Kysymys:
Jotain käymiskammiossa sai nenäni satuttamaan
Galapagos Jim
2012-07-10 23:34:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joten viime yönä tarkistin porttini, 48 tuntia fermentointia Wyeast 1968: n kanssa, kuplittamalla iloisesti. Minun ferm-kammiosi on pieni rintapakastin.

Minulla on puhallusputki, joka kulkee kauhan yläosasta noin litraan StarSania (jäämät haudutuspäivästä). Saniteetti vaahtoaa tietysti, ja putken läpi tullessa kaikki kuplivat ja krausenit, pakastimen lattialle oli muodostunut ruma uima-allas. Tartuin rättiin ja pääsin alas moppaamaan sen ylös.

Ja silloin melkein kuolin. Poskionteloni huusivat tuskasta ja minun piti nykiä pääni pakastimesta. Pakastimen ilmassa oli jotain veitsenterävää vaikutusta nenäni.

En sanoisi, että se olisi huono haju sinänsä. Tuoksua ei oikeastaan ​​ollut. Nenäni sattuu. Paljon.

Onnistuin siivoamaan siistin puristamalla nenäni kiinni ennen sukellusta, mutta ihminen, mikä kokemus.

Mikä tuo "haju" oli? Oliko se vain hiilidioksidin kertymistä suljettuun rintaan ja nenäni reagoi täydelliseen hapen puutteeseen? Voisinko saada infektion oluessani tai nenässäni? Onko täällä hyviä teorioita?

Kolme vastused:
mdma
2012-07-11 00:02:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se on CO2 - Minulla on sama tapahtunut haistamalla tavallisen kuplivan ilmalukon päätä. CO2 tulee nenään ja liukenee nopeasti pieniin kapillaareihin, jolloin syntyy hiilihappoa, joka pistää. Täällä ei ole todellista vaaraa, koska et tartu tarpeeksi kauan hengittääksesi paljon CO2: ta.

Joo, minulla on ollut sama asia, kun minä kiihdytän liiallisesti käymiskammioani. Nenä palaa, silmät vedessä, kiroukset lentävät.
Voittaja, voittaja, kana-illallinen! + 1-merkinnät kaikille, jotka sanoivat CO2: n ja vihreän valintamerkin MDMA: lle bonusbiologiatunnille. Oletukseni oli CO2, mutta en ole koskaan kokenut tätä en tiennyt mitä ajatella. Minusta tuntuu kuin Columbus uuden "löytöni" kanssa. Kiitos kaikki!
Ajattelin aina, että CO2 vain tukahduttaa sinut ilman varoitusmerkkejä. Olinko väärässä?
@Markus,, jos sinua ympäröi kokonaan vain CO2, kuten suljetussa tilassa, kyllä, sinä tukahdutat hapen puutteesta. Mutta niin ei tapahdu täällä - puhumme pienestä määrästä hiilidioksidia, ja ympäristöstä on edelleen saatavilla paljon O2: ta.
@markus ajattelet CO: ta, tämä on CO2
Todennäköisesti oikeassa. Mutta saako kukaan muu koskaan hajua SO2: ta fermentorista. Olen huomannut sen muutaman kerran. Voisi olla näiden kahden yhdistelmä.
Yhdistelmä on mahdollista.
Selventää. CO (hiilimonoksidi), jota tuotetaan esim. viallinen kaasupalo (eikä sitä esiinny ilmassa merkittäviä määriä) on hajuton ja sekoittuu hyvin ilman kanssa. CO sitoutuu voimakkaasti hemoglobiiniin ja tekee siitä vähemmän tehokkaan hapen kuljettamisessa. Liiallisen CO: n hengittäminen tekee verestäsi käyttökelvottomaksi, kunnes se korvataan ... täten tukehtumisvaara. Toisaalta CO2 (hiilidioksidi) ei sinänsä ole "myrkyllistä", kehosi ei vain voi käyttää sitä. Voit tukahtua, jos olet upotettu, mutta se kääntyy melkein välittömästi. Tyynessä ilmassa CO2 laskee yleensä vaarattomasti lattiaan. Kunhan sanoin' :)
Denny Conn
2012-07-10 23:44:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jep, se oli enemmän kuin todennäköistä hiilidioksidia.

Luulen, että hyvä syy avata pakastin * slooooowly * ja seistä taaksepäin minuutti tai kaksi ...
Kyllä, luulen, että avaan kannen hitaasti ja käytän tuuletinta vähän ennen kuin työnnän pääni taas alas. : P.
Hank
2012-07-10 23:50:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole koskaan kokenut "veitsenterävää" hajua, mutta luulen, että se oli vain CO2. Ehkä se oli aivojesi tapa kertoa sinulle, että tukehdut, ellet saa raitista ilmaa pronto.

Panimot käyttävät usein suuria 55 litran tynnyreitä, jotka ovat puoliksi täytetty vedellä koska he ovat puhallusputkessa ilmalukkoa, ja useammalla panimokierroksella olen kuullut oppaan sanovan, että ihmiset työntävät päänsä kuplivaan rumpuun saadakseen hyvän oluen tuulahduksen ja sammuvat.

Epäilen, onko sinulla jo villi infektio.

Ei reaktio tukahduttamisesta - äkillinen ylimääräinen hiilidioksidi ilmenee hapen puutteena, mikä aiheuttaa päänsärkyä, korvien kolisemista. CO2: n hengittäminen nenän kautta sattuu syntyvän hiilihapon takia.
@mdma: Erittäin mielenkiintoista.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...