Kysymys:
Kuinka paljon valolla on oluen käyminen?
Dmac the Destroyer
2012-03-13 21:30:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos pidän käyvän oluen olohuoneessani, pitäisikö minun peittää se peitteillä vai pitääkö se muuten poissa valosta? Olen nähnyt panimoihin liittyviä aiheita, jotka viittaavat tähän, mutta useimmat tyytyvät vain "miksi käyttää tilaisuutta?"

Toivon hieman enemmän selvyyttä asiasta.

Fermentoin äskettäin belgialaisen kultaisen vahvan ale keittiön työtasollani. Suorasta valosta puuttuu, ja asun Seattlessa niin paljon suoraa auringonvaloa puhumattakaan talvella. Mutta se osoittautui hienoksi. Näyttää siltä, ​​että humala on tappaja. Joten pidetäänkö sitten sitä, että vähemmän hoppy / minimaalinen hoppy-oluissa tämä olisi vähemmän ongelma?
@ChrisPlaisier riippuu siitä, kuinka herkkä kitalaki on pilaantuneille alfahapoille.
Vaikka onkin totta, että vaikutus tulee humalasta. [Viite] (http://homebrew.stackexchange.com/questions/3669/what-is-skunking)
Mikä on käymisastiasi? Lasipullo tai muovikauha?
Seitsemän vastused:
Ell
2012-03-13 22:06:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pidä se poissa valosta.

ERITYISESTI, jos käymisastia on kirkas, mutta pidä se yleensä poissa valosta.

Valo (erityisesti UV-säteet) pilata olutta tuottaen epämakuja. On luultavasti parempi, jos sinulla on kaappi tai joku muu poissa tieltä, joka on pimeä käydä.

Mutta - pidä se poissa valosta.

älä koskaan ruoki sitä keskiyön jälkeen
No hiiva TEE useita kertoja, kun kastat ne (sokerivedellä) :)
UV ei ole tärkein syyllinen, se on näkyvä spektri. Pidä olut aina valossa, vain nähdäksesi valoa tarjoilussa. Jopa keinovaloa. Huomaat, että erinomaisella myyjällä ei koskaan ole avointa käsityöläisen ylähyllyä, ja pitää ne poissa suorista loistevaloista.
Ryan Shdo
2012-04-07 10:05:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asun lähellä Seattlea (puyallup) ja saamme UV-säteitä silloinkin, kun se on sameaa. voit tehdä sen läpi tyynyliinan, mutta se estää kaikki UV-valot, ehkä avoimen yläpahvilaatikon (olettaen, että haluat helpon pääsyn).

Ultraviolettivaloa käytetään usein veden puhdistamiseen, koska se tappaa bakteereja. Hiiva on sieni, joka on pohjimmiltaan hieman monimutkaisempi organismi, joten sillä on hieman enemmän taisteluvoimaa vihollisiaan (UV) vastaan. Hiivan stressi on karkea iso ongelma käymisessä, ja kaikki mitä voit tehdä pitääkseen ne hiivat rauhallisina paremmin, UV korostaa hiivaa.

Tyypillisellä kaupallisella "oluen haudutuksella" ei ole mitään tekemistä hiivan kanssa, se on enemmän humala-alfahappo-asia ... tässä on loistava linkki http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/02/27/AR2007022700312.html

Ryan Sullivan
2013-01-09 10:32:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen vain I-5: n alapuolella Portlandissa. Minulla on tapana käyttää hiilipulloa käymisastioissani, joten teen sen, että pidän laatikkoa, johon varsi saapui, leikkaan pienen reiän laatikon pohjaan, leikkaan ylemmät läpät laatikosta ja teemme eräänlaisen putken holkin aivan pullon yli ja jättää ilmalukon kiinni pienestä reiästä, toistaiseksi se on toiminut fantastisesti.

Vastasit "miten", et "miksi".
David PGB
2012-03-16 18:02:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Humala luo tuon tuoksun. UV-säteet reagoivat humalaöljyjen kanssa ja pilaantuvat. Lisäksi, jos fermentori on suorassa auringonvalossa, voidaan olettaa, että käymislämpötila alkaa nousta, kunnes aurinko laskee, jolloin fermin lämpötila alkaa laskea! Parempi pitää tasainen lämpötila ja pitää poissa auringosta.

Peitä ainakin peitolla humalan suojaamiseksi!

805 ICK
2014-04-13 20:27:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit kääriä koko käymisvaunun tai ämpärin mustaan ​​muoviseen roskapussiin. Se pysäyttää valon ja sisältää kaikki sotkuiset vuodot tai räjähdykset. Muista jättää pussi auki ylhäältä, jotta lämpöä ja kaasua pääsee ulos

organic chemist
2016-01-23 07:34:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

UV-aallonpituudet eivät tunkeudu lasiin. On todennäköisempää, että näkyvät aallonpituudet katalysoivat liuenneen orgaanisen hiilen valohajoavia reaktioita, mukaan lukien humalasta uuttuvat tavarat.

Ei, että UV ei tunkeudu lasiin, suurin osa UV: stä on kirkas lasi. Mutta näkyvät spektrit aiheuttavat eniten haittaa siniselle ja ovat pahinta. Valo reagoi alfa-happojen kanssa, jolloin tioli (täydellinen sulfer-nimi pakenee minusta), joka on pohjimmiltaan sama kemikaali haisunäytteessä. Miksi useimmat oluet ovat Brown-pulloissa. Ne, jotka ovat selkeästi kuin monet amerikkalaiset lagerit, eivät hukku, koska he käyttävät tetra-humalauutetta, jolla ei ole reaktioita valoon. Pidä olut aina valossa. Jopa keinovaloa.
user12489
2015-08-02 10:46:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

2 homebrew-fermentointiani saivat noin 30-40 minuuttia suoraa auringonvaloa noin klo 10 joka aamu noin 6-7 päivän ajan ja olut maistuu kauhealta. Peitän nyt fermentaattorini, niin näet kuinka seuraava erä maistuu.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...