Kysymys:
Kuinka paljon vettä vierrejäähdytin käyttää?
Pulsehead
2010-05-11 19:14:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aion ostaa uppojäähdyttimen ja muista säikeistä, jotka olen ajatellut käyttävän jäähdyttimen jälkeistä kuumaa vettä puhdistukseen, ja olen myös kuullut veden käyttämisestä (sen jälkeen kun se alkaa jäähtyä) veteen puutarha.

Kuinka paljon vettä viertejäähdytin käyttää 5 gallonan erän oluen jäähdyttämiseen pikalämpötilaan? Käyttääkö joku yksi merkittävästi enemmän / vähemmän kuin muut?

EDIT

Anteeksi, sanoin kysymyksen huonosti. Aloitin tämän kysymyksen ajattelemalla vain upotusjäähdyttimiä, mutta kirjoittaessani halusin avata sen muille jäähdytintyypeille. Brewchezin ja Room3: n vastausten perusteella tajuan, että upotusjäähdytin vie noin 50 litraa tuottaakseen erän pikalämpöpumpulle. jäähdyttimet?

Toivoin otsikosta, että tämä olisi kielenkääntäjä ...
Upotusjäähdytin kierrättää jäävettä, koska se käyttää pumppua eikä vain hanaa. Voisit mennä tälle reitille ja käytät todennäköisesti vain noin 4 litraa vettä. Pidämme jäätä varastoituna ja heitämme jäätä jäähdyttämään vettä takaisin jäätymiseen. Toimii kuin viehätys, mutta sinun on maksettava pieni määrä kustannuksia etukäteen pumpulle.
Pudota halpa 12 voltin pilssipumppu jäähdyttimeen, johon syötetään letkuvettä alusta puhdistusastiaan. Vaihda sitten kierrätykseen jäällä lopussa. Tämä säästää paljon vettä.
Seitsemän vastused:
Room3
2010-05-11 19:58:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensinnäkin haluat selvittää uppojäähdyttimen virtausnopeuden. Vedenpaineesta, putken pituudesta ja putken halkaisijasta riippuen mielestäni se voi vaihdella välillä 1 gallona minuutissa 10 gallonaan minuutissa.

Voit arvioida tuotoksesi ajoittamalla kuinka kauan se kestää täytä vaunu puutarhaletkulla tai pesualtaalla sen mukaan, kumpi koskee jäähdytintäsi. Gallonasi minuutissa = vaunun koko (gallonissa) jaettuna sen täyttämiseen kuluneella ajalla (sekunteina) kerrottuna 60: llä:

  (CarboySize / FillTime) * 60 = GallonsPerMinute  

Kun sinulla on tämä, sinun on skaalattava alas kompensoimaan letkun ja letkun välinen pinta-alaero. Muistatko alueen = Pi * säde ^ 2? Mietin aina, milloin laitoin sen käyttämään :-)

Sanotaan, että sinulla on 5/8 tuuman letku, joten alue olisi:

  Pi * (.625 / 2) ^ 2 = ~ .3068  

Sanotaan, että sinulla on 3/8 tuuman 25 jalan jäähdytin (tämä näyttää olevan suosittu), joten alue olla:

  Pi * (.375 / 2) ^ 2 = ~ .1104  

Joten luulisin, että sillä olisi noin kolmasosa suoritustehosta :

  NewGallonsPerMinute = GallonsPerMinute / 3  

Joten olettaen, että letkusi ja jäähdyttimesi ovat yllä ilmoitettuja kokoja ja että letkustasi mahtuu noin 10 litraa minuutissa, katsot noin 3 litraa minuutissa jäähdyttimellesi.

Jäähtymisaikasi riippuu siitä, istutko vain jäähdyttimen kattilassa vai sekoitatko vierteesi paljon sekä kylmää vettä lämpötila ja kuparikäämin pinta-ala. Mutta jos ohitat edelliset viestit tällä sivustolla, kuulostaa siltä, ​​että 20 minuutin ajat näyttävät olevan keskimääräisiä, mikä maksaa sinulle noin 60 litraa vettä.

Jos todella haluat sinun voisi soveltaa Newtonin jäähdytyslakia laskeaksesi kuinka nopeasti se jäähtyy. Pohjimmiltaan mitä suurempi pinta-ala (mitä pidempi ja leveämpi letku on), suurempi lämpötilaero ja nopeampi vesivirta, sitä nopeammin vierte jäähtyy.

