Kysymys:
Onko mitään temppuja tarrojen poistamiseen pulloista?
Joe Phillips
2010-11-09 10:58:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jotkut tunnisteet voivat olla tuskin poistettavissa. Olen kokeillut liottaa pulloja vedessä pienellä astiasaippualla, mutta se ei todellakaan tee paljon liiman hajottamiseksi. Mitä menetelmiä sinulla on tarrojen poistamiseksi helposti?

- Perustajien pullot - hyvä. Tarrat tulevat heti kuumassa liotuksessa. - kellojen pullot - huonot. älä edes yritä.
Jos sinulla on onni asua Wisconsinissa tai kulkea sen läpi, myös New Glarus -tarrat on helppo poistaa. Kuuman liotuksen jälkeen tai aikana ne putoavat heti.
22 vastused:
Jeff L
2010-11-09 11:06:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

OxiClean . Tavarat tekevät ihmeitä. Täytä ämpäri kauhalla OxiCleania ja kuumalla vedellä ja anna pullojen liota noin tunnin ajan. Useimmat tarrat liukuvat yksinkertaisesti heti; jotkut jopa kelluvat heti pullojen pinnalta. Ne, jotka eivät ole, on helppo poistaa liinalla tai sienellä.

Et myöskään yleensä halua käyttää astiasaippua tai pesuainetta mihinkään, joka joutuu kosketuksiin oluen kanssa. Pesuaineet jättävät usein jäljelle jäännöksen tai pinnoitteen, joka voi tappaa pään pidon.

OxyClean sopii erinomaisesti myös kuivuneen roskan poistamiseen pullojen sisäpuolelta, jos unohdat huuhdella ne heti juomisen jälkeen.
Ja jos OxyClean jättää edelleen tahmeaa jäännöstä, hanki vain uhrautuva teräspuhdistustyyny dollarikaupasta (ja kyllä, se on todennäköisesti käyttökelvoton jälkikäteen, jos käytät terästyynyä monissa pulloissa).
Tarkoitatko ylimääräisiä liimajäämiä pulloista? Käytän yleensä astian sienen tai rätin karkeaa puolta sen poistamiseksi. Itse OxyClean ei jätä mitään huuhtelun jälkeen.
OxyClean tunnetaan panimomyymälöissä myös nimellä B-Brite. Se on sama kemiallinen natriumperkarbonaatti. Käytän sitä kaikkien muiden kuin teräksisten esineiden puhdistamiseen, toimii hyvin muoviletkuissa ja lasissa. Liota sitä vähän aikaa tavaroissa ja useimmat tarrat irtoavat melko helposti.
Minulla on ollut paljon onnea myös Oxy Cleanin kanssa. Ne, jotka ovat erityisen itsepäinen, annan vain istua pidempään.
Vakavasti juuri kokeillut tätä. OMG säästää niin paljon aikaa!
Olen käyttänyt pesuaineita ruukuissani, fermentorissani ja pulloissani. Ei paras tapa, kuten käy ilmi? Poistaako OxyClean mainitun jäännöksen?
@JeffL Jos juot belgialaista olutta, olisit ylpeä siitä, että etiketit pysyvät kiinni. Ne ovat taideteoksia.
Niille, jotka eivät pääse helposti irti Oxi Cleanin kanssa, heitän heidät ulos ja annan dumpperisukelluksen paikalliseen käsityöläbaariin aamulla sen jälkeen, kun olut, jolla on helposti irrotettavat tarrat, oli erityinen!
Halvat yleiset OxiClean-vaihtoehdot toimivat myös melko hyvin. PBW toimii vähän paremmin kuin OxiClean, se on melkein sama asia, mutta se on vahvempi.
Käytän kuumaa vettä ja PBW: tä. Se poistaa etiketit ja puhdistaa myös pullojen sisäpuolen. En ole kokeillut OxiCleania, mutta PBW puhdistaa lasin kuin mikään muu mitä olen kokeillut.
Kyllä, B-Brite toimii hyvin, ja ymmärrän, että sillä on sama vaikuttava aine.
dthorpe
2010-11-09 14:02:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Poista omat pulloihisi kiinnitetyt tarrat käyttämällä tarraa, jossa on liuotettava kuumavesiliukoiseen liimaan. Kun olet valmis käyttämään pullojasi uudelleen, liuottaminen kuumassa saippuavedessä on kaikki mitä tarvitset etikettien liu'uttamiseksi.

