Kysymys:
Miksi on huono sietää liian vähän hiivaa?
brewchez
2010-03-23 18:02:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitkä ovat oluen alittamisen vaikutukset?

Meillä on vastaus yli sorkkaukseen, mielestäni tarvitsemme koko sarjan.

Osoittaako tämä "over pitching" -linkki oikeaa sisältöä? Tämän saan, kun napsautan sitä: "Joskus minusta tuntuu, että voisin heittää vaniljapavun melkein mihin tahansa pimeään. Rakastan hienovaraista kermaista vanilja-aromia ja sen lisäämä aromi on mahtava."
Ei, se ei ole enää oikea. On selvää, että jotakin on tapahtunut SE: n homebrewing linkin eheyden kanssa, koska lähetin tämän 9 vuotta sitten.
Kolme vastused:
Rich Armstrong
2010-03-25 20:22:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Huomasin, että olen jyrkästi alittanut muutaman ensimmäisen erän. Olen melko valmis syyttämään tätä heikentyneillä oluillani. Tästä syystä:

  • Aloitin kuivahiivapakkauksella (Danstar Nottingham Ale), kun olin vasta lapsi eikä tiennyt mitään ... lue: joulukuu. Panin suoraan vierteeseen ja sain 70% ilmeisen vaimennuksen. Tällä erällä ei kuitenkaan ollut mitään ongelmaa: pelätty banaanimaku, joka ei tullut esiin vasta pullon kunnostuksen jälkeen.

  • Se sai minut uskomaan, että se tuhosi hiivaa banaanin maun syyllinen. Vaihdoin Wyeast-pikkupakkauksiin, jotka kaikki ostettiin LHBS: lta, ja uskoin, että pakkauksen painaminen oli hyvä viiden gallonan erän pystyttämiselle enintään 1,050 OG: n saakka. Luulen, että sävelkorkeuteni laski merkittävästi tämän vuoksi.

  • Tämä johti minuun sarjaan heikentyneitä oluita. Outoa, että minulla on ollut yksi olut, joka meni hiivan vaimennusalueen yli (amaibock, fermentoitu CryHavocilla). Se, että tämä tuli eri toimittajalta (WhiteLabs) ja oli ehkä tuoreempi, sai ajattelemaan, että sävelkorkeus oli ongelmallista. Niinpä olen muokannut oma vastaus hiivan uudelleenkäyttöä koskevaan kyselyyn suositellaksesi lisää lietettä ja lyhyempää varastointia.

  • Seuraaville seitsemälle erälle vaihdan sarjapohjainen lähestymistapa, luultavasti käyttämällä White Labs American Ale Blend -tuotetta kiinteän hiivakakun saamiseksi kerma-aleen, ja käyttämällä sitten suurinta osaa lietettä kolmessa sukupolvessa, joissa kussakin on kaksi erää, kaksi viimeistä erän sukupolvea on kaksi suurpainovoimaista olutta, jotka on asetettu suoraan edellisen erän hiivakakkuun. (Onko "sävelty" oikea sana täällä? Uusi kysymys.)
Erittäin mukava edistyminen taidoissa ja ymmärryksessä. Kyllä Pitch on oikea sana.
bazin
2010-03-24 09:41:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lisää estereiden muodostumista. Tämä voi olla hyvä belgialaisessa oluessa, jossa haluat korostaa hiivasta peräisin olevia makuja, tai huono, kuten lagerien tapauksessa. Yleensä on parasta asettaa oikea määrä hiivaa ja kontrolloida esterintuotantoa käymislämpötilalla.

Dean Brundage
2010-03-24 19:19:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hiiva tuottaa erilaisia ​​makuja elinkaarensa eri vaiheissa. Alitaajuus pidentää heidän "kasvuvaihetta" (ehkä parempi nimi on "jakaminen" tai "orastava"). Suurin osa oluen estereistä tuotetaan tämän alkuvaiheen aikana, joten elinkaaren tämän osan pidentäminen lisää tätä joskus ei-toivottua laatua.

Hiiva tarvitsee happea alkamaansa. Kodinpanimo voi yleensä liuottaa virtaan tarpeeksi happea neljän silmujen helpottamiseksi. Kun happi on loppunut, hiiva alkaa kuluttaa sokereita. Tässä vaiheessa hiiva varastoi energiaa ylläpitääkseen sitä lepotilassa. Hiiva alkaa kuluttaa yksinkertaisia ​​sokereita, jotka siirtyvät monimutkaisempiin molekyyleihin, kun helposti sulava ruoka vähenee. Kun solu on täynnä varastoitua energiaa, solu sammuu ja flokkuloituu.

Alitaajuus voi johtaa riittämättömään määrään hiivaa kuluttamaan oluen fermentointikapasiteetti kokonaan. Käyminen ei välttämättä pääty loppuun, tai ruokaa voi olla tarpeeksi tartunnan tarttumiseen.

Käytä ongelmaa välttääksesi Jamilin sävelkorkeuslaskuria.

Viitteet

Haastattelu Dave Logsdonin (WYeast) kanssa 5. huhtikuuta 2007 BBRTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...