Kysymys:
Siiderini lakkasi käymästä, kunnes heitin sen nipussaan ämpäriin, ja jatkoin sitten. Onko se normaalia?
MStodd
2012-03-02 03:52:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mallassiiderini oli keittynyt noin viikon kuluttua muovisessa panimokauhassani siihen pisteeseen, että ilmalukossa oleva pieni hattu-esine putosi niskaan (ei sisäistä painetta).

Avasin sen ottamaan painovoimalukeman (1.003) ja näin joukon roskia seinällä vierteen tason yläpuolella. Kun laitoin kannen takaisin päälle, pyöritin sitä kasan ympärillä saadaksesi gunk sekoitettu takaisin vierteeseen, ja se on käynyt hienosti viimeiset neljä päivää.

Muut huomautukset:
* Pikeyttäessä ripustin hiivaa vain päälle, laitoin kannen päälle ja työnsin sen nurkkaan
* Lämpötilan muutosta ei ole havaittu havaittavissa

On vain utelias, jos tämä on normaalia.

päivitys:
Tarkistin painovoiman muutaman päivän kuluttua ja nyt se on laskenut 1.002: een, joten uskon, että se käy yhä pois.

Ole hyvä ja lue usein kysytyt kysymykset - vaikka mainitsetkin joitain yksityiskohtia, joihin mainitsen vastaukseni - usein kysytyt kysymykset sisältävät paljon "mikä on normaalia". Kippis!
Ero 1.003: n ja 1.002: n välillä on niin pieni (varsinkin jos se mitataan hydrometrillä), että mielestäni se olisi todennäköisin mittausvirhe.
Kolme vastused:
mdma
2012-03-02 04:19:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyllä, tämä on täysin normaalia.

Koska painovoima on 1,003, en ole varma, aloitettiinko fermentaatio vai saitko vain osan hiilidioksidipäästöistä liuoksesta - molemmissa tapauksissa saat kuplia ilmalukossa. Ah, 4 päivää sanot, se on melko pitkä aika. Saattaa olla, että sinulla on "kerrostuminen" - korkeamman väkevän sokerin juovat alareunassa. Herättämällä hiivaa annat heille enemmän yhteyttä sokeriin. Tiedät varmasti, onko se todella käynyt, ottamalla uusi lukema muutamassa päivässä sen jälkeen, kun ilmalukko on lakannut.

Vierkepinnan yläpuolella olevan kauhan "gunkia" ei pitäisi oikeastaan ​​sekoittaa takaisin vierteeseen. Se ei vahingoita sinua, mutta se saattaa maistua katkeralta. Suosittelen perusteellisesti John Palmerin kirjaa How to Brew, ja IMHO: ta tulisi pitää pakollisena lukuna ennen panimoyritystä. Siinä hän mainitsee karkeasta:

Käymisen aikana muodostuva ruskea vaahto, joka tarttuu fermentorin sivuun, on voimakkaasti katkera ja jos sitä sekoitetaan takaisin oluen sisään se aiheuttaa erittäin supistavia makuja. Vauva on poistettava oluesta joko antamalla sen tarttua häiriintymättömästi ylisuuren fermentorin sivuihin, tai kuorimalla se pois krausenista tai puhaltamalla itse krausen pois 5 gallonan säiliöstä. Minulla ei ole koskaan ollut mitään ongelmia yksinkertaisesti antamalla sen tarttua fermentorin sivuihin.

Lähetä takaisin, jos tämä vaikutti siideriin, mutta pidä mielessä, että siideri itsessään saattaa olla hieman katkera, ei vain siksi, että sekoitit trubin takaisin oluen sisään. 1.003 (tai alempi, jos se käy) on melko alhainen - alkuperäisestä painovoimastasi riippuen - sokeria ei välttämättä ole jäljellä makeuden tarjoamiseksi.

"... jos tämä vaikutti olueseesi, mutta pidä mielessä, että siideri itse voi ..." Onko se olutta vai siideriä? Se ei ole katkerampaa, jos humalaa ei käytetä.
@brewchez, Kokemukseni mukaan siideri, kuten sima, voi tulla katkeraksi muista mehussa jäljellä olevista yhdisteistä, jos se fermentoituu arvoon 1,002 tai vähemmän. Sokeritasapaino tarvitaan näiden kompensoimiseksi. Olen korjannut kirjoitusvirheen - vaihtanut oluen siideriksi - vaikka OP mainitsee "mallassiiderin", joten tämäkin voi olla olut.
4 litraa siideriä, gallona erilaisia ​​maltaita ja vettä, puoli unssia humalaa. se on molemmat kai. etsi graffiresepti ja löydät siitä aiheen muutaman vuoden takaa
Kiitos selvennyksestä. Olen tehnyt Braggotsia, mutta Graff oli minulle uusi konsepti. Siiderin maku, oluen runko - mukavaa!
brewchez
2012-03-02 07:32:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Painovoiman lukema osoittaa melko paljon käymisen suorittamista. Kauhan ravistaminen vain hajotti CO2: n liuoksesta, kuten ravistamalla tölkki soodaa.

Crud, jota yritit saada takaisin "juomaan", kutsutaan krauseniksi. Sen enimmäkseen hiiva ja muut mallasvalkuaiset.

En tiedä reseptiäsi. En tiedä, käytitkö humalaa siiderisi "mallasosassa". Jos käytit humalaa, saatat odottaa, että "juoma" on hieman katkerampi kuin jos jätät krausenin ämpäriin.

On normaalia jättää se kiinni seiniin.

En ole varma, miksi kirjoitit tämän - se kopioi melkein yllä olevan vastaukseni, jonka kirjoitin 3 tuntia aiemmin, vaikka sisällytän viitteen, josta toimenpideohjelma voi löytää lisätietoja. Myös vastaukseesi antamasi vastaus vaikuttaa kovalta - vain siksi, että viittasin juomaan oluena eikä siideriksi, kun OP osoittaa, että kahvi on hieman molempia.
Benjamin
2013-02-28 10:41:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Siideri käy noin viikon ajan, ehkä hieman enemmän käyttämäsi siiderin sokeritasosta riippuen. Se, että se on lähellä 1 000, tarkoittaa, että se on käynyt loppuun, aika siirtyä toissijaiseen selvyyden vuoksi tai juoda pois.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...