Kysymys:
Kaikki ihmiset, joilla on keliakia, yrittivät selvää Fermiä?
David Griffiths
2014-01-18 01:51:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Clarity Fermin ympärillä on keskusteltu paljon, ja se kykenee hajottamaan gluteenia oluessa.

Valmistajat sanovat vain, että se valmistaa "vähentynyttä gluteenia sisältävää olutta", mutta Omission ja muut käyttävät sitä tehdessään mielestäni se on merkitty "gluteenittomaksi".

Jotkut kotimiehet ovat valmistaneet täysjyvää ohralla ja vehnällä ja testanneet sen, eikä laboratorio pystynyt havaitsemaan gluteenia (he pystyivät vain sanoa, että siellä oli <10 ppm).

Charlie Papazian teki samoin yksityiskohtaisemmilla tuloksilla:

"Tein kotitekoisen erän kaikesta mallasoluesta nimeltä Slithy Tove Pale Ale (joka sisälsi 10% mallasvehnää), johon lisäin 3 ml (noin 3 tippaa) viiden gallonan erään käymisen alkaessa.

Kotitekoinen olut testattiin ammattilaboratoriossa. Tulokset palasivat osoittamaan, että gluteenipitoisuus Slithy Tove Pale Ale -erässäni oli "alle 5 ppm". Toisin sanoen alle 5 milligrammaa litrassa olutta. Prosenttimäärinä 5 ppm on 0,0005 prosenttia .. Keliakiapotilaat voivat sietää tämän gluteenipitoisuuden. Kaikki muut oluen luonteen, maun, ulkonäön (entsyymi vähensi chill haze), aromi jne. oli erinomainen ja identtinen ilman entsyymiä valmistetun oluen kanssa. "

Väveni huomasi, että hänellä oli CD-levy noin 6 kuukautta kotitekoon pääsyn jälkeen (mikä näyttää melko tyypilliseltä) ).

Onko kellään kokemusta tästä? Haluaisin tehdä pienen 1 tai 3 gallonan erän IPA: ta ja nähdä, miten se menee.

Onko mitään viitteitä gluteenin PPM: stä, ei Clarity Ferm? Vain utelias.
Vielä yksi kommentti ... monilla ihmisillä on ongelmia erityisesti ELISA-testissä käytetyn testauksen kanssa, mikä Charlie P käytti IIRC: tä. Vastaukseeni julkaisemassani artikkelissa he käyttävät uudempaa / parempaa testiä.
Viisi vastused:
im1dermike
2014-10-16 22:01:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Katso alla oleva 3-osainen artikkeli. Siinä kuvataan kokeita, joissa käytetään erilaisia ​​määriä Clarity Fermiä eri tyyppisillä oluilla. Tulokset olivat, että Clarity Ferm hajottaa gluteenin lähes kokonaan - selvästi alle "gluteenittoman" maksimiarvon - kaikissa oluissa.

http://beerandwinejournal.com/clarity-ferm-i

http://beerandwinejournal.com/clarity-ferm-ii

http://beerandwinejournal.com/clarity-ferm -iii

Päivitä : Tunsin tarpeen päivittää vastaukseni. Kyllä, Clarify Ferm hajottaa gluteenin oluissa siten, että se läpäisee ELISA-testin, yhden testin, joka määrittää kuinka monta ppm gluteenia on liuoksessa. Ajatuksena on, että jos Clarify Ferm hajottaa gluteenin siten, että se on alle 20 ppm, mikä on "gluteenittoman" kynnysarvo, sen on oltava OK . Tosiasia on, että tuomaristo ei ole vielä tiedossa, johtaako gluteenin hajottaminen todellisuudessa olutta, joka ei aiheuta vahinkoa gluteeni-intoleranteille, ja parhaimmillaan IMO: n tulisi päättää "gluteenipitoisten" oluiden turvallisuudesta. perusta. Kun minulla diagnosoitiin keliakia, gastroenterologi kertoi minulle, että jopa 10 prosentilla keliakiaa sairastavista ihmisistä ei ole oireita ja silti heidän ruumiinsa vahingoittuu silti, kun he käyttävät gluteenia. Tämän vuoksi vältän henkilökohtaisesti "gluteenittomia" oluita (niitä, jotka on valmistettu Clarify Fermillä).

Voisitko lisätä vastaukseesi yhteenvedon näistä artikkeleista ja esittää tärkeimmät kohdat, joiden luulet olevan lukemisen arvoisia?
Radioactive Man
2014-10-25 00:23:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän sitä kaikissa erissä. Useat paikalliset panimot tällä alueella, mukaan lukien melko suuri (Yards), käyttävät sitä myös. Tästä upeasta tuotteesta on levitettävä sanaa, koska se avaa oven useimmille, elleivät kaikki keliakit, voidakseen kuluttaa olutta uudelleen, ja vapauttaa meidät kauheasta jätteestä, joka on durra-pohjainen gluteeniton "olut" (lainausmerkit) tarkoituksellinen).

