Kysymys:
Mahdollisesti tartunnan saanut sima: kannattaako se pitää?
FrustratedWithFormsDesigner
2011-09-07 09:04:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yritin tehdä kirsikkametsää uudelleen (kun yritin ensimmäistä kertaa se tarttui). Yritin eilen uudelleen, ja näyttää siltä, ​​että minulla on jonkinlainen saastuminen ("infektio").

Tällä kertaa ajattelin, että kaikki oli aluksi kunnossa. Vaahto, jonka yleensä näen hiivan käymisestä, ilmestyi 30 minuutin kuluessa hiivan siemenestä, mutta kun palasin tänä iltana kotiin, sen paljon voimakkaampi kuplitus näki pinnan varrella. Ominaispaino nousi 1,076: sta 1,028: een hieman yli 24 tunnissa. Maku on vähän poissa - ei niin huono kuin viime kerralla, mutta ei niin hyvä kuin sen pitäisi olla.

Asiat, jotka tein eri tavalla kuin viime kerralla:

  • ei tuoreita kirsikoita, vain pastöroitu kirsikkamehu.
  • Mehu pullo avattiin vasta hetkiä ennen sen lisäämistä rypälemehuun.
  • Lisättiin kaksi kanelitikkua kirsikkamehun kanssa ( oletettujen antibakteeristen ominaisuuksien vuoksi)
  • Minä toin kaiken kiehumispisteeseen muutaman minuutin ajan, ennen kuin annat sen jäähtyä ja pilkkoo hiiva.
  • Suljettiin muovipussi käymisastian päälle (hedelmäkärpästen estämiseksi).

Tämä tapahtuu toista kertaa ... arvaan nyt, että se on joko kirsikkamehu itse (pitäisi olla pastöroitu, mutta kuka tietää), varusteet (kaikki on lasia ja ruostumatonta terästä, mutta yksi elintarviketurvallinen muovikappale - ehkä sen täytyy mennä?), jotain ilmassa ?, ... ehkä hiiva on huono?

Aion kuitenkin heittää muutaman campden-tabletin sisään ja laita se sitten jääkaappiin jäähtymään. Ajatteleeko joku, että tämä voidaan tallentaa? Tiedän, että minun on pastöroitava se uudelleen ja lisättävä lisää hunajaa tai sokeria - tai tartunta ei saa edes olla pelastettavissa?


Päivitys:

Näin, että se vielä hieman kuplitteli jääkaapissa tänä aamuna. Sitten kun laitoin kolme campden-tablettia (viinikaupan kaveri sanoi, että 2 riittää yleensä alle 5 litraan) ja jätin sen jääkaappiin yöksi. Se on joko erittäin kestävä hiiva tai erittäin kestävä infektio. En aio vielä luopua toivosta, testaan ​​sen uudelleen palattuani tänä iltana.


Toinen päivitys:

Vain testannut sen uudelleen. Ominaispaino on vain 1,026, joten käymistä ei ole tapahtunut paljon viimeisten 24 tunnin aikana, luulen, että tänä aamuna (ja jopa tänä iltana) kupliva oli vain kaasua, joka oli jo siellä vapautumassa. Pinta on edelleen kirkas (lukuun ottamatta pieniä kuplia) ja maku ei ole yhtä huono kuin eilen. Haju on kuitenkin kuin hapankirsikat (ja käytin makeaa mustaa kirsikkamehua!).


Joten kai suurin osa paniikista johtui kokemattomuudestani hedelmäniittyjen kanssa, enkä tiennyt mitä odottaa. Oletan, että kirsikkamehu oli erittäin hyvä hiivan ravintoaine - olen tottunut siementämään kuivahiivaa lisäämättä ravintoaineita tai energisoivia aineita, joten luulisin vain olevan yllättynyt saadusta voimakkaasta ja voimakkaasta reaktiosta täällä, samoin kuin äkillinen ja outo muutos makussa ja hajussa.


2012-01-13

Joten minulla oli eilen yksi näistä pulloista. Se oli mukavaa, mutta kirsikan maku oli erittäin lempeä, paljon enemmän niin, että ajattelin sen olevan. Ensi kerralla käytän mielestäni vähintään 50-50 sekoitusta kirsikka- ja mustakirsikkamehuja (tai kaikkia hapankirsikoita) ja käytän paljon enemmän mehua ja paljon vähemmän vettä.

