Kysymys:
Kuinka kauan ohranviiniä tulisi vanhentaa ennen pullottamista?
Jeff L
2010-11-09 10:57:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Säilytän olueni yleensä toissijaisena noin viikon ajan ennen pullottamista vain selkeyttääkseen niitä, mutta kuten ymmärrän, ohraviinit tulisi vanhentaa paljon pidempään, jotta jotkut makut voivat kehittyä ja toiset kuohtua.

Kuinka kauan ohrawine-tyyppistä ale-ikää tulisi vanhentaa toissijaisesti ennen pullottamista? Kuinka kauan sen pitäisi olla pullossa vakioitu? Tiedän, että tämä vaihtelee reseptin mukaan, mutta onko olemassa yleisesti hyväksyttyjä ohjeita?

Neljä vastused:
Matt Utley
2010-11-09 20:22:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yleensä on parasta ikääntyä pullossa , ei ulos.

Pullo, kun käyminen on valmis ja olut on tyhjentynyt, kuten aina. Haluat kuitenkin antaa sen pysyä pullossa paljon kauemmin kuin tavallinen annos ennen kulutusta; noin 6 kuukautta on vakio. Syynä tähän on se, että siellä on kuumia alkoholeja ja (jos valmistat amerikkalaistyylistä ohranviiniä) isoja humalamakuja, joiden sekoittuminen kestää kauemmin.

Hmmm. Olen kuullut ihmisten jättävän isoja oluita kuukausien ajan toissijaiseen ruokaan ennen pullottamista. Onko ikääntymisestä mitään hyötyä pikemminkin kuin kerralla?
Jokaisella on etuja / haittoja. Vanheneminen irtotavarana minimoi tapahtuvan hapettumisen (kaikki muut asiat ovat samat), koska sen pinta-ala on pienempi. Joitakin hapettumisasteita voidaan pitää etuna ohraviinissä. Joten luulen, että jos haluat pitää ohranviiniä hyvin pitkään
Voit ikääntyä isoja oluita kuukausia ennen pullottamista. Mutta kuten edellinen kaveri sanoi, voit saada jonkin verran hapettumista. Myös pullon ikääntymisen avulla voit kertoa, milloin olut on valmis sinulle. Voit maistella yhden joka kuukausi, kunnes luulet sen olevan täydellinen, ja laita ne sitten jääkaappiin pysäyttääksesi ikääntymisen.
Tim
2010-11-10 05:20:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jokaisella on etuja / haittoja. Vanhentaminen irtotavarana minimoi esiintyvän hapettumisen (kaikki muut asiat ovat samat), koska sen pinta-ala on pienempi. Joitakin hapettumistasoja voidaan pitää etuna ohraviinissä, mutta se voi mennä liian pitkälle.

Joten luulen, että jos ohranviiniä pidetään pitkään, on parasta tehdä ensisijainen vanheneminen fermentorissa olettaen, että se on hyvin suljettu (ilmalukko) tai tynnyrissä ( joka tarjoaa myös helpon mahdollisuuden maistella sitä eri ikäisinä). Pullot ovat etu, koska ne vapauttavat fermentorin ja mahdollistavat säilytyksen helpottamisen (samoin kuin tekevät näytteestä helppoa myös eri ikäisillä).

Pari muuta harkittavaa asiaa, aiot menettää jonkin verran hiilihappoa pulloissa, varsinkin jos pidät niitä pitkään. Korkkiminen voi auttaa tätä, mutta jälleen kerran pullotus ensisijaisen ikääntymisen jälkeen toimii myös hyvin. Tynnyrillä tai säiliöllä on enemmän lämpöinertiaa kuin yksittäisillä pulloilla, joten ne eivät todennäköisesti kärsi lämpötilan muutoksista.

kahtoh
2016-07-18 21:56:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Join juuri pullon Ohra-viiniä, jonka pullotin 2. heinäkuuta 1993! Sillä oli vielä hiilihapotusta; ei huonoja makuja; jyvät eteenpäin, humala hillitty. Olen menettänyt kaikki tiedot siitä, mitä ja miten se valmistettiin, kuinka kauan se istui ensisijaisessa ja toissijaisessa jne., Mutta toivon, että minulla olisi vielä piilossa jääkaapin takaosassa.

Room3
2010-11-10 03:23:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

He todella ikääntyvät yhtä hyvin pullossa kuin fermentaattorissa olettaen, että niitä pidetään samassa lämpötilan valvotussa ympäristössä. Itse asiassa heidän on parempi olla UV-vaurioissa, koska ne ovat ruskeaa lasia, eivät kirkkaita.

Olet oikeassa, että monta kertaa isot oluet käyvät pidempään, mutta se johtuu kun alkoholipitoisuus nousee ja happi loppuu, hiiva hidastuu. Haluat varmistaa, että olet käynyt kaikki sokeri ennen pullotusta. Minulla on tällä hetkellä belgialainen Tripel, joka on valmistettu yli kuukausi sitten ja on edelleen käymässä (ennustettu abv on ~ 9,5).Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...