Kysymys:
Käyttämällä paikallisen panimon hiivaa
Bryan
2010-11-10 10:26:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suosikkipaikallisella panimopubillani on pysyvä tarjous jakaa hiiva kotituottajien kanssa; tuo purkki &, ne täyttävät sen sinulle.

Miksi heidän hiiva on toivottavaa, lukuun ottamatta ilmeistä "se on ilmaista"? Kuinka se eroaa hiivasta, jonka voin ostaa paikallisesta panimotarvikekaupastani, ja mistä he sen saivat?

Tämä kysymys liittyy tähän kysymykseen hiivan vaikutuksista reseptiin, mutta minua kiinnostaa myös:

  1. yksityiskohdat hiivan alkuperästä
  2. Kuinka tunnistaa haluttu hiiva
  3. Kuinka yhdistää se tiettyyn reseptiin
  4. Kuinka hiivakannat kehittyvät tai kuinka luoda / kasvattaa (ei ole varmaa, että sillä on järkevää) hiiva, jolla on haluamasi ominaisuudet omalle reseptillesi
Kolme vastused:
#1
+5
Matt Utley
2010-11-10 11:18:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Millaisia ​​oluita he tekevät? Monilla panimoilla on "talon kanta", jota he käyttävät melkein kaikkiin oluisiinsa. Jos he tekevät paljon belgialaisia ​​oluita, on todennäköistä, että se on belgialainen hiiva, joka luo paljon hedelmäisiä estereitä ja mausteisia fenoleja. Jos kyseessä on saksalainen Ale-hiiva, sillä on banaani- ja neilikka-ominaisuuksia.

Kysy vain panimolta minkä tyyppinen hiiva on (belgialainen, saksalainen, englanti, Saison, amerikkalainen jne.). Pyydä vaimennus- ja flokkulointiarvoja.

Siellä on kymmeniä erilaisia ​​hiivakantoja, joilla kaikilla on erilaiset ominaisuudet. Se ei tee toisesta toivottavampaa. Vain jotkut sopivat paremmin erilaisille oluille. Saison-hiiva on hieno saisonille, koska ne heikentävät voimakkaasti ja jättävät kuivan oluen. Nottinghamin hiiva on hieno englantilaisille aleille, koska se on puhdas ja korostaa maltaita.

Ilman oikeita tietoja ja laitteita et voi todella saada hiivaa "kehittymään" luomaan haluamiasi ominaisuuksia. Aloita lukemalla Mr. Mallas alusta loppuun. Sen pitäisi vastata useimpiin kysymyksiisi hyvin perusteellisesti.

+1 linkille Mr.Malty. Tämä on hieno alku. Etsin ehdottomasti viitteitä. Heidän sivustollaan on luettelo kirjasta Hiiva: käytännön opas oluen käymiseen. Tämä voi olla seuraava vaihe saadaksesi lisätietoja. Jos joku löytää lisää artikkeleita / viitteitä, auta!
#2
+2
Jeff L
2010-11-10 11:53:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi hyöty hiivalietteen saamisesta on, että sinun ei tarvitse tehdä alkupalaa; siellä on paljon hiivaa suoraan eräksi. Riippuen siitä, kuinka paljon he antavat sinulle, se voi kestää sinulle pari erää.

Muun vastauksen lisäksi Mattin vastaus on paikalla.

Mielestäni tämä on valtava kauppa. Ei vain sitä, että sinun ei tarvitse tehdä käynnistintä, mutta luulen, että jopa käynnistimen kanssa monet kotitekijät alittavat. Tiedän, että kun olen käyttänyt paikallisen panimon käynnistintä, saan aktiivisen käymisen paljon nopeammin kuin silloin, kun teen oman käynnistimen.
#3
  0
Tim
2010-11-12 02:52:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni aikaisemmat kaksi vastausta ovat hyviä, mutta yksi asia puuttuu, että myös potentiaalisesti tärkeä on, kuinka hyvin panimo ylläpitää hiivaa ja yleistä laadunvalvontaa. Mielestäni on tärkeää ymmärtää kuinka hyvin panimo säilyttää hiivansa valmistamansa oluen ja kuinka nopeasti se kulutetaan. Monet pienemmät panimot eivät tee tässä hienoa työtä (ja oikeudenmukaisesti, jos ne palvelevat olutta tiloissa (ts. Eivät pullotusta) ja siirtävät oluttaan nopeasti, se ei ehkä ole heidän kriittisin asia). / p>

Joten mitä etsin:

  • Pullottavatko ne? Sinun on noudatettava korkeampia standardeja, jos pullotat. Jos he tekevät, onko sinulla ollut pulloa heiltä?
  • Onko heillä laboratoriota? Ei tarkoita sitä, että he tietäisivät, mitä he tekevät, mutta ainakin se osoittaa kiinnostusta.
  • Kuinka kauan he pitävät hiivaa? Jotkut panimot saavat tuoretta hiivaa toimittajalta säännöllisesti. Toiset saavat tuoretta hiivaa jokaista erää kohti. Jotkut ylläpitävät omaa ja vain rasittavat hätätilanteita.

Nämä asiat ovat paljon vähemmän tärkeitä, jos katsot hiivaa vaalealle aleelle, joka kulutetaan juhlissa heti kun se on valmis.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...