Huomaa, että lämpötilaero on vain veden ja vierteen lämpötila, joka koskettaa putken seinämiä, ei toinen vieressä istuva vierre, joten paljon riippuu nestemäisestä turbulenssista. Tämä ei ole iso juttu putken sisällä, koska virtaava vesi on hyvin myrskyistä, mutta jos vain istut jäähdyttimen vierteesi eikä häiritse sitä, huomaat kylmää vettä ulos jäähdyttimestä, kun vierteesi pysyy kuumana.

Mitä kummatkin käyttävät vähemmän vettä kuin muut, putken pituuden kaksinkertaistaminen kaksinkertaistaa pinta-alasi, mutta lisää tehokkuutta vain noin 50%. Tämä johtuu siitä, että putken pidentämisellä saavutetulla pinta-alalla ei ole vaikutusta alussa, mutta se lisää vähitellen tehokkuutta jäähdytyksen aikana. Lämpötilaero alussa on aivan liian suuri, jotta sillä ei ole merkitystä. Putken leveyden kaksinkertaistaminen antaa sinulle paremman hyötysuhteen kuin pidentäminen, mutta se vaikuttaa siihen, että kasvatat virtausnopeutta ja pinta-alaa.

Joten jos tarkoitat tehokkuudella nopeus, jota voit jäähdyttää, sitä enemmän pituutta ja halkaisijaa, sitä parempi.

Jos haluat säästää mahdollisimman paljon vettä samalla kun jäähdytät nopeasti, valitse jäähdytin, jolla on enemmän pituutta.

Olen nähnyt myös jäähdyttimiä, joissa kelat on kaikki sidottu tai juotettu yhteen. Tämä ei ole yhtä tehokas kuin sitoutumaton samanpituinen jäähdytin pienentyneen pinta-alan takia.

Poistin vastaukseni, sillä tämä on TAPA paremmin
Lisäsin kommenttisi veden lämpötilaan, koska jätin sen pois
Mutta et käytä jäähdytyslaitetta täydellä reikällä suurimman osan jäähdytysprosessista. Joten vaikka nämä laskelmat ovat tarkkoja laskettaessa rajoitus ja virtausnopeus, se ei ole paras IC: n käyttö. Eri jäähdytystyyppejä ja tehokkuutta koskevia kysymyksiä ei käsitellä. Minä äänestin.
En koskaan muuta virtausnopeutta jäähdyttimeni kautta ... eikö olekaan tarkoitus saada se alas mahdollisimman nopeasti? Kaksi tehokkuustekijää ovat lämpötilaero (putkessa olevan veden ja vierteen lämpötila) ja letkun pinta-ala, jotka molemmat mainitsin. Olisin voinut heittää Newtonin jäähdytyslain, mutta koska on paljon ihmisiä, jotka voivat antaa hyvät arviot jäähdytysajasta, ajattelin, että se oli hieman ylimitoitettu. Jos huomasit, menetelmäni ennustaa oikein molemmat omassa vastauksessasi ilmoitetut äänenvoimakkuudet.
Ummm, minulle kerrottiin, että tässä panimohupissa ei olisi matematiikkaa?
brewchez
2010-05-11 20:59:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Upotusjäähdytin kuluttaa noin 30-35 litraa vettä viiden gallonan erän jäähdyttämiseen. Mutta veden määrä riippuu jäähdyttimen tehokkuudesta. Käytin 3/8 kahdeksasosaa 25 jalan upotusjäähdytintä ja käytin enemmän vettä. Lähempänä 60-70 grammaa. Nyt minulla on 1 / 2tuuman 50-jalkainen jäähdytin ja sen tehokkaampi eli vähemmän kulutettua vettä.

Joten puhdistukseen tuotetun veden määrä liittyy jäähdyttimen tehokkuuteen.

Tällaisen veden hyödyllinen lämpötila on toinen asia. Ensimmäiset 5-10 litraa on erittäin kuumaa vettä. Ja vesi viilenee asteittain jäähdytettäessä. Jos keräät kaiken veden suuressa ammeessa, jäähdytät lopuksi "pesuveden" kylmällä vedellä.

Joten vaikka jäähdyttimesi saattaa tuottaa 30-70 litraa loppuvettä. Kaikki ei ole tarpeeksi "kuumaa" puhdistustasi varten (riippuen siitä, haluatko pesuveden lämpötilan oikein?).

