Kysymys:
Kuinka säätää oluen alkoholipitoisuutta?
Bryan
2010-11-10 10:35:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen lukenut tarinoita ihmisistä, jotka valmistavat olutta, jolla on erittäin korkea alkoholipitoisuus, ja olen utelias siitä, miten he tekevät sen.

Perustasolla tiedän, että alkoholi on hiivan sivutuote, joka hajottaa sokereita, mutta miten voit lisätä panimosi alkoholipitoisuutta pilaa maun pilaamatta? Lähes kaikki reseptini ovat noin 5% -7% ABV. Onko kyseisen määrän lisääminen vain tiettyjen sokerityyppien lisääminen? Kuinka se muuttaa oluen makua?

üks vastaus:
#1
+10
Nicholas Trandem
2010-11-10 10:51:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suurin osa näistä naurettavan korkean ABV-oluista on tislattu jäällä (jotkut useita kertoja). Oletettavasti se on teknisesti laitonta kotitalouskäyttäjille, koska se on tislausta, mutta se olennaisesti vain jäähdyttää oluen siihen pisteeseen, jossa osa vedestä jäätyy ja poistaa jään. turvautuu kuitenkin siihen. Tarvitset hiivakannan, joka pystyy käsittelemään korkean alkoholipitoisuuden, muuten se kuolee ennen kuin se muuttaa kaikki sokerit. Olen saanut hyviä tuloksia Scottish Ale- ja Trappist High Gravity -kannoista.

Sokereiden osalta sinun ei tarvitse lisätä "sokeria", saat kaiken tarvitsemasi mallasesta. Jos olet täysjyväinen, käytät vain paljon enemmän ja ehkä vain "ensimmäisiä juoksuja" tai kerää kaksi kertaa niin paljon kuin tarvitset ja keitä se tavoitekokoon. Uuttoreseptien avulla voit yleensä päästä eroon lisäämällä kiehuvaan aineeseen paljon enemmän uutetta. Voit lisätä sen kiehumisen loppupuolella, jos olet huolissasi tummumisesta tai paahtamisesta. Siitä huolimatta voit aina heittää sokeria painovoimaan. Pidän vähemmän jalostetuista lajikkeista, kuten turbanadosta tai "raakasokerista".

Valmistaudu normaalia pidempään ja erittäin aktiiviseen alkuluokkaan.

Muista, että jos lisäät tavallista sokeria, ohut keho.
Liian sakkaroosin lisääminen voi johtaa myös sitruunamakuaineisiin.
Molemmat ovat totta, minkä vuoksi haluan saada suurimman osan sokeristani mallasista. Mutta olen noussut jopa 15% viljan + sokerin painosta turbanadossa isossa Ohra-viinissä ilman huomattavia ongelmia.
WLP099 voidaan harkita erittäin korkean ABV-oluen osalta ... se aloitti käymisen uudelleen tekemälläni oluella ja lopetti 14% ABV: llä.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...