Kysymys:
Säilyttääkö oluen kylmänä merkittävästi tuore humala-aromi?
Mlusby
2011-04-18 18:27:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hyppään kaksinkertaisesti Rye India Pale Ale -juustani, puolet yksinkertaisesti kaksinkertaistamalla kuivaa humalaa, ja puolet yhdestä lisäyksestä, poista ja lisää toinen puoli nähdäksesi, pystyykö joku juoman etäisyydellä erottamaan eron.

Kun tämä olut on pullotettu ja hiilihapotettu, yritän juoda sitä nopeammin kuin vähemmän humalaiset luomukseni olla varma, mutta jos saan kolmanneksen jääkaappi oluen varastoimiseksi auttaisi säilyttämään humalan aromin, niin tarvitsen sellaisen.

Etsin todella vastausta kokemuksesta tai vahvasta teoriasta, koska epäilen jo, että yleensä pitämällä asiat kylmänä, ne pysyisivät tuoreempi.

En halua lähettää tätä vastaukseksi, koska en ole tarpeeksi perehtynyt, mutta tämän olen kerännyt lukemisesta ja podcasteista ... Humala-aromi ja aromi menetetään pääasiassa polyfenolien oksidatiivisen tippumisen seurauksena. Tohtori Charlie Bamforth väittää usein, että putoamisen nopeus kaksinkertaistuu jokaista 10 ° C: n lämpötilan nousua kohden. Joten jos haluat, että IPA: t maistuvat pidempään, pidä niitä jääkaapissa. Toiset voivat vapaasti korjata minut tai laajentaa asiaa oikeaan vastaukseen.
+1 kokeilun tekemisestä huolimatta vastauksista ja kommenteista (kuten minunkin) kaksinkertaisesta kuivahyppäämisestä. Kunnioitan sitä paljon.
Kaksi vastused:
JackSmith
2011-06-10 17:21:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska kommenttini sai myönteisen äänen ja koska olet antanut palkkion, ja koska kukaan ei korjannut minua eikä lisännyt enempää kuin alun perin sanoin, lähetän kommenttini uudelleen vastauksena:

Tämä on mitä olen kerännyt lukemalla &-podcasteja ... Humalan maku ja aromi menetetään pääasiassa polyfenolien oksidatiivisen tippumisen kautta. Tohtori Charlie Bamforth väittää usein, että putoamisnopeus kaksinkertaistuu jokaista 10 ° C: n lämpötilan nousua kohden. Joten jos haluat, että IPA: t maistuvat raikkaammalta pidempään, pidä niitä jääkaapissa.

Nyt voin sanoa anekdoottisesti, että edes IPA: n pitäminen jääkaapissa ei estä sitä muuttumasta vuoden aikana. muutama kuukausi. Valmistin IPA: n tammikuussa 2011, jonka tunsin olevan liian katkera. Muutama kuukausi myöhemmin ja se on kuitenkin hieman rauhoittunut. Se on edelleen melko katkera, mutta nyt tasapainoisempi kuin tuoreena. Olen lähettänyt oluen maistelumuistiinpanoni verkkoon. Ensimmäinen maistelu. Seuranta maistelu. Ja napsauta tätä saadaksesi kilpailutuomareiden muistiinpanot, jotka otettiin suunnilleen näiden kahden maistelun välissä. (Voin poistaa nämä linkit, jos sellaista paheksutaan täällä. Ajattelin vain, että he palvelivat tätä vastausta hyvin.)

Pidän vastauksestasi, ja minulla ei ole ollut kurinalaisuutta pitää tarpeeksi IPA: ta testissäni tällä kertaa. Ehkä ensi kerralla (epätodennäköistä, koska IPA: t ovat herkullisia)
Kippis. Ota seuraava erä yksi kuusi ja merkitse jokaiseen pulloon juoma-päivä. Päivämäärä juotavaksi neljä viikkoa sen jälkeen, kun ilmastointi on valmis, kuusi viikkoa, kahdeksan viikkoa jne. Pistä ne sitten jääkaapin takaosaan. Kun haet olutta, näet nuo päivätyt tarrat, ja jos olet vahva, älä kosketa olutta ennen kuin on aika.
brewchez
2011-06-10 15:35:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kylmä hidastaa reaktioita. Humalan aromia hajottavat reaktiot hidastuvat osittain kylmempien lämpötilojen vaikutuksesta.

Mutta kuten kysymyksessäsi todetaan, hidastaako se merkittävästi aromin menetystä. Mielestäni sen pääosin subjektiivinen nenä nenään. Kylmä varmasti hidastaa sitä, mutta merkittävästi on vaikea kvantifioida.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...