Kysymys:
Kuinka voin aloittaa fermentaation uudelleen jumissa olevalla vahvalla tummalla belgialaisella aleilla?
Nicholas Trandem
2012-05-24 00:36:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitä voimme tehdä talvella jumittuneen käymisen aloittamiseksi uudelleen?

Klubimme keitti marraskuussa noin 7 litraa tätä reseptiä. Alkeisyhdistys sujui hyvin, mutta sitten sää kylmeni ja hiiva meni lepotilaan, jolloin painovoima oli ~ 1,045. Jätimme sen, kunnes sää lämpenee tänä keväänä. Kun se ei palannut omaansa, sitoimme useita paketteja kuivaa samppanjahiivaa. Ensimmäinen paketti ei näyttänyt tekevän mitään, joten muutimme sen vielä lämpimämpään huoneeseen ja siemensimme lisää hiivaa. Se kuplii nyt hitaasti, mutta on pudonnut vain painovoimalla arvoon 1.040 viimeisen viikon aikana. Voisimmeko yrittää saada sen toimimaan uudelleen?

Kolme vastused:
mdma
2012-05-24 01:42:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hiivan kiinnittäminen suoraan vierteeseen ei ole hyvä idea - se vähentää elinkelpoisuutta vähintään puoleen normaalivoimaisen vierteen kohdalla ja oletettavasti vielä enemmän painovoiman tai alkoholipitoisuuden ollessa korkeampi.

Sinulla on tässä valmistuksessa paljon hiivaa, oletettavasti kuollut tai kuollut, joten harkitsisin varastointia pian välttääksesi hiivan puremisen keräämisen oluesta. Tämänkaltaisen aikataulun pitäisi auttaa

  • tehdä iso alkupala - pistä tuoretta hiivaa, mieluiten sama kanta reseptistä tuoreeksi virraksi. 2 litraa olisi vähintään. Jos hiiva on kuiva, muista hydratoida pakkausohjeiden mukaisesti - tämä on avain korkeimman elinkelpoisuuden saavuttamiseksi. Jos sinulla on sekoituslevy, käytä sitä myös.
  • Kun hiiva käy aktiivisesti, tyypillisesti 24-36 tunnin kuluttua, sakkaa osittain käynyt vierteesi uuteen astiaan saadaksesi sen pois kaikista olemassa olevista, enimmäkseen kuollut hiiva ja pistä aktiivisesti käyvä alku.

Aktiivisesti käyvän hiivan tulisi olla hyvin alkoholinkestävä, mieluiten reseptissä oleva luostarihiiva, jotta keittoa pidetään suunniteltuina. En suosittele samppanjahiivaa, ellet ole varma, että jäljellä oleva vierre sisältää vähän maltoosia.

Harkittavaa on lisätä virtaa haudustasi alkupalaan sen käymisen aikana, jotta hiiva sopeutuu vähitellen alkoholiin.

Joten lyhyesti sanottuna sakkaa olut irti vanhasta hiivasta ja pistä aktiivisesti fermentoivaa hiivaa. Sen pitäisi aloittaa se.

Denny Conn
2012-05-24 20:25:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytetyn uutteen määrän vuoksi käyminen ei ehkä ole jumissa. Se voidaan hyvin tehdä. Et tiedä, miten uute tehtiin, ja käytetyn mash-lämpötilan ja uutteen käymättömien ainesosien välillä se voi jättää sinulle korkean FG: n. Lisää sokeria olisi auttanut, mutta tässä vaiheessa mielestäni valintasi on joko juoda sitä sellaisenaan tai sekoittaa se toisen oluen kanssa.

Dale
2012-05-27 20:14:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

RDWHAHB. Se vie jonkin aikaa, ja se voi todella kuivua enemmän kuin odotat. Tämä perustuu henkilökohtaiseen kokemukseen.

Barleywine attenuation

Minulla oli hyvin samanlainen tilanne. OG 1.101 pysähtyi arvoon 1.033. Vedyn uudelleen kampanjahiivan, sävelkorkeuden ja siirrin perävaunun 70F - 74F asteen ympäristöön (alueelta 62F). Lopullinen painovoima oli itse asiassa hieman matalampi kuin halusin (1.018), mutta se kesti jonkin aikaa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...