Kysymys:
Onko mitään tapaa pelastaa liian katkera olut?
dazoakley
2012-07-15 14:08:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Viimeisin eräni IPA: ta on tullut todella epämiellyttävän katkera, sen piti olla vain noin 45 IBU: ta, käyttäen katkeroitumiseen Northdown-, Target- ja Bobek-yhdistelmää (60 minuuttia) ja liekissä ja kuivassa vielä Bobekia hyppää. Mutta luulen, että minulla saattaa olla sekaisin jonnekin, koska se maistuu kuin se olisi paljon paljon korkeampi ...

En ole vielä pullottanut sitä (se on edelleen toissijainen - ollut siellä pari viikkoa ), joten mietin, voinko millään tavoin pelastaa tämän erän tai ainakin tehdä siitä miellyttävämmän juoda?

Voinko lisätä jotain toissijaiseen, ennen pullotusta?

Pitäisikö minun vain työntää se pulloihin ja ikääntyä hetkeksi nähdäksesi, onko se täynnä?

Jos se on edelleen liian ankara ikääntymisen jälkeen, kannattaako sitä yrittää sekoittaa siihen toinen olut vastustamaan ylimääräistä katkeruutta? Jos kyllä, mitä ehdotat, jotain maltaisempaa?

MUOKKAA:

Tässä on humalan yksityiskohdat, kuten kommenteissa pyydetään ...

  • Pohjoinen alaspäin (8,1% AA) - 23 g 60 minuutin kohdalla
  • Kohde (9,3% AA) - 23 g 60 minuutissa
  • Bobek (5,25% AA) - 23 g 0 min: ssä, 20 g kuivaa humalaa 4 päivän ajan

OG oli 1,059, FG 1,012

Voisitteko selventää, kuinka suuri osa niistä (Northdown, Target ja Bobek) lisättiin 60 minuutissa?
Voitteko myös jakaa alkuperäisen ja lopullisen painovoiman? Näillä on suuri rooli katkeruudessa.
Hei hartski / baka, olen lisännyt tietoja käytettyjen humalamäärien ja OG / FG: n määristä. :)
Kahdeksan vastused:
#1
+15
mdma
2012-07-15 15:18:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Äänestän ikääntymisen puolesta, 45 IBU: ta ei ole niin katkeraa, ja katkeruus pyöristyy ajan myötä. On tärkeämpää naulata alas, jos näin olisi pitänyt käydä, tai jos prosessiongelmissa oli ongelmia, jotta voit välttää saman tekemisen uudelleen tulevaisuudessa.

Oletko tottunut juomaan IPA: ta? Muistan ensimmäisen, noin 45 IBU: ta, ja ajattelin sen olevan epämiellyttävää. Nyt tuskin maistan 45 IBU: ta. Saatat joutua yksinkertaisesti hankkimaan humalan katkeruuden maun.

Lopuksi, oletko varma, että se on humalan katkeruus, jota maistat. Voisiko tämä olla humalan taivutusta vai liiallista kärpänen roiskumista?

Joko niin, anna sen ikääntyä. En alkaisi sotkea sen kanssa, koska olet yhtä todennäköisesti päätynyt ainakin yhtä juomattomaan juomaan vain eri syistä. Jos haluat sekoittaa, sekoittun lasiin toisen haudun, kuten vaalean ale, kanssa. Ainakin voit sitten nauttia joistakin annoksista nyt, kun odotat sen pyöristymistä.

Hei, kiitos vastauksesta. Jep, olen tottunut juomaan IPA: ita - yksi suosikkityylini. :) Nyt mainitset sen, se on pikemminkin supistava merkki, josta saan olla rehellinen (vain ei ajatellut sitä alun perin). Kiitos!
Jos käytit paljon humalaa ja keitit pitkään, se voi poimia supistavia yhdisteitä humalasta. Voit harkita erittäin korkeiden alfa-humalojen (12% +) käyttöä yli 60 minuutin kiehumisessa pitkään keitettävien kasviaineiden määrän vähentämiseksi. Tämä voi auttaa vähentämään supistumista. Tietysti sulje ensin pois muut syyt, kuten virta.
Olen samaa mieltä @mdma: n kanssa. Olen melkein luopunut vaalean ale-annoksen valmistamisesta, kun minulla oli aivan liian ankara merkitys kaikissa erissä. Korjataksesi sen, olen varma, että suodatin siirryttäessä ensisijaiseen (tai sen jälkeen), kylmään kaatumiseen ja valinnaisesti hienojakoisilla aineilla humala-aineen erottamiseksi virrasta / oluesta.
#2
+6
hartski
2012-07-15 17:37:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaihtoehtona juomiselle voit kokata sen kanssa ja käyttää sitä marinadeissa. Tällä areenalla voit hyödyntää väkevöityjä makuja ja katkeruutta. Ilmeisiä esimerkkejä ovat olutraput, olutjuustokeitto, olutjuustokastike, olutleipä jne.

Ajan myötä se vie sinut ruoanlaittoon 5 litran oluen kanssa, se tarjoaa silti mahdollisuuden nähdä jos se paranee iän myötä (kuten mdma kuvaa). Sitten joka kerta, kun teet ruokaa oluen kanssa, sinulla on mahdollisuus maistella katkeruuden parantumista.

