Kysymys:
Auta! Toissijainen käymiseni räjähti!
Scott P
2010-11-09 22:28:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joten tein toisena päivänä mukavan IPA: n. Kävelin sisään tarkastamaan perävaunun ja tulppa oli ponnahtanut ulos ja humalaa oli kaikkialla! Pysyin sen varmuuskopioinnista ja pullotin sen muutama päivä myöhemmin ilman ongelmia.

Mutta haluaisin tietää, miten tämä tapahtui? Odotin hieman yli viikon siirtyä toissijaiseen. Käymislukko kupli kerran pari minuutissa. Joten ajattelen, että ensisijainen käyminen oli tehty.

Puhdistin toissijaisen varsihoidon todella hyväksi (joten ajattelin) ja lisäsin humalan. Onko tämä vain saastumisongelma?

Täytyy lopettaa panimo C4: llä.
Onko sinulla lukko tai onko se sinetöity?
Tämä oli toissijaista. Minulla oli siinä tulppa. Käytän 5 gallonaa perävaunua.
yritä käyttää suurikokoista muoviletkua vesisäiliöön ilmalukon sijasta, kunnes käymisjakso on päättynyt
Ensimmäinen neuvoni, jonka antaisin, on olla menemättä ilmalukossa kuplien avulla sen selvittämiseksi, onko ensisijainen käyminen päättynyt vai ei. Toinen neuvoni on sijoittaa hydrometriin ja käyttää muutaman päivän stabiileja SG-lukemia sen määrittämiseksi, milloin ensisijainen käyminen on päättynyt.
Viisi vastused:
#1
+7
Fishtoaster
2010-11-09 22:42:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ymmärrän, että räjähdykset johtuvat yleensä ilmalukon tukkeutumisesta, yleensä krausenista. Paine kasvaa ja saat räjähdyksen. Ratkaisu on käyttää puhallusletkua ilmalukon sijasta, koska se on leveämpi ja sallii krausenin tai muun pääsemisen.

Toisaalta en ole kuullut tämän tapahtuvan toissijaisesti, mutta toisaalta sen oletetaan olevan todennäköisempi, kun käytät fermentoria, jossa on vähemmän pään tilaa (esim. 5 gallonan toissijainen vs. 6,5 gallonan ensisijainen).

Kala on heti, kun ilmalukko tukkeutuu. Kun lisäät humalan kaltaisia ​​asioita toissijaiseen, se on helppo täyttää ja humala todennäköisesti tukki ilmalukon pohjan. Minulla oli tämä tapahtua aivan ensimmäisen erän kanssa (ensisijaisessa kuitenkin). Olen aina käyttänyt puhallusletkua sen jälkeen.
Se on täsmälleen päähuoneongelma. Olen stoutilla, jolla on paljon ongelmia toissijaisessa fermentorissa. Puhallusputki näyttää tekevän temppua.
#2
+2
FishesCycle
2011-12-20 22:21:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luen tätä oikein? Laititko kiinteän tulpan vaunuun? Jos näin ei ole, jätä tämä vastaus huomiotta.

Vaikka suurin osa käymisestä on valmis, kun siirryt toissijaiseen, olut vapauttaa silti hiilidioksidia, joka tarvitsee jonkinlaisen tavan poistua hiilivetystä. Jos käytät ilmalukkoa kiinteän tulpan sijasta, räjähdystaajuus vähenee merkittävästi.

#3
  0
dana
2011-12-20 11:10:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tiedän, että kysymyksesi koskee saastumista, mutta luulen olevasi kiinnostunut siitä, miten estää tämä tulevaisuudessa.

Suosittelen fermcapia suurten käymisten haihtumisen vähentämiseksi. Sen vaahtomuovituote, joka todella auttaa. Fermentoin 5,5 gallonan eriä 6,5 gallonan pulloissa, tällä tuotteella olen pystynyt fermentoimaan 1,080 olutta vain ilmalukolla.

Voit käyttää sitä myös kiehumisen estämiseen.

Minulla ei ole ollut niin onnea fermcapin kanssa. Näyttää siltä, ​​että se toimii vain päivän tai kaksi, sitten krausen alkaa rakentaa takaisin. Se tekee tempun kiehumisessani.
#4
  0
Denny Conn
2011-12-20 22:43:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos siirryt toissijaiseen vain viikon kuluttua, käyminen ei todennäköisesti ole päättynyt. Se selittäisi räjähdyksen suljetussa astiassa. Mutta yleensä sinun ei tarvitse käyttää toissijaista. Jätä vain olut ensisijaiseen ruokaan 3-4 viikkoon ja olet hyvä mennä.

#5
  0
Pietro
2011-12-21 20:59:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämän sivuhuomautuksena olen valmis tekemään kokonaisia ​​lehtihumaloita kiehuvana ilman musliinipussia tai siivilää ensisijaiseen. Minulla on ollut enemmän ongelmia jättää kokonaisia ​​lehtihumalaa panimoihini (tukkeutuneet / RIKKEET sifonit, tämä ongelma jne.)Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...