Myönnän, että olen tehnyt vain 4 midiä, mutta yksikään niistä ei ole maistanut * hyvää * parin ensimmäisen kuukauden aikana. Voin maistella taustalla olevia elementtejä siitä, mistä he saattavat maistua tulevaisuudessa, mutta kestää 6-12 kuukautta, ennen kuin he todella alkavat maistua kuin jotain, jonka haluan todella juoda. Hidasta. "Älä viiniä ennen sen aikaa."
@baka: Kokemusteni mukaan ne yleensä maistuvat kunnolla (vaikkakin liian makealta makuni kannalta) käymisen aikana, ja olen palvellut heitä sen jälkeen, kun olen "ikääntynyt" heitä vain viikon tai kaksi pullotuksen jälkeen, ja useimmat ihmiset näyttävät ajattelevan olevansa melko mukava (silloin taaskään kukaan heistä, enkä minä, ole * ammattimaisesti * valmistanut simaa, joten kukaan meistä ei tietäisi eroa;)). Mikä sai minut ajattelemaan tartuntaa viime kerralla, oli etikan ylivoimainen maku (ja heikko vihje siitä tällä kertaa).
üks vastaus:
pjreddie
2011-09-07 10:28:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hidasta sekuntia, DWRHAH. Mikä saa sinut ajattelemaan, että tämä erä on saastunut ("tartunnan saanut")? Voimakas käyminen on yleensä vain merkki hyvästä hiivan terveydestä. Suurin osa oluteristäni valmistetaan pääosalla käymisestä 24-48 tuntia siemenen jälkeen. Hunaja, toisin kuin mallas, on enimmäkseen monosakkarideja, ja hiivan on itse asiassa helpompi käydä, mikä edistyisi vielä nopeammin.

Tästä nopeasta käymisestä voi kuitenkin olla paljon jätettä, joka hiiva tarvitsee aikaa siivota. Vaikka se tuoksuisi tai maistaisikin vähän pois juuri nyt, pitäisin kiinni ja katsoisin, onko hiiva puhdistautunut luonnollisilta aromeilta. Myös muut maut vähenevät luonnollisesti iän myötä.

Jos ei ole kelluvia massaa, jotka olisivat ilmeisiä infektioita, eikä se maistu tai haise täysin kauheasti (yleensä infektiot ovat TODELLA ilmeisiä), annan vain siemenen istu muutaman kuukauden ajan, unohda se hetkeksi ja palaa talvella, kun todella kaipaat sitä.

Mutta ehkä olen kaukana ja sinulla on kauhea saastuminen. Joko niin, onnea!

Pohdin sitä aikaisempaan kokemukseeni, jossa siirtyminen 1,076: sta 1,028: een kestää yleensä 3 tai 4 päivää. Se näytti myös * kuin edellinen erä, joka maistui todella kauhealta etikalta 4 päivän kuluessa. Suurin ero on, että aikaisemmin tekemäni niitit olivat vain hunajaa ja joskus mausteita. Tämä on vasta toinen kerta, kun olen kokeillut hedelmälihaa, ja ensimmäistä kertaa olen kokeillut kirsikkaa, joten ehkä se on vain erilainen kokemus ... Se kuplii vielä hieman tänä aamuna, vietettyään yön jääkaapissa, 3 campden 5 litraa!
Kelluvaa massaa ei ollut, haju ei ollut kamala, mutta maku oli ... no, en voinut niellä sitä, mutta se ei aiheuttanut välitöntä "sylkemistä ulos !!!!" reaktio kuin viime viikolla.
Mitä tarkoittaa "DWRHAH"?
Katso päivitykset ... näyttää siltä, ​​että olet puhunut minut alas polkumyynnistä, mikä voi päätyä erittäin mukavaksi hauduksi. Hidastan ja olen hieman kärsivällinen ensi kerralla! ;)
Mahtava, iloinen kuullessani sen! Ja DWRHAH ei ole huoli, rentoudu, pidä homebrew'si. Viisaat sanat elää.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...