Kysymys:
Mitä järkeä on mennä täysjyvä?
CLJ
2010-11-10 05:39:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oteolut ovat hyviä, mielestäni paremmin kuin useimmat ostamani kaupalliset oluet. Pura vie vähemmän aikaa, vähemmän laitteita ja näyttää tuottavan laadukkaita oluita. Miksi ihmiset tekevät täysjyvätuotteita?

Kahdeksan vastused:
#1
+32
PMV
2010-11-10 05:48:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaikki vilja on halvempaa (ei kovin pitkällä aikavälillä), saat enemmän joustavuutta viljalaskussasi ja soseessasi, väittäisin, että se on hauskempaa ja se on todella helppo tehdä.

Tämä tiivistää sen melko paljon.
Mutta se vie _paljon enemmän aikaa, eikö?
Minun kaikki viljapäivät kestävät 4 tuntia alusta puhdistamiseen. Otepäivät kestävät yleensä 2 tuntia. Joten kyllä, se on kaksinkertainen aika. Mutta se on sen arvoista minulle.
Se on ehdottomasti hauskaa ja tyydytystä varten. Viljan, humalan ja hiivan ottamisessa ja sen muuttamisesta upeaksi olueksi on jotain erittäin palkitsevaa. Jos halusin vain olutta mahdollisimman nopeasti, menisin pubiin.
Joo, se vie enemmän aikaa, mutta me emme valmista mukavuuden vuoksi, eikö? :)
On valtava väärinkäsitys, että täysjyväjuoma on jotenkin monimutkainen ja vie enemmän aikaa. Ainoa merkittävä lisäaika syntyy murskaamisesta; loppuosa on melkein sama.
#2
+11
Jeff Roe
2010-11-10 05:56:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kymmenen vuoden sarjojen ja otteiden jälkeen menin vihdoin täysjyvätuotteeksi 6 viikkoa sitten. Se on niin hauskaa! Jos nautit siitä, mitä olet tekemässä nyt, sanoisin, että kokeile sitä, koska siellä on niin paljon muuta. Olen valmistanut viisi viimeisestä kuudesta lauantaina, ja minulla on ollut hauskaa joka kerta.

Käytin vain noin 150 dollaria ylimääräisiin laitteisiin, mukaan lukien viljamylly. Voin ostaa viljani murskattuina irtotavarana ja säästää paljon. Voin nyt valmistaa erän olutta noin 14 dollaria ainesosia.

Se ei tule paljon paremmaksi kuin tämä.

Voitko selittää lisää siitä, mitä panimoit hintaan $ 14 / erä? Myönnän asun paikassa, jossa asiat on merkitty enemmän kuin keskimäärin, mutta jopa erittäin pienet ja yksinkertaiset olueni ovat noin 25 dollaria (keskimäärin 5,5 gallonaa).
Saamani massavilja maksaa noin 80 senttiä puntaa. Joten kymmenen kiloa siitä on 8 dollaria. Humala, jonka saan, on noin 2 dollaria unssilta. Kuivahiivalla tai uudelleenkäytetyllä nestemäisellä hiivalla se päätyy noin 14 dollariin.
#3
+8
Mike Miller
2010-11-10 08:42:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luulen, että täysjyväerämme maistuvat paremmin. Tämä voi johtua käyttämistämme paremmista jyvistä tai siitä, että olemme nyt parempia panimoita.

Mike on oikeassa. Kaikki viljan panimo tekee sinusta 'paremman' panimon. Lopetat muiden ihmisten reseptien valmistamisen ja alat ajatella oman oluen valmistamista. Muuttujien määrä, jota voit hallita soseen aikana, on uskomatonta ja pakottaa sinut todella miettimään, mitä yrität tehdä.
#4
+4
Tim
2010-11-12 03:00:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on ollut valtavia osittaisia ​​oluita. Jos sinulla on hyvälaatuista uutetta ja lisäaineita erikoisjyvillä, uskon, että saat erittäin laadukkaita tuloksia.

Mielestäni suurin haittapuoli on, että sinulla on vähemmän hallintaa lopullisen oluen suhteen ja siten rajoitetumpi. siinä, mitä teet.

Joten sanoisin, että pidä kiinni otteesta, kunnes ajatus tehdä täydellinen mash kuulostaa houkuttelevalta.

#5
+3
thebeav
2010-11-13 01:40:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen samaa mieltä PVM: n ja Jeffin kanssa kustannuksista ja ajankohdista. Olen samaa mieltä myös hauskuudesta. Minusta on erittäin rentouttava ja nautinnollinen aamu, kun panen. Panin ulkona terassilla kannen alla. Joten minulla on tapana tehdä suurin osa panimostani keväällä ja syksyllä. Työskentelen säällä tarpeen mukaan. Panimoon käytetty aamu muistuttaa minua paljon aamusta takaluukussa. Huomiota on kiinnitettävä kohtuulliseen määrään toimintaa, ja kun sinulla on vapaita hetkiä, voit potkaista oluen kanssa ja nauttia raikkaasta ilmasta (ja oluenvalmistuksen tuoksusta).

#6
+2
danafr4
2010-11-20 02:07:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen samaa mieltä miken kanssa. Luulen, että kaikki vilja on jopa askel ylöspäin uutteesta.

Ja Tim on oikeassa - se on tarkoitettu henkilölle, joka haluaa enemmän prosessin / lopputuloksen hallintaa. Minulla on mahdollisuus valita München tai Wien tai keksi tai mikä tahansa muu perunamuusia missä tahansa osassa, josta pidän. Uutteesta + erikoisjyvistä on vaikea tehdä mahdotonta.

Neuvoni: Kokeile osittaisia ​​perunareseptejä saadaksesi tuntuman. Loppu on melko helppoa: vain suurenna. Tai älä. Sinulla on ainakin hyvä tunne prosessista.

Toisaalta, mikä on yksinkertaisempaa kuin uute saada todella maukas olut? Olet oikeassa, se on parempi kuin monet kaupasta ostetut oluet.

#7
+2
eyelidlessness
2010-11-22 11:44:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensisijaisena motivaationa oli saada enemmän valintoja siitä, mikä vaikuttaa oluen makuun. Panin vain kaksi uutteista olutta ennen kuin aloitin täysjyvätuotteen, koska pidin uutevalintoja erittäin rajoittavina. Olen opettanut useita ystäviä panimoon siitä lähtien, enkä ole koskaan aloittanut otteella. Kukaan heistä ei kadu sitä, eikä kenellekään ole ollut mitään kiinnostusta lyhentää panimoaikaa itsensä vuoksi.

Toisen motivaationi (liittyi ensimmäiseen) oli olla "lähempänä" panimo-prosessia. Kiinnostin kotituotantoa, koska halusin tuottaa sellaista olutta, jota haluan juoda. Minulla on enemmän panosta siihen, mitä valmistan, kun käytän "raaka" ainesosia. (Kyllä, ymmärrän, että minulla on vielä enemmän hallintaa tässä suhteessa, kun aloitan omien mallasten valmistamisen tai jopa omien ainesosien kasvattamisen.)

#8
+1
fluffhead
2010-11-23 09:29:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joku, joka on valmistanut myös erittäin hyviä uutteellisia oluita, olen kokenut huomattavasti paremman maun, laadun ja tuoreuden täysjyvätuotteilla. Mutta vielä enemmän, se on antanut minulle paljon enemmän vapautta kokeilla. Tietenkin voit kokeilla otetta, mutta voit mennä vain niin pitkälle. Minäkin olin hermostunut, mutta kuten voit lukea tästä luettelosta, se on TAPAA hauskempaa ...Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...