Kysymys:
Miksi Erlenmeyer-pullo?
Ryan Shdo
2013-05-05 05:02:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Miksi Erlenmeyer-tyylinen pullo on automaattinen valinta hiivakäynnistimille? Tiedän, että ihmiset käyttävät muita astioita pullojen lisäksi, ja joissakin pulloissa ei ole tasaista pohjaa, mutta onko sivujen muodossa tai kulmassa jotain erityistä? Ajattelin vain, että tämä oli hyvä kysymys heittää sinne ja nähdä, mitä tulee takaisin!

Olen varma, että positiivisia on monia, mutta yksi negatiivinen on se, että kartiomainen muoto tarkoittaa pienempää pinta-alaa kaasunvaihtoon, mikä tekee siitä vähemmän kuin ihanteellinen täällä.
Se on hyvä kysymys, mutta siihen on helppo vastata http://fi.wikipedia.org/wiki/Erlenmeyer_flask
Joten voit teeskennellä olevasi Walter White!
Neljä vastused:
Chris Plaisier
2013-05-05 20:12:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Puhuminen kokemuksesta molekyylibiologina. Erlenmeyer-pullot ovat mukavia parista syystä. Tärkein vaihtoehto on tavallinen dekantterilasi, joka on olennaisesti saman kokoinen ylä- ja alaosassa. Ensinnäkin kaulan koon ansiosta on helppo pitää kädessä. Toiseksi pienempi aukko vähentää mahdollisuutta päästä ilmassa olevaa materiaalia pulloon. Kolmas yritys pyöritä jonkin nesteen ympärillä normaalissa dekantterilasissa ja sitten Erlenmeyer-pullossa, pullon kapea kaula pitää nesteen astian sisällä paremmin kuin dekantterilasissa. Neljänneksi, kun teet biologisia viljelmiä, haluat pitää väliaineen ilmastettuna ja pullon leveän pohjan ansiosta voit pitää korkean pinta-alan ilmaan. Lopuksi kapea kaula antaa meille mahdollisuuden käyttää pienempiä tulppia, jotka vähentävät kontaminaation mahdollisuutta.

Kaiken kaikkiaan tästä syystä käytämme laboratoriossa Erlenmeyer-pulloja.

Olen samaa mieltä, mutta saadaksesi suuren pinta-alan tarvitset paljon suuremman pullon kuin käynnistimen koko. Esim. 2 litran käynnistimelle 2 litran pullo antaa pienen pinta-alan, vaikka se ei todennäköisesti ole huolenaihe sekoitettaessa.
Olet aivan oikeassa. Mitä suurempi, sitä parempi pinta-alalle. Viljelmissä käytetään usein ravistimia sekoituslevyjen sijaan. Erlynmeyerpullon kauneus on, että ne eivät vuota helposti, kun sisällä oleva neste sekoitetaan voimakkaasti. Kokeile samaa asiaa dekantterilasilla ja sinulla olisi yksi iso sotku.
mdma
2013-05-07 02:14:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikka aloittelijat eivät mieluiten käytä ilmalukkoa maksimaalisen O 2 -vaihdon edistämiseksi, jotkut ihmiset mieluummin käyttävät ilmalukkoa villihiivojen ja muiden epäpuhtauksien torjumiseen. Kartiopullon kapea kaula tekee tulpan ja ilmalukon käytöstä paljon käytännöllisempää.

Vaihtoehtoja kumitulpille ovat vaahtotulpat, jotka mahdollistavat kaasunvaihdon. Jälleen nämä olisivat epäkäytännöllisiä käytettäväksi dekantterilasissa tai muussa laajakulmaisessa astiassa, mutta ne toimivat hyvin kartiomaisessa pullossa.

Doug Edey
2013-05-06 02:20:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tärkein syy, jonka tiedän, on se, että Erlynmeyer-pullot ovat yleensä pyrexiä tai valmistettu aineesta, mikä tarkoittaa, että voit lämmittää sitä liedellä, jotta voit vähentää epäterveellisten olosuhteiden riskiä käynnistimessäsi.

alamäki ja mikään kommentti ei auta ketään.
Tärkein syy Erlenmeyer-pullon käyttämiseen muiden laboratorion lasiesineiden kanssa on sen muoto, ei materiaali - helppo pysäyttää, helppo pyörittää, vakaa, jotta se ei kaatu ja kaada. Voit saada kaikenlaisia ​​laboratoriolasituotteita borosilikaattilasista. Tämäntyyppinen lasi kestää lämpöshokkia, joten voit nopeasti lämmittää ja jäähdyttää sitä. Pyrex on vain tuotemerkki, ja ne valmistavat paljon lasia, joka ei ole borosilikaattia.
Kiitos selvyydestä, en ole koskaan nähnyt pullon muotoista brosilikaattia tai * muuta lämpöshokkitiivistä lasiastiaa * astioiden ulkopuolella.
@DougEdey - Olen samaa mieltä. Vaikka laboratoriossa on paljon lämmönkestäviä astioita, en usko, että kotitekoittajalle on niin paljon, että ne voidaan helposti hankkia.
@DougEdey: Lyön vetoa, että sinulla on - Pyrex-mittakupit. Ne eivät välttämättä ole laboratorio-laatuisia, mutta ne ovat varmasti lämpöiskuja kestäviä.
Ei, minulla on brosillikaattipohjaisia ​​pulloja.
Denny Conn
2017-11-27 23:21:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pullossa ei ole mitään erityistä hiivan aloittajien suhteen. Kyllä, t = voit kiehua yhdessä, mutta sen tekemisen jälkeen jonkin aikaa löysin sen enemmän vaivaa kuin se kannattaa. Kun käytin sekoituslevyä, käytin gal. lasikannu sen päällä. Paljon halvempaa enemmän äänenvoimakkuutta varten. Nyt kun olen käynyt aloittelijoiden SNS-menetelmässä, minusta kannun lisääntynyt tilavuus on vielä hyödyllisempi.

Hämmentyneille: SNS tarkoittaa ravistettua, sekoittamatonta, niin ilmeisesti ilman sekoituslevyä.
Thaks selvennykseksi. Tässä on linkki selitykseen ... https: //www.experimentalbrew.com/blogs/denny/old-dognew-tricks


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...