Kysymys:
Mikä on märkähyppely ja miten se eroaa kuivasta?
chrisst
2011-09-14 06:33:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Erityisesti minkä tyyppisille oluille käyttäisit märkähyppelyä ja miten se vaikuttaa makuun / prosessiin eri tavalla kuin oluen kuivahyppely?

Tämä kysymys on luultavasti väärä, koska et saa virallista "käyttöä" tavalla, jolla panimot tarkoittavat kuivasta tai märästä hyppelystä.
Märkähyppely voi tapahtua kiehumisen alkaessa, joten siellä on todellakin IBU-huomio. Kuivahyppely ei perinteisesti tee fermentaatiota IBU: n hyväksi.
Riittävän oikeudenmukainen - ruokin vertailua / kontrastia oletettavasti kysymyksen kuivahyppelyyn.
Olin hieman epävarma tunnisteista lähettäessäni, kiitos niiden selventämisestä.
Kaksi vastused:
mdma
2011-09-14 15:57:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Märkähyppely on tuoreen humalan lisääminen fermentoriin makun ja aromin antamiseksi valmiille oluelle. Periaatteet ovat samat kuin kuivahyppelyssä - humala lisätään toissijaiseen (tai primaariin käymisen jälkeen) 3-5 päivää ennen raastamista. Tärkein ero on, että humala on tuoretta, ts. "Märkää" - tuoreus antaa elävämmän aromin ja puhtaamman maun.

Tuore humala painaa 4-6 kertaa enemmän kuin kuiva vastine, joten tämä on otettava huomioon punnitettaessa. Esimerkiksi, jos normaalisti kuivaat humalaa 1 / 2oz: lla, sinun on kostutettava humalaa noin 2-3oz: lla tuoretta humalaa.

Hajoavien organismien lisääminen oluelle tuoreesta humalasta on epätodennäköistä, varsinkin kun lisätään sen jälkeen, kun (pää) käyminen on valmis. Silti saatat haluta laittaa humalan pakastimeen yön yli tuholaisten tappamiseksi, vaikka tämä tekee niistä hieman vähemmän tuoreita.

Tuoreella humalalla halutuimmat ominaisuudet, jotka erottavat ne kuivasta humalasta, ovat haihtuvien öljyjen tuoreus. Tämä tekee niistä parhaiten aromi- ja aromilisäyksiä, mikä tarkoittaa myös sitä, että IBU: ista ei tarvitse vähemmän huolehtia, koska ne lisäävät suhteellisen vähän katkeruutta verrattuna katkeriin lisäyksiin. Kun käytät tuoretta humalaa kattilassa, muista, että ne sisältävät paljon vettä, joka lisätään vierteeseesi. Jos haluat lyödä SG: täsi merkin, sinun on korvattava lisätty vesi. Olettaen, että märkä humala painaa viisi kertaa enemmän kuin kuiva, silloin 4 / 5s painosta on vettä. Esimerkiksi 2oz kuivaa humalaa on 10oz märänä. Koska märkä humalasta 2oz on humala-ainetta, jäljellä oleva 8oz on vettä.

Märkä humalaa voidaan käyttää myös katkeruuteen, ei vain aromiin ja makuun.
Pidän tästä vastauksesta, koska se vastaa aiheeni taustaa, on hyvin ilmaistu ja täydellinen.
@pjreddie - en uskonut, että katkeruutta voitaisiin antaa käyttämällä humalaa kylmänä, koska katkerat yhdisteet - alfahapot - ovat liukenemattomia, kunnes ne isomerisoituvat lämmöllä. Voitteko kertoa minulle, kuinka märkä / kuiva hyppy voi aiheuttaa katkeruutta?
mdma: Olet oikeassa alfahappojen liukoisuudessa ja isomeroinnin puutteessa, mutta niiden lisäksi humalapolyfenoleilla ja hapettuneilla beetahapoilla voi olla karvaisia ​​ominaisuuksia ja ne annetaan oluelle kuivahyppyjen aikana.
Yksi vielä humalalle, joka lisää hieman katkeruutta, kun sitä käytetään kuivassa humalalisäyksessä. Humala on katkera; ne maistuvat katkeralta. Lisää ne johonkin, ne tekevät siitä hieman katkeramman, keitetyn tai ei.
brewchez
2011-09-14 20:06:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Humala poimitaan tavallisesti rypäleistä (kyllä ​​b: llä) ja tuodaan nopeasti käsittelylaitokseen, jossa ne kuivataan valvotussa ympäristössä. Humala pakataan sitten tyhjöpakattuina ja lähetetään kokonaan tai edelleen toimitetaan pelletointia varten. Nämä ovat kaikki kuivattuja humaloja.

Termiä märkähyppely käytetään kuvaamaan humalaa, joka on poimittu ja samassa lyhyessä järjestyksessä tuotu panimoon ja käytetty. Yleensä se tapahtuu samana päivänä kuin keräily tai seuraavana päivänä. Märät (tuoreet) humalat ovat erittäin pilaantuvia ... minkä vuoksi ne yleensä kuivuvat varastointisyistä.

Kuiva hyppy on tekniikka, joka kuvaa normaalisti humalan (märän tai kuivatun) lisäämistä valmiiksi. olut. Monet panimot, joilla on käytössään "märkää" humalaa, kuivuvat todellakin valmiin oluen sekä käyttävät niitä kiehuvana.

Märkä humalan käytölle ei ole rajoituksia, jos sinulla on tuoretta tarjontaa. / märkä humala laita ne mihin tahansa haluamaasi olutteeseen ja katso, mitkä ovat tulokset. Märkä humalaa käyttävät olut ovat tyypillisesti vaaleat ale ja IPA: t. Mikä tahansa tyyli, joka on hypätä eteenpäin ja jossa haluat hop-hahmon loistaa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...