Kysymys:
Miksi humalaa lisätään eri aikoina kiehumisen aikana?
Ferran Brosa Planella
2016-03-15 20:41:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tein viime viikonloppuna kaurapuuroja (Brooklyn Brew Shop -sarjan avulla) ja reseptiohjeiden mukaan 2/3 Golding Hops -pakkauksesta lisättiin kiehumisen alkuun ja loput 1/3 15 minuuttia ennen loppua

Mikä on samanlaisen humalan lisäämisen tarkoitus kiehumisen eri vaiheissa?

Olin yllättynyt, mutta näyttää siltä, ​​että tätä kysymystä ei esitetty ja vastattu täällä. Tai jos se oli, sitä on vaikea löytää.
Etsin sitä ennen kyselemistä enkä löytänyt sitä, mutta olin yllättynyt, koska ajattelin, että se oli hyvin perustava kysymys.
Kaksi vastused:
Mołot
2016-03-15 21:18:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Alfa-hapot, miellyttävä katkeruus, jonka haluat oluellesi, ovat passiivisessa muodossa humalassa. Ne on isomeroitava maistamaan tapaa, jolla sen pitäisi. Tämä vie aikaa ja lämpötilaa, noin tunnin kiehumisen, jotta kaikki muuttuu.

Humalan aromaattiset komponentit on vain pestävä pois. Mutta ne rappeutuvat ja haihtuvat kiehumisella, joten mitä lyhyempiä pidät niitä kuumana, sitä enemmän saat. Ultimate on kuivahyppely, jolla ei ole aikaa lainkaan.

Jotkut makua lisäävät komponentit on keitettävä humalasta. Tämä kestää 10–30 minuuttia - sen jälkeen myös ne alkavat rappeutua ja haihtua.

Siksi humalan lisäämiseen on kolme perinteistä aikaa:

  • 60 '- katkeruus, mutta melkein ei makua tai aromia
  • 30' - 10 '- maku, matala tai kohtalainen vaikutus katkeruuteen ja aromiin
  • 10' - 0 '- aromi, vähäinen vaikutus maun mukaan, melkein ei katkeruutta
@FerranBrosaPlanella Ei hätää. Lisähuomautuksena - stoutilla on oltava matala tai ei ollenkaan humalan tuoksu. Nyt näet, kuinka reseptisi selitti sen.
Evil Zymurgist
2016-03-17 18:55:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On vielä yksi hyppymenetelmä.

Ensimmäisen vierteen hyppy (FWH)

Prosessi, jonka avulla vierte pääsee hyppäämään kattilaan.

En usko, että FWH on täysin kvantifioitu tapahtumien suhteen, mutta olen saanut tuloksia simulaatioista myöhäisiin lisäyksiin + 60 minuutin lisäyksen IBU.

Alla olevassa kuvassa näkyy FWH. Öljyjen irtoaminen on lumoavaa.

enter image description here

Mitä tarkoitat "hypätyllä vedenkeittimellä"?
@FerranBrosaPlanella laitat humalan kiehuvaan kattilaan ennen vierettä, jotta ensimmäinen vierre pääsee humalan yli pussiin tai vapaasti kellumaan.
Näen, mielenkiintoista ... Kiitos paljon!


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...