Kysymys:
Miksi olut tuoksuu banaaneilta?
tbeseda
2009-12-04 05:56:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imperial Stout, jonka pullotin äskettäin, tuoksuu hieman hedelmäiseltä ja sillä on voimakas hapokas maku edestä. Onko minun syytä olla kärsivällinen, koska se voi muuttua? Ja miten se tapahtui?

Viisi vastused:
Rich Armstrong
2010-02-18 20:47:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Esteriäsi kutsutaan isoamyyliasetaatiksi . Esterit eivät edistä krapulaa. Minulla oli banaanimaku satamassa ensimmäisessä erässäni, IPA-uutteessa. Se tapahtui pullossa, kuten parhaiten osasin kertoa. Maistin oluen ensisijaisen ja toissijaisen välissä sekä ennen pullotusta, eikä tästä mausta ollut mitään vihjeitä.

Kaikki luettu osoitti syylliseksi hiivaa (Safale US-05 dry). En löytänyt mitään asiakirjoja siitä, mitä odottaa. Olin jumissa tämän banaanimakun kanssa vai vähenisikö se ajan myötä? Oliko tämä vain vaihe ja metabolisiko hiiva uudelleen tämän sivutuotteen?

Ruohoin läpi erän ja sanoin itselleni, että pärjäisin paremmin seuraavalla kerralla.

No , käy ilmi, että se oli vaihe. IPA: sta tuli erinomainen ikääntyessään. Banaanimaku katosi kokonaan (tai siitä tuli osa taustaa) ja sain arvokkaan kärsivällisyyden opetuksen. Koska olin kärsimätön, sain juoda puolet erästä erityistä banaania. Maku makasi, kun minulla oli vain yksi kuusi pakkaus jäljellä.

Jos se ei maistu oikein, jätä se yksin. Siirry seuraavaan erään. Avaa pullo noin viikossa nähdäksesi, onko se muuttunut. Kun olet saavuttanut kuuden kuukauden, olet juonut puolet erästä testatessasi ja voit tehdä tietoisen päätöksen erän kaatamisesta.

comat0se
2009-12-12 03:50:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun käytit englantilaista Ale-hiivaa, todennäköisin vastaus on, että fermentoit liian kuumana. Joitakin hillittyjä hedelmäisiä estereitä odotetaan melkein jokaisessa aleissa, ja englantilaisilla aleilla on niitä varmasti ... banaani on vähän epätodennäköinen, ja sitä käytetään yleensä vain tyyleissä, kuten hefeweizens ja tripels. Yritä seuraavalla kerralla laskea fermentointitempasi lähemmäksi 65: tä ja käytä neutraalempaa hiivaa, kuten Wyeast 1056 (American Ale), joka on puhtaampi, vähemmän esterinen hiivakanta. Anna kuitenkin Imperial Stoutille jonkin aikaa, korkeampi alkoholijuomat voivat aina hyötyä ikääntymisestä.

Juanote
2010-01-18 12:05:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole varma tästä, mutta olen toiminut pitkään sillä vaikutelmalla, että ei-toivotut banaani- (esteri) aromit ovat yleensä merkki siitä, että hiiva oli stressaantunut - joko kuumasta käymisestä johtuen, hapen puute tai pelkästään joutuu työskentelemään liian kovaa. Jälkimmäisellä tarkoitan, että ehkä et käyttänyt tarpeeksi hiivaa oluen tilavuuteen tai painoon. Tämä vaikuttaisi tilanteeseen, sillä oluesi oli keisarillinen Stout ja todennäköisesti heilutti melko suurta painovoimaa.

Sitten taas jotkut hiivat vain lykkäsivät tällaista tuoksua. Neutraalin hiivakannan suositus on hyvä.

hookedonwinter
2009-12-04 06:00:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oluellasi voi olla banaanin tuoksu ja kirpeä maku parista syystä. Tärkein vastaus on "esterit". Estereitä voi saada kuumasta käymisestä (yli 75 ˚ tai enemmän) tai myös virteen hapen puutteesta käymisen aikana (matala ilmastus).

Maku saattaa laskea hieman ajan myötä, mutta luultavasti ei liikaa.

Aikooko se antaa minulle ikäviä krapuloita?
Uskotaan, että fusel-alkoholi aiheuttaa ikäviä krapuloita. Jos olut on "mausteinen", "kuuma" tai "liuotinmainen", olet mahdollisesti luonut nämä korkeamman asteen alkoholit.
Jouni Vainio
2016-03-06 19:25:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aivan kuten Rich Armstrong sanoi edellä, banaanimaku voi olla myös vain vaihe. Olen törmännyt samaan asiaan, kun tein ensimmäisen keisarillisen tukevani. Enkä ollut yksin makuni kanssa: ystäväni huomasi myös tämän maun, vaikka en edes maininnut sitä itse. Ja hän sanoi myös, että se oli hyvin selkeä banaanimaku.

Se kesti aikaa, mutta maku vain hävisi pulloissa. Uskon, että se on yhdistelmä hiiva-kantojen vaikutuksia ja korkean painovoiman oluiden olennaisia ​​ongelmia. Voi myös olla, että sillä on jotain tekemistä hiilihapotusprosessin kanssa, koska se ilmestyi erässäni myös pullotusvaiheen jälkeen ... ehkä liian paljon ilmaa prosessissa?

Nämä ovat arvaukseni, Toivottavasti löydät ne hyödyllisiksi!Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...