Kysymys:
Airlock: vodka, vesi tai
baldric
2013-04-08 20:26:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen juuri aloittanut ensimmäisen keittoni valmistamisen ja käytän vodkaa ilmalukossa, mutta toivon yksityiskohtaisempaa tietoa parhaasta käytännöstä tai jos veden, vodkan tai muun käyttämisen välillä ei ole mitään eroa muita asioita, joita en ole ajatellut tai kuullut ...
Laskevatko myös vodkan laatu? (Kuten tavallaan, halpalla vodkalla on erityinen maku - jos se pääsee käymiseen, kuinka paljon se vaikuttaa haudun makuun?)

"Laskevatko vodkan laatu?" - Kyllä, mutta vain Lambicsin valmistamiseen, jolloin sinun on käytettävä "Grey Geuze" -merkin vodkaa.
Kuusi vastused:
mdma
2013-04-09 01:08:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit käyttää vettä, vodkaa tai tähtiantaania.

Ilmalukossa olevan nesteen tarkoitus on estää kaasun kulkeutuminen vaunuun ja pitää kelluvat epäpuhtaudet, kuten bakteerit ja villihiiva, sekä tarjota pelotteena vikoja, kuten hedelmäkärpäsiä.

Jos et täytä ilmalukkoa liikaa, ei ole mahdollisuutta saada takaisin. Mutta jos haluat olla varovainen, niin vodkan tai tähtimaan käyttö varmistaa, ettei mikään saastunut pääse olueseen, jos neste imetään takaisin vaunuun.

kiitos, olen ehkä täyttänyt ilmalukoni (innostuksessani), mutta ainakin tiedän, että vodkan käyttö a) ei vaikuta makuun ja b) on nyt mahdollisesti parempi mahdollisen "takaiskun" takia :)
Minulla on ollut ongelmia StarSanin kanssa ilmalukkoissa. Se voi luoda kuplia, jotka voivat päästä tien fermentaatioosi. Vodka puolestaan ​​voi haihtua nopeammin kuin vesi. Viime aikoina olen vain käyttänyt puhdasta vesijohtovettä.
Jared Meyering
2013-04-08 20:32:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän henkilökohtaisesti tähtimäistä puhdistusainetta, joka on jäljellä panimosta sinä päivänä. Se on kuitenkin vain ylimääräinen varotoimenpide tappaa kaikki, jotka VOIVAT päästä ilmalukkoihin. Vodka on sama päämies, mutta luottaa alkoholiin tappamisessa.

Siitä huolimatta, halpa vs kallis vodka ei ole väliä lukkiutumisen suhteen.

Jos sitä vedetään panimoosi ei todennäköisesti ole mitään havaittavaa muutosta makussa, koska se on joka tapauksessa niin pieni määrä nestettä.

Käytän myös StarSania. Tärkein syy olla käyttämättä vettä on, että se voi imeytyä oluen sisään, jos oluen lämpötila laskee tarpeeksi alipaineen aikaansaamiseksi. Vedessä olevat epäpuhtaudet pääsevät olueseesi, mahdollisesti tartuttamalla sen. Myös hyvä syy olla käyttämättä puhdistusainetta, kuten valkaisuainetta.
Olisi kiva tietää, voisiko tähtipensas olla tehokas muutaman viikon kuluttua.
Hyvä asia, olen kuullut erimielisiä mielipiteitä siitä ...
StarSan voi pysyä hyvänä pitkään (kokemukseni mukaan vuosia), jos se sekoitetaan tislattuun veteen.
Olen kuullut anekdotisesti, että jos StarSan-ratkaisusi sameaa, se ei ole enää hyvä. Luulen, että voit vain mitata sen pH-nauhoilla, jos et ole varma.
Se on happoa, jos se neutralisoituu, sen täytyy nähdä emäs ...
Todd O'Boyle
2013-04-21 01:21:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän puhdistusainetta ensisijaisessa ja vodkaa toissijaisessa, koska en ole koskaan saanut luotettavaa vastausta siihen, kuinka kauan puhdistusaine on hyvä. Tiedän, että vodka tappaa vikoja loputtomiin. Se on toiminut minulle toistaiseksi.

Ken Dere
2019-05-07 19:39:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

vesi toimii minulle hienosti yli 150 5 gal -panimolle

mlaramie
2015-07-01 21:50:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän StarSania. Vedeni on vähän kovaa, joten StarSan muuttuu sameaksi melko nopeasti, jos käytän sitä vesijohtovettä. Valmistan pienen erän StarSania käyttämällä gallonakannua tislattua vettä, kuten muut julisteet mainitsevat, pitkäaikaiseen varastointiin (ruiskupullot, ilmalukkojen täyttäminen)

user17956
2020-02-24 05:13:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luin Five Star Starsan -sivustolta, että se on hyvä vain tunnin. Quebecin paras mallasliike suosittelee metabisulfiittia ilmalukkoosi. Ne selittävät myös, miksi tähtesi voi olla sameaa, mutta sillä ei näytä olevan vaikutustaTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...