Kysymys:
Mikä on toissijaisen käymisen tarkoitus?
travis
2010-11-09 05:08:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen pullottanut aina heti sen jälkeen kun ensikäyminen on päättynyt. Mikä on toissijaisen käymisen tarkoitus? Voinko käyttää ämpäriä vai onko se jotain, mikä todella vaatii lasivarren?

Neljä vastused:
Jeff L
2010-11-09 05:26:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Termi "toissijainen käyminen" on harhaanjohtava, koska tarkoituksena ei ole käymisen jatkaminen. Toissijaista vaihetta voidaan käyttää mihin tahansa asioiden yhdistelmään:

  1. Selvennys : sekoittaminen toissijaiseen vie oluen pois hiivakakusta ja antaa enemmän hiukkasia pudota keskeytyksestä. Tämä on usein ainoa syy, miksi käytän toissijaista vaihetta; Pidän kirkkaasta oluesta.

  2. Kuiva hyppy : kun tehdään IPA: ta tai muuta olutta, johon liittyy kuivahyppelyä, se tehdään melkein aina toissijaisena. Jos yrität kuivata humalaa ensisijaisen käymisen aikana, suuri osa humalan tuoksusta menetettäisiin ilmalukon läpi käymisen aikana poistuvan hiilidioksidin kanssa.

  3. Maun lisäykset : hedelmien, mausteiden, kahvin, suklaan jne. lisääminen tapahtuu melkein aina toissijaisessa vaiheessa. Usein tämä johtuu samasta syystä kuin kuivahyppely (aromin ja makujen säilymisen varmistamiseksi).

  4. Ikääntyminen : jos olutta vanhennetaan pitkään (kuukausista vuosiin), siirtämällä se toissijaiseen, se poistetaan hiivakakusta ja vapauttaa pääkäyttäjän toisen oluen. Tapauksissa, joissa olutta kypsytetään vähintään 6 kuukautta, myös sen poistaminen hiivakakusta estää autolyysin.

En suosittele ämpäriä, koska sinä haluat minimoida pään tilan hapen altistumisen minimoimiseksi. Ämpäri tarjoaa usein liikaa olutta-ilma-yhteyttä, varsinkin jos olutta vanhennetaan pitkään. Jotkut väittävät, että lasisäiliöt ovat välttämättömiä, mutta käytän muovisia säiliöitä, eikä minulla ole ollut ongelmia

Jäännöshiivan poistaminen oluesta on myös tärkeää, koska jäännöshiiva voi tuottaa makuja. Lisäksi haluat silti oluen käymisen (vaikkakin käymisen lopussa), koska kuten sanot, tarvitset jonkin verran CO2: ta työntääksesi O2: n pois päällimmäisestä.
@Mike S: On kuitenkin tärkeää, ettet telineitä liian aikaisin; primäärisen käymisen jälkeen hiiva puhdistaa suuren määrän lisääntymisen ja käymisen aikana syntyneitä sivutuotteita. Herkullisempien makujen riski on suurempi liian myöhäisessä telineessä kuin "myöhässä". Olen jättänyt oluita ensisijaisiksi kuukaudeksi tai kahdeksi ennen kuin olen hakenut perusastetta; ne osoittautuivat loistaviksi :)
@Jeff Mielenkiintoinen. Joten onko hiilidioksidin merkitys ylipuhuttu vai tuottavatko olut, josta puhut, edelleen hiilidioksidia 1–2 kuukauden rajalla? Tämä voi olla oma kysymys, mutta onko olemassa hyvä heuristinen ratkaisu sen määrittämiseksi, milloin on aiheellista siirtyä toissijaiseen (tai jos kyse on tästä)?
Sinun tulisi yleensä telineellä ensisijaisesta, kun painovoimalukema pysyy samana kolme päivää peräkkäin. Mutta kyllä, tämä olisi hyvä kysyä.
@Jeff Olen yllättynyt tuloksistasi. Minulla ja panimokaverillani on molemmilla ollut merkittäviä makuja jätettyään olut ensisijaiseen ruokaan noin neljän viikon ajaksi, mitä me kutsumme "band-aid makuiksi". Kuinka kauan olet pullon kunnossa?
Lisään erityisiä sokereita ja hiivoja ennen toissijaista ja tertiääristä käymistä kaikille nelosilleni joillekin matkoilleni. Nämä myöhemmät käymiset ovat varmasti käymistä varten. Tämä näyttää toimivan paremmin minulle (saavuttaen suuren vaimennuksen) kuin aloittaminen erittäin korkealla painovoimalla primäärikäymisen aikana. En ole varma, miksi näin on, mutta jos minun piti arvata, se liittyisi todennäköisesti helpompaan hapetukseen ennen primaarista tai matalampaan osmoottiseen paineeseen hiivasoluissa kaikissa käymisvaiheissa.
-1
benr
2010-11-09 05:17:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulle kerrottiin, että se auttaa oluen kirkkautta, koska primääristä peräisin oleva liete jää ensimmäiseen käymiseen. Käytän lasiastiaa toissijaiseen käymiseen.

Tunnen myös monia ihmisiä, jotka pullottavat heti perusasteen jälkeen, kuten sinäkin. Jos se toimii sinulle, niin se ei ole iso juttu. Yritä tehdä toissijainen erälle ja nähdä, jos huomaat eroa.

sgwill
2010-11-09 19:35:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen samaa mieltä Jeff L: n kanssa siitä, että toissijainen on hyödyllinen tietyissä asioissa.

Kysymykseesi teen "toissijaista" vain lisäämällä hedelmiä tai pidentämällä ikääntymistä. Olueni kirkastuvat hienosti kahden viikon kuluttua käymisastiassa. En ole koskaan kokenut makua tuosta kahdesta viikosta hiivalla, ja olen aina kuiva humala ensisijaisessa.

Minulle en löydä mitään syytä käyttää toista astiaa (lukuun ottamatta hedelmiä tai ikääntyminen, eli yli kuukausi), joten se ei ole vaivan arvoinen.

farmersteve
2017-11-21 20:25:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni toissijainen käyminen on termi, joka tuli viininvalmistuksesta. Toissijainen käyminen viinimaailmassa on paikka, jossa malolaktinen käyminen tapahtuu. Tämä on bakteeri, ei hiiva, ja se vähentää omenahapot maitohappoiksi pehmentämään viiniä. Tämä tehdään yleensä tynnyrisäilössä.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...