Muista vain välttää kaikkea, mikä vähentää olutta (kuten deglazing ja kastikkeet), koska se lisää katkeruutta ja tekee ruoastasi maun jonkin verran epämiellyttävää.
Tupla plus Bakalle. Keittäminen tekee siitä vain katkeramman.
#3
+3
Andrew r
2016-01-18 06:53:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nopea idea, joka toimii minulle. Pullotettuaan. kun tarjoillaan olutta. Tuopilasista laitetaan 1/4 tl rakeistettua valkoista sokeria (tavallinen sokeri u laitetaan kahviin). Kaada olut lasiin n sokeria ja pelaa tällä tavalla. Toimii sietämättömän katkeran IPA: n yhteydessä.

Hyvä idea. Ainoa tapa vähentää karvas on saada se tasapainoon makean, laimennetun sekoittamisen tai ikääntymisen kanssa. Jos tasapainotat koko erää, käytä käymätöntä sokeria, kuten laktoosia.
#4
+1
paul
2012-07-27 01:55:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit kokeilla sekoittamista toisen oluen kanssa, luultavasti tekisit tämän tarjoillessasi. Se saattaa maistua hyvältä sekoitettuna mihinkään, jolla on samanlainen mallasprofiili, mutta ilmeisesti vähemmän katkeruutta, ehkä vaalea ale. Jos tämä kuulostaa oudolta sinulle, muista, että ihmiset ovat tehneet sitä jo kauan. Kaksi suosittua esimerkkiä ovat musta &-tan - sekoitus tummaa ja vaaleaa olutta tai gueuze, joka on sekoitus eri ikäisiä lambicsia.

#5
+1
George
2016-01-19 19:29:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehdotan, että olut vanhennetaan, ja jos se ei toimi, sekoita se mukavan, makean, maltaisen meripihkan ale.

#6
+1
Pablo sanjari
2016-04-08 00:24:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pureskele parasetamolia ennen juomista ja se maistuu hyvältä sen jälkeen!
Ei vakavasti, istun täällä saman ongelman kanssa. Ideani on tasapainottaa sokerin kanssa, vaikka se tuo minut pois kuivasta raikkaudesta, jota seurasin. Aluksi ajattelin, että keitettiin yhtä paljon sokeria ja vettä yksinkertaisen siirapin valmistamiseksi ja kokeilen sitten annosta kohti tarvittavia määriä.

Onko tämä uusi kysymys vai toimiva vastaus toimenpideohjelman kysymykseen? Ajatusten pyytäminen tällaisessa säikeessä on perinteinen foorumityyppinen vastaus. Tämän pinonvaihtomuodon on tarkoitus antaa vastaukset suoraan kysymyksiin. Sinun on aivan reunalla. Harkitse sen lähettämistä uudeksi kysymykseksi perusteellisen haun jälkeen varmistaaksesi, ettet kopioi.
Ja jos sinulla on jotain sildenafiilia, voit pureskella myös sen. Sillä voi olla lisäetuja. Etsi se, jos et ymmärrä.
#7
+1
Ryan Whitt
2016-04-08 22:42:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valitse mehu ja tee shandy. Tein greipin IPA: n, joka päätyi katkerammaksi kuin halusin. Joten päätin tehdä siitä shandyn. Päätin lisätä 1,5 litraa greippimehua tynnyriin kokeillessani erilaisia ​​suhteita. Lisäsin vielä 1/2 gallonan greippimehua hiilihapotuksen jälkeen saadaksesi lisää mehun makua. Tämä toimi hyvin. Minulla on nyt uusi greippikastike, jonka etupuolella on mukavaa makeaa / kermavaahtoa ja hieman katkeruutta kohti makupalan keskiosaa. Hyppäsin myös tynnyrissä 1 oz: n satavuotisjuhlalla ja luulen, että se toi mukavan aromin siihen, mikä oli ylivoimainen karvas maku.

Päivitys ... On kulunut viikko 1/2 gallonan greippimehun lisäämisestä. Muutamat ensimmäiset tynnyristä vedetyt tuopit olivat vielä hieman katkera, mutta nyt noin 10 vedetyn pintin jälkeen katkera on todella asettunut.
#8
  0
James Pillar Jr.
2019-06-19 23:51:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on tällä hetkellä samanlainen ongelma. Yritän kaskadilaista kahvia. Katkeruuteni tulee kahvista. Käytin 4oz tarkoituksella jauhettua kevyesti paahdettua kahvia toissijaisessa käymisessä. Samaan aikaan vahvistin AVB: täni vähän, joten lisäsin kilon maissisokeria. Olen saattanut vetää villin hiivasäilön tontilta, mutta olen melko varma, että se on vain itse kahvia. Harkitsen melkein jonkinlaisen laktoosin kokeilemista, jos muita ehdotuksia ei ole. Otan näytteen uudestaan ​​tänä iltana ja joko ripustan sen tynnyriin ja annan sen istua tai huijata laktoosilla. Vau, tämä on vanha säie.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 3.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...