Kysymys:
Mikä on paras tapa tarttua villihiivakanta kotitekoiseen valmistukseen?
user61
2010-11-09 18:00:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen kiinnostunut oppimaan panimosta villihiivalla, mutta ihmettelen, mikä on paras tapa tarttua sellaiseen kantaan, joka tuottaisi hyviä tuloksia kotituotannossa. Ja tietysti kuinka varmistaa, että se voittaa kaikki muut villit mikro-organismit.

Ei tarvitse selittää, miten se jatkuu, koska sen ei pitäisi poiketa ostetusta hiivasta.

Olen aiemmin paistanut leipää villihiivalla, mutta yksi asia, jonka opin, on se, että se hapanee hyvin pian, mitä et halua juoda.

Huomaa, että tämä ei ole subjektiivinen kysymys, paras menetelmä on menetelmä, jonka tulokset ovat alhaisimmat seuraavissa vertailuarvoissa:

  • Ainesosien saatavuus (0 ilmaa - Belgian luola 10) * Oletamme, että tuomari asuu toisella puolella planeetan
  • Viljelyn helppous (0 potti - Laboratoriolaitteet 10)
  • Omistus (0 Jätä se rauhaan - Sekoita joka minuutti kahden viikon ajan 10)
Hyvä kysymys. Mitä järkeä on selviytyä zombien maailmanloppusta, jos et saa kunnon juomaa?
Paras paikka metsästää mielenkiintoista hiivaa on John Maierin parta.
Minulla on kysymys tästä, koska työskentelen parhaillaan Saccharomyces cerevisiaen käytöstä paikallisista raaka-aineista oluen tuotannossa. Kuinka voin erottaa Sacchin. leipää ja olutta? Molemmat ovat samaa spp: tä, mutta leipä tuottaa enemmän hiili-iv-oksidia eikä ole hyvä panimossa. Onko mitään, mitä voin tehdä täällä joko viljely- tai rikastusmenetelmällä eristämään vain panimohiiva. Tarvitsen apuasi. Sähköpostini: linuschukwuma10@gmail.com
Hei Linus. Ehdotan, että kysyt tämän uudeksi kysymykseksi. Sinun tulisi myös odottaa vastausten saapuvan tämän sivuston kautta, etkä halua julkaista sähköpostiosoitettasi ja puhelinnumeroitasi julkisella foorumilla.
Kolme vastused:
Matt Utley
2010-11-10 05:24:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Se on vähän mukana, mutta olen tehnyt sen hyvillä tuloksilla. Vaikein tehtävä on erottaa hiiva muista villimuotteista.

Tarvitset.

  1. Villihedelmä. Minulla on persikka- ja luumupuu, joten se toimi minulle hyvin.
  2. 2 kg. DME
  3. gelatiini
  4. 3 petrimaljaa
  5. humala
  6. kartiomainen pullo ilman ilmalukkoa

Ota 1 lb DME: tä ja liuotetaan lämpimään veteen. Ammutaan painovoimalla 1,020 ja IBU: lla noin 20. Lisää humalaa ja kiehauta. Siivilöi kartiomainen pullo. Peitä heti ja anna jäähtyä.

Pese ja puhdista kätesi mahdollisimman hyvin. Kuori iho irti kaikesta käyttämästäsi hedelmästä ja lisää pulloon. Kiinnitä ilmalukko ja puhumattakaan. Noin 3 päivän kuluttua sinun pitäisi alkaa käydä. Humala auttaa estämään bakteerien kasvua, ja sinun pitäisi saada enimmäkseen saccharomyces (panimohiiva).

Petri-astioillasi haluat ottaa loput DME: stäsi ja gelatiinistasi ja tehdä agar-levyn. Agar-agar toimii parhaiten, mutta voit käyttää gelatiinia. Ja ilmeisesti DME: tä käytetään sokerin sijasta.

Ota osa hiivasta, joka on alkanut laskeutua kartiomaisessa pullossa, ja viiraa neulalla agar-levyillesi. Muutaman päivän kuluttua voit tunnistaa yksittäiset kasvut. Nämä ovat yksittäisten solujen pesäkkeitä. Tämä helpottaa sakkaromyceesi erottamista muista parittomista bakteereista.

Täältä poistat viljelmän varovasti agar-agarista ja teet pieniä alkupaloja. Otan tyypillisesti kaksi tai kolme löydettyä kulttuuria ja aloitan niistä. Aloita pienestä ja rakenna sitten sieltä. Teen tyypillisesti kolme tai neljä aloittajaa asteittain, ennen kuin minulla on kulttuuri, joka on valmis syötettäväksi olueksi.

Tässä vastauksessa on esimerkiksi humalaa, joka on ainesosa, joka on helppo ostaa useimmissa maissa, mutta ei kasva villinä useimmissa paikoissa. Silti koska sitä käytetään täällä antibakteeristen ominaisuuksiensa vuoksi, sillä voi olla paikallisia korvikkeita. Ja oluelle käytät humalaa joka tapauksessa. Petri-ruokia on suhteellisen helppo saada, mutta niitä ei ole kenelläkään kotona, ja hyvä viljelyaine on hieman vaikeampaa.
J Wynia
2010-11-10 01:03:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ilmeisin paikka kerätä villihiivoja johdonmukaisesti on tuoreiden poimittujen hedelmien pinnalla. Hanki muutama vahaton omena (ts. Ei tyypillisen ruokakaupan omenat), murskaa ne, lisää vettä ja saat hiivan juhlaa.

Se on pohjimmiltaan mitä villi- fermentoitu siideri on ja minulla on erä tuorepuristettua siideriä, jonka annan käydä käyttämällä omenoiden villihiivaa. Aion kerätä tuon hiivan ja viljellä sitä nähdäksesi, mitä saan.

En todellakaan suosittele tätä. Ruokakaupan hedelmillä on jumala tietää mitä jumalalta tietää missä. Kun käytät villihiivaa, mene paikallisesti.
Umm. Sanoin nimenomaan * ei * ruokakaupan.
Minusta ei tunnu, että saisit "pesäkkeitä yksittäisistä soluista" menetelmältäsi ilman mikroskooppia tai happopesua. Voitteko auttaa minua ymmärtämään, miksi en voinut käyttää hiivaa vain käymistilassa olevista hedelmäkuoreista
Rick
2013-08-29 21:59:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Menestykseni, jota olen käyttänyt menestyksekkäästi, on mennä valitsemaan eräitä luonnonvaraisia ​​hedelmiä (omenoita), joita ei ole suihkutettu, ja heittää ne vierteeseen (pesemättömät). Kun vierre on pestä ne, poista omenat ja seuraa hiivan kasvua.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...