Kysymys:
Entä jos keitin vahingossa 90 minuuttia?
Matt
2015-06-16 21:03:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joten tein kaksisydämisen kloonin (IPA). Keitin 1 oz 100-vuotista humalaa 60 minuuttia, sitten 1/2 unssia 15 minuuttia, sitten 1 oz 10 minuuttia, sitten 1 oz 5 minuuttia yhteensä 90 minuuttia. Minun piti kiehua yhteensä 60 minuuttia lisäämällä jokainen humalasarja tietyn määrän kiehumisaikaa jäljellä. Kuinka tämä virhe vaikuttaa oluttaani?

Kuusi vastused:
Denny Conn
2015-06-16 21:20:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehdottomasti ei ole ongelma. Saat vain vähän ylimääräistä katkeruutta keittämällä pidempään, mutta niin vähän, että epäilen, että voisit huomata sen.

Ja 60 minuutin lisäyksellä 60 minuutissa (30 minuutin kiehumisen jälkeen), ei edes ylimääräistä katkeruutta. Ei ollenkaan ongelma.
nemmy
2015-06-18 06:15:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muiden vastausten lisäksi olut on todennäköisesti myös odotettua tummempi johtuen pidemmästä Maillard-reaktion ajasta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Maillard_reaction

Atron Seige
2015-06-18 16:00:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

OG-arvo on odotettua korkeampi, kun olet keittänyt hieman enemmän vierreä kuin oli suunniteltu. Tämä ... antaa sinulle enemmän alkoholia, mikä on ok. :) Valitettavasti tämä tarkoittaa myös sitä, että vähemmän olutta menee fermentoriin ja vähemmän olutta menee pulloihin / tynnyreihin. :( Oluella on kiehumisen vuoksi enemmän runkoa.

Sinulla voi olla enemmän karamellia / paahtoleivän nuotteja pitkittyneen kiehumisen vuoksi.

Katkeruus voi olla hieman suurempi, koska Danny mainittu, mutta tiivistetyn mallas ja alkoholi pitäisi tasapainottaa tämä.

Lisähöyrystymisen kompensoimiseksi voidaan lisätä vettä.
Franklin P Combs
2015-06-17 05:13:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On myös syytä huomata (koska tämä on IPA), että lisätyn katkeruuden lisäksi menetät myös pienen määrän humala-aromia kolmesta viimeisestä lisäyksestäsi. Myöhäisen lisäyksen humalan on tarkoitus mennä riittävän myöhään minimoimaan haihtuvien aromaattisten humalaöljyjen menetys, joka on erittäin altis häviämään kiehumisen aikana. Tietysti (kuten jo todettiin) tälle ei todellakaan ole mitään haittaa, mutta jos halusit yrittää korvata sen, voit harkita suuremman määrän kuivaa humalaa kuin tarvitsisi (ehkä + 10-20%), jos sinulla on niitä käsillä.

Radioactive Man
2015-06-21 19:43:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Älä huoli, tämä on suhteellisen pieni ongelma (ja yleinen virhe uusille panimoille).

Kiehun 90 minuuttia jokaisella oluella ja vahvasti uskon, että tiedettä on varmuuskopiointi tekemällä 90 yli 60 kaikille oluille (ei vain niille, jotka käyttävät suuria määriä pilsmaltaita DMS: n ajamiseen).

Teen kuitenkin edelleen 60 metriäni. katkera humalan lisäys @ 60m. Jos katkerat humalasi olivat kiehuneet kauemmin, saat korkeamman IBU: n valmiiseen olueseesi. Vain sinä voit päättää, onko se huono asia; se ei todellakaan tee "huonoa olutta", mutta se on katkerampi kuin vaadittu resepti, kuin odotit tai tyyli sallii.

CharlieHorse
2015-06-17 02:48:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Keitin IPAni aina 90 minuuttia ja aloitan humalan lisäykset 60 minuutin kohdalla. Tämä antaa sinulle oluelle hieman iiris-merkin, koska vierteen sokerit karamellisoituvat hieman enemmän. Joillekin resepteille, kuten Scotch Ale, otan joitain (pari litraa) ensimmäisistä juoksuistani ja kiehun sen, kun ruiskutan ja lisätään se kiehumisen loppupuolella. Se jättää ystäväsi raapimaan päänsä miettimään, miksi se on niin hyvä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...