Etikettien poistaminen kaupasta ostetuista juomapulloista voi osua tai unohtua, koska jokainen pullottaja voi käytä erilaisia ​​tarramateriaaleja ja erilaisia ​​liimoja. Satunnaisotannalla olen huomannut, että jotkut tarrat irtoavat kuumasta vedestä, jotkut irtoavat irti liuottimen levittämisen jälkeen, ja toiset eivät koskaan päästäneet lasia irti.

Minulla on parannuskeino, joka poistaa kaikki etiketti jokaisesta pullosta: 500 astetta F keraamisessa uunissa noin tunnin ajan polttaa kaikki etiketissä ja liimassa olevat orgaaniset yhdisteet. Jotkut liimat syövyttävät lasin pinnan, joten varjo voi jäädä, mutta etikettiä ei ole! Älä kuitenkaan mene paljon korkeammalle kuin 500 F, tai pullo voi alkaa pehmetä ja muuttua.

Se on kovaa
En ostanut uunia vain pullon etikettien poistamiseksi, mutta jos sinulla on uuni joka tapauksessa ....;>
Vau. Se on uusi.
Matka uuniin on myös kätevä päästä eroon pullon sisällä kasvavasta tuntemattomasta biohajoamisesta, etenkin paistetuista tavaroista, joita pulloharja ei voi aivan hankaa tarpeeksi kovaa. Huuhtele tuhka pullosta jäähdytyksen jälkeen! (Otin kasan 22oz kotipulloja Freecyclen kautta. Ne olivat olleet ulkona kuukausia ja todella, todella ikäviä. Uunin käsittely polttaa kaikki synnit.;>
Mitkä ovat käyttämiäsi tarroja (omiin tarroihisi), jotka ovat liuotettavissa kuumavesiliukoisuuteen? Onko sinulla ongelmia kondensoitumisen kanssa, kun olut tulee ulos jääkaapista?
Olen käyttänyt kuumalla liotuksella irrotettavia tarroja, joita myydään "4th and Vine" -brändillä. Jotta vesi voi poistaa tarran, veden on oltava kuumaa ja saippuaa. Kylmällä vedellä ei ole vaikutusta liima-aineeseen ("jääkauhatesti"). Ostin pakkauksen näistä tarroista paikalliselta panimotoimitukseltamme, Seven Bridges Cooperative Santa Cruzista: http://www.breworganic.com/peelandstickprinterlabels48ct.aspx. Tässä on lisätietoja: http://www.midwestsupplies.com/wine-label-removing.html
Uunit käyttävät energiaa, eikö niin? Se ei kuulosta siltä, ​​että se olisi liian kustannustehokas (tai ympäristöystävällinen).
Sovittu, se on ylenmääräistä. Mutta se toimii! Uunin käyttö ei myöskään ole kohtuutonta. Pienellä (27x14 tuuman sisätiloissa) 14 kW: n sähköuunilla on 0,11 dollaria / KWH: n sähkön hinta polttamiseen noin 1,54 dollaria tunnissa.
"ota pois ja nuke koko sivusto kiertoradalta. Se on ainoa tapa olla varma."
+1 huomataksesi, että jotkut liukastuvat vain kuumassa vedessä. Tee itsellesi muistiinmerkki, mitkä tekevät, ja jos pidät tuota tuotemerkkiä, juo niitä ja pidä ne helposti irrotettavissa, kun tarvitset lisää pulloja.
Kiln-menetelmä välttää myös erillisen steriloinnin tarpeen
Nicholas Trandem
2010-11-10 04:42:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen kokeillut pari ratkaisua, mutta minulle parhaiten sopiva on yön yli liotus isossa vesialtaassa, jossa on puoli gallonaa ammoniakkia. Tunnisteet liukuvat vain heti pois.

Ja myös halpa!
Meidän ei tarvinnut edes antaa heidän istua yön yli, lukuun ottamatta satunnaista super-etikettiä.
danivovich
2010-11-10 06:57:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen käyttänyt suurta vesipulloa, jossa oli ruokasoodaa. Heitin vain huuhdotut pullot sinne kerääntyessäni niitä. Et ole varma, kuinka kauan se todella kesti, koska en yrittänyt poistaa tarroja jonkin aikaa, mutta ne irtoivat todella helposti. Ruokasoodan määrän suhteen, ehkä tl 2 tai 3 litraa kohti? Ei niin paljon.