Minulla on tapana laittaa PBW suuren juhlatynnyrin pohjaan, aja kuumaa vettä siihen ja sekoita sitä toisinaan. Sitten kun vesi jäähtyy, kiinnitän huomiota. Kun vesi on vielä kuumaa, mutta tarpeeksi viileää koskettaa, aloitan viileämmän veden virtaamisen maahan, jotta puhdistusvesi ei jäähtyisi liikaa.

Rich Armstrong
2010-05-11 23:56:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minun Therminator-levyjäähdytin tarttuu 3-gallonaa minuutissa käyttävään pesualtaaseen. Se jäähdyttää kokonaisen 5 litran erän aloituslämpötilaan 3-4 minuutissa. Joten 9-12 gallonaa. Jos olin hyvin huolissani veden säästämisestä, luulen, että voisin saada sen alas käyttämällä Thrumometer -tekniikkaa, mikä antaisi minulle mahdollisuuden käyttää pienintä mahdollista virtausnopeutta tarvitsemani lämpötilan saavuttamiseen.

Jos olet huolissasi vedenkäytöstä, levyjäähdytin tai muu vastavirtajäähdytin on paras tapa edetä.

Vinkki: jos en olisi kevyt nukkuja, nukuisin tämän asian kanssa tyynyni alla joka ilta. Kiitän sitä.

+1 Therminator ja Thrumometer -yhdistelmälle - rakastan omaani ja saan noin saman jäähdytysnopeuden - alkaen 60 ° F: n vedestä jäähdytän 10 gallonaa jälkikiehumisvirtaa ~ 70 °: een alle 10 minuutissa käyttäen noin 20-30 litraa vettä, jota pidän pesualtaassa puhdistusta varten.
mdma
2011-08-23 04:15:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huomautus vain siitä, että saat paljon nopeamman jäähdytysnopeuden, jos pidät molemmat nesteet liikkeessä vastakkaisiin suuntiin. Saat tämän ilmaiseksi levyllä tai vastavirtajäähdyttimellä. Upotusjäähdyttimessä tämä edellyttää vierteen siirtämistä kattilassa veden virtauksen vastakkaiseen suuntaan kelan avulla. Voit tehdä tämän joko sekoittamalla käsin tai kierrättämällä vierre pumpulla. Tällä teqhniquella on paljon etuja - parannettu vierteen loppulämpötilan hallinta, enemmän humala-aromia ja vähemmän DMS: ää. Pikakäynnistys pikaviestijäähdyttimellä on kuvattu yksityiskohtaisesti Whirlpool / upotusjäähdyttimessä

Jorge - BrewBeerAndDrinkIt
2011-08-24 06:58:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minäkin kierrätän vettä pumpun avulla uppojäähdyttimen läpi ... ilman sitä käytän noin 50 litraa tai enemmän ... en ole varma ...

Kun lisäsin pumpun ja käytin jäävettä kierrätykseen, kaadoin noin 5-6 litraa (ensimmäistä kertaa käytettäessä vesi on erittäin kuumaa) ja suljet sitten järjestelmän ... joten luulen, että käytän 5-6 litraa ja noin 30 litraa kiloa jäätä.

Bryan
2011-08-25 17:13:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla ei ole koskaan hanaa käynnissä kuin täynnä, ja se kestää yleensä noin 30-40 minuuttia (riippuen vuodenajasta ja siten vesijohtoveden lämpötilasta). Se on 10 m: n kela 10 mm: n kupariputkea, joten se on noin 32 jalkaa 3/8 tuuman putkea.

En ole koskaan mitannut tarkkaa määrää, mutta olisin hyvin yllättynyt, jos se olisi enemmän yli 50 litraa (noin 13 Yhdysvaltain gallonaa). Täyttämisen jälkeen ämpäri puhdistusta varten palautan loput jäähdytysvedestä 200 litran vesiputtooni, eikä se näytä koskaan nousevan edes neljänneksellä.

En pyri saamaan sitä jäähdytetyksi mahdollisimman nopeasti, juuri tarpeeksi nopeasti, ja koska olemme vesimittarissa, olen melko tietoinen käyttämästäni vedestä.

Odin Anderson
2019-04-03 10:23:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on vastavirtajäähdytin, ja kierrätän jäähdytysveden HLT-laitteeseeni seuraavaksi hautumispäiväksi.

Jotta voin jäähdyttää 6,5 gallonan erän syöttölämpötilaan, päädyin yleensä noin 9 gallonaan kierrätettyä vettä. Mutta se vaihtelee hieman pohjaveden lämpötilan mukaan.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...