Kysymys:
Kuinka voin välttää paljon vaahtoa tynnyrin ensimmäisessä tuopissa?
benr
2010-11-10 20:34:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aina kun menen hakemaan tuopin tynnyristä, ensimmäinen tuoppi on aina vaahtoava. Minun on täytettävä lasi noin 1/3 tiestä ja pudotettava se ulos, vain kaada todellinen olut. Hiilihapotan yleensä asettamalla tynnyrin ~ 12 psi: iin ja antamalla sen istua, kunnes se on valmis. 2. olut, 3. olut jne. Eivät vaikuta

Olen kuullut, että jääkaapin pitäminen hyvin kylmänä (~ 40 astetta) lieventää tätä, mutta en aina halua olutta niin kylmäksi. Onko muita vaihtoehtoja?

Viisi vastused:
#1
+11
Nicholas Trandem
2010-11-10 23:04:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuinka pitkä ja mikä on letkun halkaisija tynnyristä hanaan? Jos putken vastus ei ole sama kuin sen pitäisi olla, se voi aiheuttaa vaahtoongelmia. täällä on hyvä selitys ja kaava.

Kiitos linkistä, joidenkin arvioiden liittäminen näyttää siltä, ​​että tarvitsen noin 5,75 jalkaa letkua ja minulla on vain noin 4,5 jalkaa juuri nyt. Seuraava sisään menevä tynnyri yritän pelata psi: n kanssa, jotta letkun pituus toimisi ja katsoanko, että tämä kaava pitää paikkansa.
Palautin paineeni putken pituudelle mainitsemasi linkin kaavan perusteella, ja ongelma on poissa, kiitos!
#2
+3
Jarrod
2010-11-12 00:46:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Etkö ole varma, liittyykö tämä asiaan, ongelmasi näyttää siltä, ​​että se johtuisi enemmän linjan pituudesta ja / tai paineesta, mutta yksi vinkeistä vaahtoamisen vähentämiseksi, jonka opin baarimisen aikana, oli aina vetää hana alareunasta vs. hana kahvan yläosassa. Perustelu on, että saat hanan täysin auki paljon nopeammin napsauttamalla koko hanan auki sen sijaan, että vedät koko käsivartesi avulla kahvan yläosaa.

Mitä enemmän aikaa hana pysyy täysin avoimessa tilassa, sitä enemmän turbulenssia ilmaistu olut menee läpi, kun se liikkuu venttiilissä. Väli sekunnin erolla ei ehkä näytä kovin suurelta, mutta kun lasissa on vaahtoa, loput normaalista kaadosta vain pahentaa ongelmaa.

http://www.micromatic.com/keg -beer-edu / pouring-perfect-beer-cid-1863.html

#3
+2
Simon
2010-11-12 06:32:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on sama ongelma ja se johtuu olutlinjojen (jääkaapin sisällä) ja hanan (jääkaapin ulkopuolella) lämpötilaeroista. Kun hana on jäähtynyt muutaman pintin kaatamisen jälkeen, ongelma katoaa.

Siihen ei tarvitse tehdä paljon muuttamatta asennus- ja kiinnityshanoja kokonaan tulvalla fontilla.

Minun tynnyrini ovat normaalikokoisessa jääkaapissa, hanat asennettuna eteen. Testinä voisin yrittää jäähdyttää hanat jäällä ja sitten kaataa olutta :) Ei pitkäaikainen ratkaisu, mutta olisi mielenkiintoista nähdä, toimiiko se.
#4
+2
Bill Craun
2011-11-20 02:27:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tynnyristä kaadetun oluen laadussa on merkitystä monilla tekijöillä. Tärkeimmät ovat:

  1. Oluen lämpötila: Tämä vaikuttaa siihen, kuinka helposti olut absorboi hiilidioksidia. Kylmempi olut imee CO2: n liuokseen helpommin. Alempi lämpötila. mitä alhaisempi paine vaaditaan tietyn määrän hiilidioksiditilavuuksia varten.

  2. Tynnyripaine: Tämä säätää oluen lämpötilan ohella todellisia hiilidioksidimääriä liuoksessa.

  3. Olutlinjan sisähalkaisija: Tämä antaa vastustuskykyä ja pitää CO2: n liuoksessa hidastamalla kaatamista.

  4. Olutlinjan lämpötila: Lämmin olut linjat lämmittävät olutta kulkiessaan tynnyriltä lasillesi aiheuttaen hiilidioksidipäästöjä.

  5. Olutlinjan pituus: Tämä antaa vastustuskykyä, pitää CO2: n liuoksessa hidastamalla kaada.

  6. Olutlinjan nousu hanaan: hanan korkeus astian keskeltä. Tämä tarjoaa vastustuskykyä ja pitää CO2: n liuoksessa hidastamalla kaatamista.

Siirry alla mainitsemalleni sivustolle ja tee laskelmat itse, koska ne ovat hyvin riippuvaisia ​​yksilöllisistä vaatimuksistasi. Sanominen, että käytät vain X '-putkea tietämättä kaikkia muita muuttujia, ei riitä vastaamaan kysymykseesi täysin. Oikeiden mittausten saaminen kullekin tekijälle on melko yksinkertaista, vaikeinta todennäköisesti mitata nousua tynnyristä hanaan. Sivustolla on esimerkkejä, ja luulen, että antamissasi lämpötila- ja paineluvuissa 5-6 'on lähempänä etsimääsi.

Kaikki tiedot on otettu: http://www.brewersfriend.com/2009/07/18/getting-a-good-pour-kegged-beer-co2-line-length-and-pressure/

#5
  0
user15501
2017-10-04 14:20:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ammattimainen olutbaarimikko täällä. Poista ensimmäinen tai kaksi tuumaa olutta, joka istuu hanan eristämättömässä osassa, ja työnnä sitten lasi hanan alle kulmassa. Tuhlaat noin puoli unssia olutta vaahdon muodossa, ja todellinen olut oikeassa lämpötilassa tulee ilman vaahtoa, mikä johtaa normaaliin puoli tuumaa päätä ylhäältäpäin. / p>

Tulos. .05 oz. jätettä tai 3-4 oz. jätteet. Sinun valintasi.

Aika tähän vastaa aikaa, joka tarvitaan etusormesi ja keskisormesi koskettamiseen nopeasti. Olet poistanut hanan lämpimän vaahtomaisen pään.

Pomo ei vieläkään ymmärrä tätä.

5%: n menetys verrattuna 13-20%: n menetykseen.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...