Port16
2013-10-18 01:34:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tarrojen poistaminen käytöstä

Lisää vain vähän tähän. Käytän vain OxyCleania, kuten monia muita, mutta teen, että laitan pullot seisomaan jäähdyttimeen ja täytän ne sitten kuumalla vesijohtovedellä. Tyhjennä vähän oxycleania jäähdyttimeen ja täytä se kuumalla vedellä.

Se pitää lämpötilaa melko kauan, muutaman tunnin kuluttua tarrat kelluvat tai ne irtoavat vain pieni vetovoima.

Joskus pulloissa roikkuu vähän etikettijäämiä, jotka irtoavat nopealla pesusienellä.

Tarrojen asettaminen päälle

Kun merkitsin pulloni, käytin tavallista tulostuspaperia, leikkain sen saksilla ja käytin sitten maitoa siveltimellä, aivan etiketin reunoilla, jotta se tarttuisi . Sinun on pidettävä sitä siellä noin 3 sekuntia ja asetettava sitten sivulle kuivumaan. Nuo tarrat irtoavat erittäin helposti.

Mitä teen nyt

Nykyään olen tullut laiskaksi, käytän vain pieniä Avery-pyöreitä tarroja ja asetan ne pullonkorkkeihin pullotuksen jälkeen. Paljon helpompaa.

EmpiricAles
2014-01-31 13:02:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaupalliset panimot käyttävät kahta päätyyppiä: Liimatarrat ja Tarratyyppiset tarrat .

Liimaa tarrat vahva > on helppo poistaa liottamalla perkarbonaattipohjaisiin puhdistusaineisiin (OxyClean, Easy Clean, B-Brite, One Step, PBW ja muut). Voit käyttää myös vettä ja ammoniakkia tai vain kuumaa vettä. Joitakin raaputuksia voidaan tarvita täydelliseen poistoon. Suuret panimot käyttävät useimmiten liimatarroja, koska ne voidaan levittää suurella nopeudella, ja itse etiketit ovat halpoja.

Pienemmät panimot käyttävät yleensä tarratyyppisiä tarroja , koska etikettilaitteiden ostaminen ja ylläpito on halvempaa. Kodintekijöiden valitettavasti näitä merkintöjä on melkein mahdotonta irrottaa ilman öljypohjaisia ​​liuottimia (kuten WD-40, kivennäisviiniä) tai sitrushedelmien rasvanpoistoaineita .

Yritä liottaa pulloja, ja jos etiketti irtoaa, hieno. Olet valmis. Jos jäljellä on kumimainen jäännös, kokeile sitruspohjaista rasvanpoistoainetta.

Fishtoaster
2010-11-09 11:05:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Liota valkaisuaineella vähintään 1 tunti aluksi kuumassa vedessä. Kaada ne sitten pois veitsiveitsellä, kuten tukin pilkkominen - toimii hyvin.

flatscaster
2010-11-17 22:56:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

hanki pari näistä käsineistä, kiehauta vettä panimoasi ja aseta niin monta pulloa kuin mahtuu ja keitä niitä muutaman minuutin ajan, laita käsineet päälle ja purista pullot yhdellä kädellä ja pyöritä niitä, tarrat tulevat heti pois. Voit päästä 48 läpi hetkessä.

fearoffours
2010-11-09 17:00:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minusta yleensä niiden liotus sterilointiliuoksessa tekee erinomaisen työn.

CaveMan
2010-11-18 00:41:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vain liota kuumassa vedessä useimmat irtoavat helposti. Kierrätä ne, jotka eivät ole.

Huomaan vielä kaapavan ne pois
Joo, jotkut vievät vähän enemmän työtä kuin toiset, riippuu tuotemerkistä ja siitä, kuinka paljon liimaa he käyttävät. Kierräsin vain kovemmat. Juon tarpeeksi säästääni niitä: P
Evil Zymurgist
2018-04-04 18:06:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut pesurit

Nämä tekevät tarrojen ja liimojen nopean työn.

Pullojen liotus tekee siitä paljon helpompaa, mutta nämä pesurit toimivat myös kastelematta.

