Kysymys:
StarSanin käyttö Airlockissa
typeoneerror
2011-01-18 03:23:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aloitan kotinvalmistuksen aloittamisen ja käytin kiehuvaa vettä ilmalukossani. Olen nähnyt, että jotkut paikat suosittelevat desinfiointiaineen käyttöä ilmalukon "täytteenä". Onko ok käyttää StarSania suoraan ylöspäin vai pitäisikö minun laimentaa vedellä?

Alla olevien vastausten lisäksi vodka toimii myös hyvin.
Fishtoaster: Minulla on vain pullo harmaata hanhia! Ei todellakaan! ;) täytyy hankkia joitain halpoja juttuja.
Heh, joo - käytän yleensä mitä tahansa halpaa. Jopa se on yleensä vasta, kun unohdan säästää hieman laimennettua desinfiointiainetta aikaisemmasta panimo-päivästä.
Neljä vastused:
baka
2011-01-18 03:38:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinun tulee ehdottomasti laimentaa vedellä.

Jos käytät suurempaa tähti-san-pitoisuutta kuin mitä pullossa on mainittu, se ei ole enää huuhtelunestotasolla ja voi vahingoittaa sinua tai hiivaa, jos se vuotaa fermentoriin.

Fishtoaster
2011-01-18 05:02:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mitä haluat ilmalukkoosi, se:

  1. Salli ilmavirtauksen vain alemman paineen suuntaan. Tämä täyttää melkein kaikki nesteet.
  2. Ei ole funk kasvanut siinä. Tämä tarkoittaa jotain, jota voit käyttää desinfiointiin, tai mitä tahansa alkoholipitoisuutta (esim. Käytän joskus vodkaa).
  3. Älä vahingoita olutta, jos se päätyy imeytymään takaisin fermentoriin. Tämä tarkoittaa, ettei valkaisuainetta tai muita huuhtelua varten tarvittavia puhdistusaineita eikä laimentamattomia huuhtelemattomia desinfiointiaineita (koska ne lakkaavat olemasta huuhtomattomia suurina pitoisuuksina). / strong>
    Voit tähtitaivasta, mutta samalla laimennustasolla, jota suositellaan pullolle. Säästän yleensä vain kupin, kun puhdistan laitteeni hautumispäivänä ja käytän vähän siitä.
Hopwise
2011-01-18 03:33:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laimenna se pulloon suositeltuun pitoisuuteen. Ei ole syytä tuhlata tavaraa.

Keith Hoffman
2012-12-18 23:34:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän henkilökohtaisesti halpaa vodkaa. 10 dollaria 1,75 litraan.

Star san, jopa laimennettu, vahingoittaa lopulta muovisia ilmalukkojasi.
Halpa? Joo. Vapaa? Ei.

Minulla on ollut yksi saastuminen monista eristä, enkä usko, että se olisi ollut airlckin vika. Huono mash -> matala fermentoituva -> huono alku -> brett pellicle.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...