Kysymys:
Mitä kipsi tekee?
Fishtoaster
2010-11-24 03:21:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valmistan Austin Homebrew -uutepakkauksesta, ja sen mukana tuli kipsiä. Luulin, että kipsi on tarkoitettu vain vesikemian muokkaamiseen, mutta näyttää siltä, ​​että ympärillä on joitain muita ajatuskouluja.

Joten:

  • mihin se vaikuttaa?
  • Milloin / miten se lisätään?
  • Kuinka paljon lisätään?
Kolme vastused:
Denny Conn
2010-11-24 03:27:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gyspum (CaSO 4 ) tekee pari erilaista asiaa. Jos lisäät sen mashiin, se voi laskea pH: ta. Lisätty sulfaattipitoisuus korostaa myös oluen katkeruutta. Jos haluat lisätä sulfaattia katkeruuden parantamiseksi, mutta et halua muuttaa perunasi pH: ta, voit lisätä sen suoraan kattilaan. Paras tapa päättää lisättävän määrän on saada vesianalyysi, jotta tiedät mikä perusviivasi on ja kuinka paljon kipsiä tarvitset. Älä koskaan lisää vesihoitoja vain siksi, että resepti sanoo niin. Tunne vesi, sitten tiedät tarvitsetko sitä ja kuinka paljon tarvitset.

Kun saat vesiraportin - 1 gramma kipsiä gallonaa kohti lisää 62 ppm kalsiumia, 147 ppm sulfaattia
Älä unohda, että kalsium on elintärkeä ioni, jota tarvitaan hiivan flokkulointiin. Muuten loistava vastaus.
DHayes
2010-11-24 03:49:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Austin Homebrew -sarjat ovat huippuluokkaa samoin kuin heidän tukensa. Suosittelen, että otat yhteyttä heihin, jos sinulla on kysyttävää jostakin heidän sarjoistaan. Jos he lisäsivät sen, sitä ei tehty mielivaltaisesti. Se voi olla tietyn tyyppinen olut voi hyötyä siitä, kuten tukeva.

Stout ei yleensä hyötyisi kipsistä. Se hyötyisi todennäköisemmin CaCO3: sta. Ja luulen, etten olisi niin varma, ettei se ollut mielivaltainen lisä pakettiin. Mistä he tietäisivät, mikä panimon vesi oli?
Fernando
2013-05-28 19:45:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Stoutit eivät tarvitse veden säätöjä, mitä korkeampi pH, sitä parempi - tummat mallaset imevät emäksisyyttä ja tasoittavat pH: n automaattisesti.

Kaikilla ei ole emäksistä vettä - jos panen juotavaa, minun on lisättävä liitu tai leivinjauhe tasapainottamaan paahdetun mallasen happamuutta.
Se on melko laaja oletus ja hieman epätarkka. Kyllä, tummien / paahdettujen mallasten käyttö kohtuullisissa prosenttiosuuksissa laskee pH: ta (arvioidaan, että 20% tummia kiteitä tai paahdettuja mallasoita alentaa pH-arvoa .5). Sanomalla, että se tasaa, se ei ole aina totta, kun otetaan huomioon kaikki muut yhtälön muuttujat.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...