Kysymys:
Mikä vaikutus erityyppisillä hiivoilla on reseptiä luodessa?
divided
2010-11-09 20:37:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitä tapahtuu, kun käytät erityyppisiä hiivoja? Muuttaako se makua? En tarkoita erityyppisten hiivojen sekoittamista samaan reseptiin.

Kaksi vastused:
#1
+10
Nathan Koop
2010-11-09 21:03:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eri hiiva tekee eri asioita, kun sitä käydään samassa oluessa.

Flokkulointi - Joillakin hiivoilla on paljon flokkulointia, mikä tarkoittaa, että se kerää tai kerääntyy yhteen lintuparvi kerääntyy). Korkea flokkulointi on usein toivottavaa, koska se jättää kirkkaamman oluen. Jotkut olutmallit haluavat kuitenkin vähän flokkulointihiivaa (IE Hefeweizen).

Vaimennus - on käytettävissä olevien sokereiden määrä, jota hiiva kuluttaa.

Lämpötila-alue - voi olla tärkeä osa käyttämääsi hiivaa. Yleinen nyrkkisääntö on, että lager-hiivat käyvät alemmissa lämpötiloissa ja ale-hiivat korkeammissa.

Alkoholinsietokyky - jotkut hiivat eivät siedä korkeamman painovoiman oluita, kuten Belgian kolmiot tai ohranviinit.

Maku vahva > -Hiivatyypillä on merkitystä oluen maussa. Kun hiiva ei flokkuloi hyvin ja on suspendoituna olueseen, huomaat hiivaisen / leivän maun. Mutta vaikka se poistettaisiin, huomaat silti erilaisia ​​makuja eri hiivoista. Tietyt hiivat käyvät puhtaammin ilman hedelmäestereitä, kun taas toiset käyvät fermentoimalla jättäen paljon estereitä. Jotkut hiivat eivät ole alttiita diasetyylille, kun taas muut ovat.

Voit lukea WYeast's Yeast Strain Guide tai WhiteLabs Yeast Strain Guide tietoa eri kannoista.

Lisätietoja:

#2
+8
rainoftoads
2010-11-09 21:10:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hiiva on yksi oluen reseptin tärkeimmistä komponenteista. Jos ajattelet sitä, et tee olutta, vaan tarjoat yksinkertaisesti ystävällisen ympäristön hiivalle oluen valmistamiseksi sinulle.

Panimohistorian aikana on kehittynyt erilaisia ​​hiivakantoja sopeutuen panimoihinsa. ja panimot valitsevat ne eri ominaisuuksille. Valitsemasi hiivakanta voi vaikuttaa syvästi oluen tasapainoon pelkästään niiden tuottamien alkoholien ja esterien yhdistelmän ansiosta.

Jokainen kanta on erilainen, mutta puhuen laajasti ja pitäen mielessä, että kuvatut makut voivat olla hienovaraisia:

Belgian hiivat korostavat "mausteisia" estereitä. (Esim. White Labs 550 Belgian Ale)

Englantilaiset hiivat korostavat "hedelmäisiä" estereitä. (Esim. Wyeast 1275 Thames Valley)

Saksalaiset hiivat korostavat yleensä mallasta. (Esim. White Labs 830 German Lager)

Amerikkalaisilla hiivoilla on yleensä "puhdas" luonne, joka korostaa humalan makua. (Esim. Wyeast 1056 American Ale)Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...