Kysymys:
Mitkä ovat menetelmät uuttotehokkuuden ja johdonmukaisuuden lisäämiseksi?
chrislarson
2010-11-14 07:33:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on joitain epäsäännöllisiä sokerin uuttotehokkuusongelmia. Tehokkuuteni on säännöllisesti matala. Tarvitsen apuasi. :) Pääsen 60–85 prosenttiin.

Olen hienosäätänyt myllyni parhaani mukaan, joten en usko, että se olisi suuri ongelma. Käytän panosprosessimenetelmää lauterointiprosessin aikana ja tiedän, että perhosuihku on todennäköisesti parempi tapa, jos olen todella huolissani tehokkuudesta. Mutta en todellakaan ole kiinnostunut siitä. Voivatko viljakerroskanavat olla ongelma myös erätuotannossa?

Onko sinulla muita suositeltavia menetelmiä yhtenäisyyden ja tehokkuuden lisäämiseksi?

Käytän:

  • 10 gallonan Igloo-jäähdytin MLT
  • Digitaalinen kaapelilämpömittari perunan lämpötilojen valvomiseksi
  • Yhden infuusion eräpatteri
Etsitkö johdonmukaisuutta tai suurempaa tehokkuutta? En murehtisi 65–85 prosentin hyötysuhteesta; kun olen nostanut hyötysuhdetta korkeammalle kuin olen löytänyt, uutan kuoren tanniinit.
on monia muuttujia, jotka voivat vaikuttaa tähän. voitko muokata viestiäsi ja kuvata asetuksiasi? ruostumaton mash tun vs. viileämpi? Kuinka seuraat soseen lämpötilaa? 60-65%: n hyötysuhde panospanoksella on melko normaalia. Perhosuihku nostaa sen yleensä 70-80%: iin. Suurin asia on johdonmukaisuuden saavuttaminen, jotta annoksesi ovat ennustettavampia.
Jos minun täytyisi valita, etsin parempaa johdonmukaisuutta. Mutta minusta tuntuu tuhlaavalta lisäämällä ylimääräisiä kiloja viljaa, kun käytän vain 70% sokerista.
Neljä vastused:
Denny Conn
2010-11-17 04:34:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Perhonsuihku ei ole välttämättä tehokkaampaa kuin panoserä. Viljakerroksen kanavointi ei ole ongelma erätuotannossa. Murskaus on aina ensimmäinen paikka etsiä tehokkuuskysymyksiä. Minun mantrani on "Murskaa, kunnes pelkäät!". Keskimääräinen hyötysuhde on 85%. En koskaan tee proteiinilepoa. En koskaan tee enempää kuin yksi eräerä. 99,9% ajasta teen yhden vaiheen infuusiomassan. En melkein koskaan tee mashoutia, ja kun en, en ole huomannut sen lisäävän tehokkuuttani. Jos hienompi murskaus ei tee sitä sinulle, katso vesikemiaasi.

Matt Utley
2010-11-14 11:49:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on melko hyvä ja tasainen tehokkuus (82% - 85%) näiden sääntöjen noudattaminen. Niin, ja annostelen myös spatteria.

Pidä aina proteiinilepo. Tee aina mahout. 90 minuutin mash - ainaHieman ohuempi mash kuin normaalisti. 1,5qt./lb.10 minuutin täyte, kaksoisvirtaus

Saat lopuksi enemmän virtaa kiehuvaksi, mutta sillä on suuri ero.

hei Matt, mitä lämpötiloja käytät proteiinilepoosi ja mashoutissasi?
Olen proteiinilepo 120 ° C: ssa. Pidä nyt mielessä, että proteiinilepo on tarpeen jommassakummassa näistä kahdesta tilanteesta. 1. käyttämällä maltillisesti modifioitua mallasta 2. käyttämällä mallastamattomia lisäaineita. Panen usein yhden tai toisen kanssa, joten teen aina proteiinilepon. Mash out -lämpötila on 170. Tämä pysäyttää kaiken entsymaattisen aktiivisuuden ja säilyttää oluen profiilin. Mash out minulle on tyypillisesti 10 minuuttia. Mash out parantaa myös sparging.
Simon
2010-11-15 10:41:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toinen vinkki yhdenmukaisuuden saavuttamiseksi eräannostelussa on asettaa itsellesi "vesibudjetti".

Tee tämä laskemalla järjestelmän häviöt (HLT-tilatila, MT-tilatila, menetys letkuille, häviö rungolle jne.) ja lisäämällä ne haluamaasi esikeittämisen vierteen tilavuuteen. Lisää tämä määrä vettä HLT-laitteeseesi hautumispäivän alussa äläkä lisää uutta tippaa koko annoksen ajan.

Muiden muuttujien (viljanmurskaus, panosmenetelmä jne.) Tarjoaminen on johdonmukaista panimojen välillä sinun tulisi saavuttaa samat tulokset joka kerta tätä tekniikkaa käyttämällä.

PMV
2010-11-15 04:16:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huomaan voivani parantaa tehokkuuttani, jos käytän vain yhtä gallonaa, ja annan jokaisen istua noin 10 minuuttia. Mashing kestää kuitenkin ikuisesti.

Jos joudut tekemään niin, sinulla on muita ongelmia, joihin on puututtava. Tehokkuutta on helppo saavuttaa 80-luvulla ilman kaikkea vaivaa.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...