Kysymys:
Miksi oluemme ei ole hiilihapotettu?
Joe Phillips
2010-11-10 23:38:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olemme tehneet muutaman erän olutta, ja viimeisimmät erämme eivät ole päätyneet yhtä hiilihapotettuihin kuin edelliset. Luulen, että olut on varastoitu viileämpään paikkaan, mutta mietin, onko se ainoa syy. Jopa hiilihapotuspisaroiden pudotuksen jälkeen se ei silti kovinkaan kovaa.

Jos lämpötila on syy, kuinka voit korjata ongelman jo pullotetulle erälle?

Neljä vastused:
#1
+13
sgwill
2010-11-10 23:50:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lämpötila voi usein olla syy. Minulla oli jouluolut, joka ei hiilihapotettu, koska kellarini oli liian kylmä. Minä vain vein pullot lämpimämpään paikkaan, ja ne hiiltyivät normaaliaikana.

Tässä on joitain syitä, miksi olut ei karbonoitu:

  • Lämpötila : Jos olut on liian kylmä, se voi laittaa hiivan horrostilaan. Pullon lämmittäminen voi olla kaikki mitä tarvitset.
  • Väsynyt / stressaantunut hiiva : jos hiiva oli vanha tai sinulla ei ollut tarpeeksi hiivaa tai olut on vahvempaa olutta , terveellistä hiivaa ei ehkä ole riittävästi jäljellä oluen hiilihapotukseen. Voit lisätä lisää hiivaa pullotuksen yhteydessä ( aiheeseen liittyvä kysymys)
  • Väärä pullon sinetti : tarkista, että pullot on suljettu oikein. Jos aukkoa on lainkaan, C02 poistuu sen luomisen yhteydessä.
  • Hiilihapotuksen unohtaminen : Olet jo ajatellut tätä, mutta lisäsin sen täydellisyyden vuoksi.
#2
+5
Scott P
2010-11-11 12:51:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haluat ehkä varmistaa, että kuivatat pullot riittävästi desinfioinnin jälkeen. Minulla on ollut ongelmia jättää liikaa desinfiointiainetta pulloon (duh) tappamaan jäännöshiiva.

#3
+2
PMV
2010-11-10 23:53:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lämpötila voi olla ongelma, jokainen hiivatyyli tarvitsee erilaisen lämpötilan käymiseksi. Toinen ongelma voi olla, että selkeytystekniikat olivat liian hyviä. On mahdollista, että suodatit kaikki elävät hiivat ennen pullotusta tai tapoit jotenkin ne suurilla lämpötilan vaihteluilla.

Ensimmäistä kertaa minulla oli tämä ongelma ensimmäisen kerran, kun pakotin hiilihapotettua olutta ja sitoin sen. Mutta voit myös kaataa kaikki olut takaisin pullotussäiliöön, ottaa uusi hiiva sitten pulloon.

Varoitan kuitenkin lisäämästä sokeria, et kuitenkaan halua ylittää karbonaattia tai räjähtää.

Joo! Ole varovainen räjähdyksissä. Ystäväni palaa kerran kaappiin, joka on täynnä lasinsirpaleita!
#4
+1
Tristan
2010-11-11 02:29:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On myös mahdollista, että pulloissasi ei ole tarpeeksi päätä. Normaalille 12 oz: n pullolle tarvitset todennäköisesti noin 3/4 "pään tilaa.

Luulen, että meillä on tarpeeksi. Käytämme pullotustankoa, joten se jättää luonnollisesti paljon tilaa siellä.
Sitten joo, se ei todennäköisesti ole se, sen lämmittäminen hieman saattaa olla temppu.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...