Kysymys:
Mitkä ovat Dry vs Liquid -hiivan edut?
Fishtoaster
2010-11-09 23:04:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Melko suoraan eteenpäin - mitkä ovat kuivan tai nestemäisen hiivan edut ja haitat?

Kaksi vastused:
#1
+9
LoganGoesPlaces
2010-11-09 23:44:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten Jeff sanoi, nestemäisen hiivan suurin etu on lajike. Wyeast ja White Labs tarjoavat valtavan määrän hiivaa, mukaan lukien kausiluonteiset ja rajoitetun ajan tarjoukset.

Yksi asia, joka on otettava huomioon nestemäistä hiivaa käytettäessä, on hiivasolujen määrä. Kuten John Palmer mainitsee kirjassaan "Kuinka valmistaa", kuivahiiva sisältää enemmän soluja kuin nestemäinen hiiva ja enemmän soluja = parempi lopputuote. Siksi hän suosittelee hiivan käynnistimen valmistamista nestettä käytettäessä (kuivaa ei edes tarvitse kosteuttaa ensin). Hän kuitenkin ilmoittaa verkkosivustollaan (ei kirjassaan, ainakaan minun kopiossa), että he ovat tulleet markkinoille suuremmilla 175 ml: n smack-pakkauksilla, jotka eivät vaadi käynnistystä.

Kuiva hiiva on kostutettava kunnolla parhaan tuloksen saavuttamiseksi.
#2
+3
Jeff Roe
2010-11-09 23:19:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni pääasia on vaihtelevuus. Valittavana on niin monta nestemäistä hiivaa, ja niiden avulla voit tuottaa paljon suuremman valikoiman oluita verrattuna siihen, mitä voisit tuottaa, jos jäisit vain kuivahiivojen luokse. on helpompi säilyttää ja ne säilyvät pidempään. Muutaman paketin käsillä pitäminen on todennäköisesti hyvä asia, vaikka käytät säännöllisesti nestettä. Jos teet erän olutta ja huomaat, että unohdit hankkia hiivaa, tai jos hiivassasi menee pieleen, pakastimeen varastoitu kuivahiiva voi pelastaa päivän - etenkin, jos sinulla ei ole lähiravintoloita.

Sovittu; erilaisia ​​nestemäisiä hiivoja, miksi käytän sitä, kun tarvitsen sitä merkkiä.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...