylittävät makukynnykset. Silloin tuottajat välittävät siitä. Niin kauan kuin se on aromin tai maun havaintorajan alapuolella, on todennäköistä, että se ei ole tärkeä.

Escoce
2016-01-08 00:23:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se riippuu todella tuottajasta ja viinituotteesta. Jotkut viinintuottajat yrittävät luoda johdonmukaisen tuotteen, kun taas toiset yrittävät valmistaa parasta mahdollista viiniä sadolla, jolle heille on annettu.

"Yhdenmukaisen viinin" valmistajat pitävät viiniä monien vuosien ajan. ja sekoita se vähitellen ajan myötä niin, että prosessista syntyvä on mahdollisimman lähellä viime vuotta.

Viininvalmistajat, jotka yrittävät tehdä parhaansa, mitä tänä vuonna voi antaa heille, muuttavat viinejään hyvin vähän vähän.

Huomaa, että boujalais nouveau ei ole melkein koskaan sama vuosi vuodelta.

Mielestäni ideasi on hyvä idea, joka resonoi viininvalmistajien kanssa, jotka haluavat hallita viinejään kemian taso, luulen, että useimmat tuottajat, mutta eivät korkeimmat lopputuottajat, jotka arvostavat perinteitä.

Muista myös, että olet todennäköisesti törmännyt kotikauppoihin täällä eikä tuottajiin.

mattrices
2019-05-13 02:37:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos viini on liian makeaa, käyminen ei ole täydellinen. Fermentoimattomat sokerit eivät yleensä sisällä viiniä, ellei niitä ole lisätty.

Pystytkö havaitsemaan mikrobitasot? Liuotettu CO2?Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...