Lämmin vesi pienellä pesuaineella (oxyclean) tai jopa astiasaippua, jos teet olutta puhdista pese myöhemmin.

Maalatut tarrat. Liota tähtimaassa ja käytä sitten pesuria.

Mikä saa nämä toimimaan niin hyvin, on kuin olisi paljon partaterän reunoja pullon pinnalla. Joten he leikkaavat paperin, folion, liiman, maalin heti.

Ne ovat helposti degunked. Useimmat tyynypesurit täyttyvät hanhilla ja heität pohjimmiltaan uuden. Nämä on helppo puhdistaa.

Ne eivät naarmuta lasia tai ruostumatonta terästä. Toisin kuin jotkut hankausaineita käyttävät hankaustyynyt.

enter image description here

user3639
2013-07-21 02:41:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Saadaksesi välittömän tuloksen odottamatta, liota etiketti lakkabensiini kankaalla.

Voit käyttää sitä melkein mille tahansa pinnalle. lukuun ottamatta joitain läpinäkyviä muoveja (esim. CD-kotelot), jotka muuttuvat tylsiksi. Käytä tällöin kuivapesu -öljyä , joka vaatii vain hieman enemmän hankaa.

Sekä väkevä alkoholi että kuivapuhdistusöljy haihtuu enimmäkseen huoneenlämmössä tuoksuva. Joka tapauksessa suosittelen, että jäännösliuotin poistetaan tavallisella pesunesteellä ennen astian käyttöä elintarvikkeiden tai juomien varastointiin.

Molempia liuottimia myydään paljon halvemmalla kuin niitä, joita markkinoidaan nimenomaan etikettien poistonesteinä.

Luke McCallum
2016-06-17 08:49:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Prosessiin kuuluu pullojen liottaminen Napisanin tai vastaavan ämpäriin noin päiväksi, sitten voiveitsellä, pudota märät tarrat.

Tartu jäljellä olevaan liimaa varten Magic Eraser ja anna heille kuorinta. Taikopyyhekumin mikrohanka on herkku.

Tämän menetelmän ansiosta en voi poistaa enempää kuin 100 pulloa tunnissa.

CLJ
2010-11-10 08:38:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos sinulla on varaa siihen, on todella mukavaa ostaa uutta lasia. Jos ei, voit saada joitain tarroja helpommin kuin toiset. Saatat joutua kokeilemaan, mitkä niistä on helpoimmat poistaa.

Tiedät olevasi kotitekijä, kun etikettien irtoamisen helppous on tekijä olutvalinnassasi :-) Vakavasti, vaikka monissa pienempien käsityöpanimoiden 22oz: n pulloissa käytetään liimaa, jonka avulla voit vain irrottaa etiketit, ei liotus vaaditaan. Luulen, että nämä tehdään kannettavalla pullotuslinjalla.
Matt Olenik
2010-11-18 02:01:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos haluat itsepintaisia ​​tarroja, kokeile orgaanista liuotinta, kuten asetonia. Sen pitäisi poistaa suurin osa kaikista yleisistä tarroista eikä se jätä jäännöksiä. Alkoholin hankaaminen voi myös toimia.

Asetoni muuttaa monet muovipinnat (sekä läpinäkyviksi että läpikuultamattomiksi) tylsiksi.
Curtis
2010-11-18 03:33:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pidän De-Solv-Itistä. Löydät sen yleensä Ace Hardware -sivustolta.

Suihkuta vain kyllästämään etiketti tai jäännös, odota 10-20 minuuttia, ja sen tulisi hieroa heti. Se on valmistettu sitrusöljyistä ja muista orgaanisista ainesosista, joten sen pitäisi olla turvallinen. Se tuoksuu appelsiinille ja on hieman rasvainen, mutta se pestään helposti saippualla ja vedellä.

