Kysymys:
Onko kenelläkään ollut kokemusta ensimmäisestä vierteestä? Löysitkö tulokset kannattavia?
Tim
2010-11-10 04:38:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko kukaan nähnyt humalan maun / laadun huomattavaa parannusta ensimmäisestä vierteestä (lisäämällä humalaa täyteen) verrattuna myöhäiseen hyppyyn verrattuna kuivaan hyppyyn verrattuna hopbackiin? Onko sillä erityisiä etuja? Vinkkejä siihen?

Kolme vastused:
#1
+5
Denny Conn
2010-11-17 01:34:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen valtaosa oluistani. Pidän todella parannetusta humalasta ja sileästä katkeruudesta, jonka se antaa minulle. Tein kokeilun muutama vuosi sitten jaetun erän kanssa, toinen puoli käytti vain FWH: ta ja toinen puoli samalla määrällä samoja humaloita kuin vain 60 min. lisäys. Minulla oli analysoitu oluita IBU: n suhteen, ja vaikka FWH-olut mitattiin hieman korkeammaksi, se maistui vähemmän katkeralta. Tämä johtuu kemiallisista muutoksista, jotka tapahtuvat FWH: n jyrkkänä. Toisin kuin jotkut ovat kirjoittaneet, et saa FWH: lta tuoksua. Kyse on humalan mausta ja sileästä katkeruudesta.

Denny, onko sinun parempi välttää FWH: ta super-high-alfa-lajikkeilla, kuten Columbus? Se mainitaan täällä, mutta tiedot ovat hajanaisia. http://www.brewery.org/library/1stwort.html
Ei. Käytän mitä tahansa lajiketta, jonka maku on mielestäni AA: sta riippumatta. Ajatus siitä, että sinun on käytettävä vain vähän alfa-humalaa, on kumottu kokemuksen kautta.
#2
+3
Matt Utley
2010-11-10 08:58:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensimmäisen vierteen humalan tekeminen lisää humalan katkeruutta. Humalan lisääminen ensimmäisten juoksujen aikana vähentää vierteen ph-tasoa ja lisää alfa-happojen isomerointia myöhemmissä humalan lisäyksissä. Tyypillisesti saat noin 10% enemmän IBU: ta kuin tavallisella 60 minuutin kiehumisella.

Jos haluat testata tämän alun 25% - 30% hypyn aikataulustasi ja siirtää sen FWH: lle.

#3
+1
PMV
2010-11-10 06:00:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yritin kerran FWH: ta ja minusta tuntui, että se lisäisi jotenkin vähemmän katkeraa kuin 60 minuutin lisäys. En muista, miksi näin, mutta kokemukseni mukaan se ei ole ollenkaan totta, oluen humalat olivat kaikki katkera eikä tuoksu.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...