Kyllä, FDA on (vihdoinkin!) hyväksynyt 20 ppm: n kynnyksen gluteenittomalle merkinnälle, joka on yhdenmukainen Euroopan ja suurimman osan muusta maailmasta. TTB ei ole ja vaatii edelleen, että olut on valmistettava 100% GF-ainesosista gluteenittomaksi. Pyrimme saamaan heidät tarkistamaan rajoituksia FDA: n kanssa, mutta koska tämä on kullanminttu, josta puhumme, se ei todennäköisesti ole tarkoituksenmukainen prosessi. :-(

nofunsally
2014-01-18 02:57:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen tehnyt kaksi jaettua erää Clarity fermillä (kaikki ohra). En osaa erottaa makua, jotkut väittävät, että se saattaa kaataa humalan (aromi?) Hieman alas. Henkilöllä, jonka tein oluen CD-levyllä, ei ole ollut mitään (havaittavia) haittavaikutuksia näistä kahdesta panimosta. Tästä huolimatta en tiedä CD-levyn haittoja ja jos alle 5 ppm vaikuttaa joihinkin CD-levyllä oleviin henkilöihin.

Ymmärrän, että jos jotain merkitään "gluteenittomaksi" FDA: n mukaan, sen on sisällettävä alle 20 pm: n gluteenia, jonka Clarity Ferm väittää onnistuneen, kun sitä käytetään asianmukaisissa annoksissa.
@Scott: "Gluteeniton" käsityksesi on hieman väärä. Oluen osalta termiä "gluteeniton" voidaan käyttää vain, jos olut on valmistettu luonnollisesti gluteenittomista ainesosista. Gluteenia sisältävillä aineosilla valmistetuille oluille ja Clarity Fermin kaltaista entsyymiä lisätään vähentämään saadun oluen gluteenimäärä <20ppm: iin, sitä voidaan kutsua vain "vähentyneeksi gluteeniksi", ei "gluteenittomaksi".
Gotchya, mutta ymmärrän, että selventävän fermin tapauksessa loppu on sama riippumatta siitä, miten se on muotoiltu, sillä gluteenin PPM on riittävän alhainen, jotta sitä voi kuluttaa turvallisesti keliakiataudissa. Hyvä kuulla, että tämä näyttää olevan asia ilman huomattavaa makuhäviötä.
Zeeba
2014-10-17 00:24:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän tätä jokaisessa tekemässäni oluessa. Isäni on erittäin allerginen gluteenille ja hän voi juoda kaiken oluen.

Se on hieno uutinen. Oletko kokeillut Clarity Fermiä oluilla, jotka olisivat enemmän gluteenia kuin "normaalit" oluet esim. vehnäolut, ohraviini jne.?
Olen tehnyt kaikenlaisia ​​oluita, joita voin ajatella, eikä hänellä ole koskaan ollut reaktioita niihin.
James
2015-10-08 18:55:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Halusin vain lisätä Clarity Ferm -kokeideni tulokset.

Olen tähän mennessä tehnyt 3 erää kolmella eri tyylillä: American Pale, belgialainen Saison ja Amber Ale. En tehnyt A / B-testiä Clarity Fermin kanssa ja ilman niitä, mutta yksikään niistä ei maistanut huomattavasti erilaista kuin muut erät, jotka olen tehnyt samoista resepteistä. (Toisin sanoen, ne kuuluivat siihen, mitä määrittelin henkilökohtaisen kotitekoisen valmistukseni virhemarginaaliksi.)

Testasin kahdesta kolmesta erästä saadun oluen kotigluteenitestin avulla. sarja, erityisesti "EZ-gluteeni", joka tarjoaa sekä 5 ppm: n että 20 ppm: n herkkyyden. Ensimmäinen testattu erä, American Pale, testattiin ja rekisteröitiin negatiiviseksi gluteenitasolla 20 ppm. Toinen erä, Saison, testattiin ja raportoitiin negatiiviseksi 5 ppm: n tasolla.

Molemmat näyttivät ihan hyviltä puolisolleni, jolla on keliakia (mutta joka on hyvä ruoan kanssa alle 20 ppm: n kynnyksen) .

Kaadoin kaikissa kolmessa erässä koko Clarity Fermin "koeputken" erään heti hiivan syöttämisen jälkeen ja ennen ilmastamista. Hankin Clarity Fermin yhdestä paikallisesta kotituotantolaitoksesta ja kahdessa muussa tapauksessa postimyynnistä; se ei vaikuttanut vaikuttavan siihen tehokkuuden suhteen.

Minulla on vielä 3 gluteenitestisarjaa, joten aion jatkaa muiden tyylien testaamista; toistaiseksi en ole tehnyt erityisen jyvävettä. Mutta ainakin toistaiseksi näyttää olevan ylivoimaisesti paras tapa tuottaa vähän gluteenia sisältävää olutta.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...