Kysymys:
Mikä on vastuussa Krausenin hajoamisesta, ja voidaanko erä pullottaa, jos sen Krausenia ei ole hävitetty?
Matthew Moisen
2013-10-27 01:31:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämä kuva sisältää kaksi otoserää, jotka on tehty kahtena peräkkäisenä päivänä noin kaksi viikkoa sitten.

enter image description here

Yksi on hunaja Weizen (OG = 1,048; Wyeast 1010 American Wheat Hiiva) ja toinen on Phat-rengas (OG = 1,052; Wyeast 1762 Belgian luostari I), molemmat Northern Brewerilta.

Molempien ohjeiden mukaan tehdään 1-2 viikkoa peruskoulussa ja 2-4 viikkoa toissijaisessa. Mitä olen yleensä tehnyt, kun näen tämän ohjeen, on jättää se ensisijaiseksi 4 viikoksi ja sitten pullottaa.

Toivoin päästä eroon tekemällä kahden viikon esivaalit ennen pullottamista. >

Honey Weizenillä on vielä krausen. Phat Tyren krausen on hajonnut. (Ollakseni rehellinen, se voi olla päinvastoin, unohdin laittaa post-it jokaiseen astiaan ... Tiedän varmasti mikä erä mikä on kun irrotan lämpötila-anturit (ne mustat johdot, jotka näet kuva) Vadelma Pi -laitteestani lämpötilavalvontani mukaisesti, ja muokkaan tätä, jos olin väärässä)

A) Mikä on syy hajoamiseen tai krausenin hajoamatta jättäminen? Oletan, että se liittyy hiivaan.

B) Onko väliä, pullotanko, kun krausen ei ole hävinnyt?

Olen aina osoittanut krausenin, kuten sinulla on vasemmalla, eli aktiivinen käyminen (mikä tarkoittaa ei pullotusta). Oletko pitänyt silmällä olutta katsoaksesi, käyykö se toisen käymisen läpi? Olen nähnyt sen tapahtuneen aiemmin Saisonsin ja 100% Brett-oluiden kanssa, joten se on ehdottomasti mahdollista.
@Scott mitä tarkoitat "jos se käy läpi toisen käymisen"? Muutama kuukausi sitten lopetin olueni sifonoimisen perusasteesta toissijaiseen tämän pinonvaihdon ehdotuksesta. Minulle ei ole tuttua käyttää termiä "toissijainen käyminen" millään muulla tavalla. Anteeksi tietämättömyys ...
Tarkoitan toista käymistä hyvin kirjaimellisesti (kun taas "toissijainen käyminen" on yhtä tarpeetonta kuin harhaanjohtavaa). Alkoiko se käyminen, pysähtyi ja sitten vasta äskettäin takaisin ylös?
@Scott Haluan sanoa "ei, ei lainkaan", koska ilmalukko ei lakannut kuplimasta kokonaan kolmen ensimmäisen päivän aikana, mutta itse asiassa muistan, että ajattelin, että ilmalukko kuplitti paljon vähemmän kuin luulin sen pitäisi toisena. ja kolmas yö, mutta sitten se alkoi kuplia sillä nopeudella, jolla odotin sen (eli toisen ja kolmannen yön) neljännen ja viidennen yön aikana. Sanonko, mitä tarkoitat pysähtymällä ja aloittamalla?
Onko krausen koskaan vähentynyt näyttämään samanlaiselta kuin oikealla oleva perävaunu, ennen kuin se ilmestyi uudelleen vasemmalle, vai onko se pysynyt kaikki 2 viikkoa? Lisäksi meneekö ilmalukko vielä 2 viikon kuluttua? Kuulostaa siltä, ​​että se voi olla todella, todella uskomattoman hidas käyminen. Missä lämpötiloissa niitä pidetään?
@Scott Vasemmanpuoleinen krausen ei ole koskaan laantunut, vaan pysynyt kaikki kaksi viikkoa - taattu; ilmalukko ei kuplii tässä vaiheessa. Kahden viikon merkki (vasemmalla olevalle erälle krausenin kanssa) tapahtuu maanantai-iltana. Olen pitänyt sen lämpötilan tarkalleen 64-66 * F, jonka voin taata. Sen (Honey Weizen) optimaalinen lämpötila (NB / WY: n mukaan) on 58-74 * F. Phat Tyren optimaalinen lämpötila on 65-75 * F). [Muuten minulla olisi vasemmanpuoleinen (oletettavasti Hunaja-Weizen) 58 * F, mutta en lukenut ohjeita, olettaen, että sen optimaalinen lämpötila oli 65-74 * F]
üks vastaus:
mdma
2013-10-27 16:34:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kraeusen, ilmalukkoaktiivisuus ja muut aktiivisen / passiivisen käymisen merkit eivät ole luotettavia indikaattoreita pullotuksen ajasta. Pullotetaan vain painovoimalukemien perusteella - että painovoima on muuttumaton 3 päivän ajan ja on odotetun lopullisen painovoiman tasolla tai lähellä sitä.

Pysyvä kraeusen on melko yleinen vehnäoluille, joten ei ole yllättävää Honey Weizenillä on vielä kraeusen. Suurin ero on suurempi proteiiniprosentti, joka auttaa ylläpitämään sekä hyvää päätä valmiissa oluessa että myös kraeusenissa. Myös matalat hiutaleet voivat roikkua pidempään - ja vehnäoluthiivat, mukaan lukien WY1010, ovat matalia flokkulointiaineita, mikä myös vaikuttaa pysyvään kraeuseniin.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...