Kysymys:
Pieni tila- ja huoneisto-panimo: Chill
Homebrew Holli
2010-01-25 21:29:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ottaen huomioon huoneiston rajallisen tilan, kuinka voit saavuttaa hyvän jäähdytyksen?

Älä pidä budjettia tekijänä.

Tämä on sarjan viides kysymys keskusteluista pienissä tiloissa tapahtuvasta panimosta. Pidä keskustelu rajoitettuna vierteen jäähdyttämiseen .

Katso myös: Laitteiden varastointi | mashing | Jyrkkä | Keittäminen | Käyminen | Pakkaus | kellari

tapani, jolla tein sen, kopioin, mitä monet maalaismaiset panimot tekevät, ja ohitan vain kolarin jäähdytyksen. Annoin sen jäähtyä itsestään: laitoin vierteeni suoraan puhdistettuun korniin ja suljet sen. kun sen kylmä kylmä (ehkä 6-14 tuntia myöhemmin), nousen. käytän hankausventtiiliä saadaksesi täysin hiilihapotettua olutta ilman ylimääräisiä askelia. käytän kirkasta oluen systeemijärjestelmää jättääksesi hiivan pohjaan. Palvelen suoraan tynnyristä tai siirrän uuteen tynnyriin oluen brite-osan. Jos haluan oluen kirkkaammaksi, voin lisätä gelatiinia tai muuta hienoa, vieraat pitävät mausta. http://www.clearbeerdraughtsystem.com/
Viisi vastused:
hookedonwinter
2010-01-25 22:46:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Levyjäähdytin tai jäähaude ovat parhaat vaihtoehdot.

Levyjäähdytin on NOPEA ja erittäin pieni. Helppo tallentaa se kirjahyllyyn tai vastaavaan. Sinulla on oltava letkun kiinnitys pesuallas, jotta tämä toimii.

Jää sulaa. Melko hyvä tilan säästämiseen. Se vie vain paljon kauemmin.

Upotusjäähdytin vie vähän enemmän tilaa ja voi olla sotkuinen. Ehdottomasti ei paras vaihtoehto pienen tilan panimoon.

Jordan
2010-01-25 23:05:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Teen osittaisia ​​kiehumisia, joten jäähdytys ei ole liian kovaa. Laitoin potin pesualtaaseni kannen kanssa, ympäröin sen vedellä ja laitoin sitten joukon uudelleenkäytettäviä jääpakkauksia. Tämä on vaikuttanut toimivan hyvin ja aiheuttavan vähän sotkua. Katson, että viertejäähdyttimen tai vastaavan käyttö on todennäköisesti hieman ylenmääräistä ja aiheuttaa myös paljon ylimääräistä sotkua ja ylimääräistä puhdistusta.

anteeksi, jos tämä on tyhmä kysymys, mutta mitä "osittainen kiehuminen" tarkoittaa?
@JerryC. Osittainen kiehuminen kiehuu uutteesi vain osalla reseptin edellyttämästä kokonaisvedestä ja laimennetaan sitten tulos fermentorissa ylimääräisellä kiehuvalla vedellä lopullisen tilavuuden saavuttamiseksi.
tbeseda
2010-01-25 23:05:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen tehnyt joitain testejä jääkylpymenetelmällä, se vain parantaa aikaani noin 9% verrattuna siihen, että vierre jäähtyy ilman apua.
Panostan pian levyjäähdyttimeen.
Suunnitelmani on käyttää pientä letkuliitäntää (pullonpesukoneessa käytetyn sovittimen kanssa) kylmän juoksemiseen Rocky Mountain Denverin vesijohtovesi kuuman vierteen ohi, kun laitan sen varsiosaan.

Jäähaudetta käytettäessä saat parhaan hyötysuhteen pitämällä sekä vierteen että veden liikkeessä. ja pitämällä vierre-astia noin tuuman päässä pesualtaan pohjasta.
... voit myös harkita suolan lisäämistä jäähauteeseen lämpötilan laskemiseksi vieläkin kemiallisesti. Haluat olla varovainen, kun teet tämän alumiinisen vedenkeittimen kanssa, koska suola voi syödä sitä.
Chino Brews
2013-10-23 08:05:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Monet huoneistojen jääkaapit eivät pysty tuottamaan suuria määriä jäätä, ja jään ostaminen jääkylpyyn voi olla kallista. Sen sijaan jäädytä vesipullot ennen keittämistä ja käytä niitä jäähauteessasi. Voit jopa puhdistaa muutaman pullon ja heittää ne vierteeseesi jäähdytysvoiman lisäämiseksi.

Chris Mcnally
2013-10-23 23:29:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei viileää!

Australian kotitekijät haluavat säästää vettä ja ovat kehittäneet jäähdyttämättömän jäähdytysmenetelmän. Tämä tarkoittaa, että siirrät kuuman vierteen liekin (ja porealtaan, jos teet niin, ja suosittelen sinua tekemään) desinfioituun lämmönkestävään muovikuutioon. Pakotat kaiken ilman ulos ja sinetöit. Se jäähtyy yön yli tai parin päivän kuluttua. Aussit ovat kirjoittaneet laajasti tästä menetelmästä: http://aussiehomebrewer.com/topic/23742-ahb-wiki-the-no-chiller-method-using-a-cube/ etsiä siitä Basic Brewing Radio -jaksoja, ja ehkä Beer Smith teki myös jakson. Australialaiset jopa säilyttävät vierteen tietyn ajan ennen käymistä, kuten viikkoja tai kuukausia.

Yritin vain kerran ja olut oli hieno. Siskoni tekee sen, mutta mielestäni hänen IPA: nsa ovat erityisen katkeria, ehkä siksi, että hänellä ei ole jäähdytysmenetelmää, joka ei sisällä virran poreallasta ja varovaa liemiä vain kylmäkuutioon. Humala on siis vierteessä pitkään yön yli hitaasti. Hänen Kalifornian yhteinen ilmestyy hienosti.

Ostin kuutiosi US Plasticsilta. Tein yhden oluen sen kanssa ja se tuli hieno. Käytän edelleen levyjäähdytintä ja upotusjäähdytintä pienempiin eriin. Minun pitäisi käyttää kuutiota enemmän, mutta minulla oli jo melko hyvä asetus jäähdytykseen, kun löysin kuutiotekniikan.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...