Varovainen siellä. "Orgaaninen" ei tarkoita turvallista tai vaaratonta. Hemlock on täysin luonnollinen, ja se voidaan merkitä USDA-orgaaniseksi, jos sen tuotannossa ei käytetty torjunta-aineita tai synteettisiä lannoitteita. Mikä tahansa riittävän pitoinen happo voi olla tappava tai polttaa kasvosi - mukaan lukien sitruunahappo ja etikkahappo (etikka). Sitrusöljyä on saatavana monissa kotitalouksien puhdistusaineissa nykyään, mutta se on saatavana myös tiivistetyssä muodossa käytettäväksi matalan VOC-maalinpoistoaineena. Se vie ihon ja hiukset heti yhtä helposti kuin vanha maali.
Verity
2015-09-19 09:50:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oletko koskaan kokeillut lämpöaseita? Lämpö pehmentää liimaa ja se kuumenee kuin puhalluskuivain. He käyttävät niitä poistaakseen tarroja joistakin tehtaista. Ole varovainen, ettet laula ja käytä jotain käsien lisäksi kuorittavaksi (ehkä kitti)

Jarrod Smith
2016-06-17 05:29:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mineraaliterpentiini ("terps") on taika niille tarroille, joilla on todella kova liima. Kuori / raaputa tarra irti mahdollisimman hyvin. Sitten vain pieni määrä rättiä tekee ihmeitä. Hiero kevyesti, sitten muutaman sekunnin kuluttua, kun liuotinvaikutus alkaa hieroa hieman kovemmin. Pese sitten hyvin saippuavedellä.

Minulla oli useita eeppisiä tyhjennöksiä. Jotkut heidän tarroistaan ​​käyttävät mielettömän voimakasta liimaa. Liotus kuumassa vedessä, ruostumattomasta teräksestä valmistettu pesukone, kiehuminen kattilassa, veitsen terä ... kaikki mitä tein oli työntää liimaa ympärille. terps hänen öljymaalaussarjastaan. Kestää noin minuutin pullolle:

enter image description here enter image description here enter image description here

Huomaa, että "Terpentinersatz" on saksankielinen "Terpentine Substitute", joka on toinen mineraalitärpätin nimi. Voit hankkia sen mistä tahansa rautakaupasta.

Steve
2013-10-18 00:43:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun olen kokeillut kaikkea, mitä löysin Internetistä ja minulla on ollut kauheita tuloksia, huomasin, että kaikkein parhaiten toimiva asia on kaavata se pois kuivan terävällä veitsellä. Kaavi, kunnes melkein kaikki on kadonnut. Kostuta se sitten vähän ja käytä yhtä näistä vihreistä kuorintatyynyistä (tai kaikesta, mikä ei naarmuta lasia) saadaksesi viimeisen vähän.

Varoitus, terävät veitset ovat ... teräviä ja siksi vaarallinen

Yksi asia, jonka opin, on se, että jotkut kemialliset liuottimet voivat todella uppoutua lasiin ja saada viiniä menemään huonoksi ikuisesti enemmän. Esimerkiksi vanha temppu oli ennen koksi laittaa bensiinitölkkiin yön yli. Seuraavana päivänä se näyttäisi hyvältä, sillä olisi silti karbinaatio, mutta se maistui kauhealta! Ja kyllä, tämä on lasikoksipullo, joten miksi se ei vaikuttaisi viiniin / olutta. Puhumattakaan siitä, että liotettaessa nämä kemikaalit menevät yleensä pullon sisälle. Ei hyvä.

user8086
2014-08-13 17:15:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

puuvillavilla ja bentseeni. muista vain, että bentseeni on helposti syttyvää, joten ole varovainen. Minulla on pullo bentseeniä talossa, asuntovaunussa ja töissä. jopa puhdas valkotaulu!

Toivottavasti tarkoitat "bensiiniä", yleistä liuotinta, joka tunnetaan myös nimellä "petrolieetteri". "E" -bentseeni on vaarallinen syöpää aiheuttava aine. En halua käyttää sitä missään lähellä juomapakkauksia.
gorkem
2015-06-03 15:42:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En kokeillut tätä olutpullossa (ehkä tänä iltana), mutta yleensä kun haluan irrottaa tarran, lämmitän tarran vain hiustenkuivaajalla. Sitten se vain kuoriutuu.

MUOKKAA: Yritin tätä muutama päivä sitten, se ei toiminut.

Shiny
2015-08-30 02:06:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hyvin tahmealla etiketillä kaavin pois niin paljon kuin pystyin ja kokeilin sekä ammoniakkia että kynsilakanpoistoaineita, en kerralla! Ääneni kuuluu kynsilakanpoistajaan. se näytti toimivan tehokkaammin. Hiero sitä ja anna sen istua minuutin ajan liuoksen liuottamiseksi. Se on joka tapauksessa kyynärpäärasvaprojekti.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...