Kysymys:
Pitäisikö minun käyttää aina käynnistintä?
CLJ
2010-11-10 05:40:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pidän käynnistimen käytöstä, koska näyttää siltä, ​​että se lyhentää käymisaikaa, mutta minun on todella tehtävä se oluille, joiden paino on alle 1 070 OG?

Viisi vastused:
#1
+7
Hop the Mad Alchemist
2011-01-21 21:39:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suosittelen, että teet hiiva-aloituksen jokaiselle oluelle, johon käytät nestemäistä hiivaa (minulla on vähän kokemusta kuivahiivasta, koska lopetin sen käytön muutaman ensimmäisen erän jälkeen). Sinun ei tarvita käynnistintä koko ajan, mutta se on parhaiden käytäntöjen luettelossa.

Näet melkein aina paremman käymisen, jos käytät käynnistintä. Se käynnistyy nopeammin (mikä auttaa tonnia estämään huonoja vikoja pääsemästä vierteeseesi ennen kuin hiiva pääsee täyteen vauhtiin), ja olet varma, että sinulla on terveellistä hiivaa kauniin maun tekemiseen.

Vaikka unohdat valmistaa alkupalaa hyvissä ajoin ennen keittämistä (1–3 päivää), on hyötyä siitä, että teet pienen alkupalan panimopäivän aamuna vain varmistaaksesi, että sinulla on terveellistä hiivaa ja niin käyminen käynnistyy nopeammin.

Lazy Brewer's Guide to Simple Starter (olettaen, että osaat tehdä alkupalan ja haluat olla hieman laiska tai unohtanut tehdä sellaisen ennen panimopäivää).

  • Lisää 1/2 kupillista kuivaa mallasuutetta (DME) jokaista 500 ml valmistamaasi aloitusainetta kohti. esim. 1000 ml: n aloitusainetta varten lisää 1 kuppi DME: tä. Lisää 2 ml kuppia 2000 ml: n alkuainetta varten. Yksinkertainen.
  • Mitan vettä Erlenmeyer-pullollani käynnistimen koossa - kiehumispiste + DME-tilavuus pyrkii tasoittamaan sen melkein täydellisesti hieman alle keskilämmön liedelläni. Joten 1000 ml: n käynnistimessä käytän 1000 ml vettä. Yksinkertainen.
  • Keitä 10 minuuttia. Sen tulisi olla riittävän voimakasta, että vierre kääntyy, mutta sen ei pitäisi aiheuttaa nesteen hyppäämistä pinnalta.
  • Jäähdytä pullossa tai käynnistysastiassa oleva vierte folioilla (desinfioi kalvo, jos et Minulla ei ole käsissä suihkepulloa Star Sania tai vastaavaa ... ja pitää huonoja vikoja poissa).
  • Ravista sitä, lisää hiiva. Ravista sitä aina, kun ajattelet sitä.
  • Lisää se jäähdytettyyn vierteeseesi valmistamisen jälkeen.

Vaiheiden lukumäärä saa sen kuulemaan tuskalta, mutta luultavasti viettää 5 minuuttia vaivaa mihinkään aloittajani ja se tekee oluestani paremman.

#2
+1
brewchez
2011-01-21 21:44:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pistä aina sopiva määrä hiivaa. Olipa kyseessä alkupala tai useampi hiivapaketti kaupasta, on toissijaista. Joten jos pystytät 5 injektiopulloa hiivaa, on hyvä päästä sinne eikä tehdä 4 L: n käynnistintä, se on hieno.

Aloittelijan etuna on piki aktiivinen tai terveempi hiiva kuin mitä tavallisesti pakkauksissa on.

1.070 on outo paikka leikkaamiseen. Mielestäni 1.040 on sopivampi painovoima tämän harmaan viivan vetämiseksi.

#3
+1
Hopwise
2011-01-21 21:54:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei ole oikeastaan ​​kovaa painovoimaa, jonka yläpuolella sinun on käytettävä käynnistintä, koska hiivapaketit eivät ole aina saman ikäisiä. OG on 1,040 ja ostat vain viikon ikäisen hiivapullon. 92% tuossa pullossa olevasta hiivasta on elinkelpoinen ( Jamilin laskimen mukaan). Joten voisit todennäköisesti mennä ilman käynnistintä.

Mutta jos pullo on kuukauden vanha? 75% elinkelpoinen, ja nyt tarvitset käynnistimen. 2 kuukautta? 54% elinkelpoinen.

Kuten muut ovat täällä sanoneet, tavoitteena on käyttää oikea määrä hiivaa. Todellinen tavoite on kuitenkin käyttää oikea määrä terveellistä , elinkelpoista hiivaa. Jamilin kaltaisen laskimen käyttö auttaa sinua selvittämään, mikä summa on.

#4
  0
jonesy
2010-11-10 06:20:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sinulla ei todellakaan ole tarvetta käyttää käynnistintä. Olen kuitenkin havainnut, että jos minulla ei ole aikaa tehdä hyvää alkupalaa, kahden hiivapullon käyttö on käyttökelpoinen vaihtoehto. Itse asiassa, kun olen huomannut, että se toimii erittäin hyvin, olen saanut huomattavasti laiskempaa tehdä alkupaloja ajoissa hautumispäivää varten. :)

Käytät käynnistintä ensisijaisesti varmistaaksesi, että sinulla on tarpeeksi hiivaa. Jos käytät kahta hiiva-injektiopulloa, voit luopua aloittajasta.

Lisään vielä, että vaikka "must have" -kohteista on puhuttu paljon, koska alkupalat ovat yksi suurimmista, ainoat panimoiden "must have" -tuotteet ovat hyviä ainesosia ja hyviä hygienia. Muina aikoina, kun kuulet pakollisesta, mieti, mitä sillä saavutetaan: Mahdollisuudet ovat hyvät, on olemassa toinen tapa tehdä se. Aloittelijat ovat täydellinen esimerkki.

#5
-1
PMV
2010-11-10 05:45:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei. Ei, ellet käytä märkää hiivaa, joka sanoo sinun tarvitsevan. Jotkut jopa sanovat, että sinun ei pitäisi tehdä starttia, jos käytät kuivahiivaa alle 1,070 oluessa.

hmm ... mikä olisi haitta käytettäessä aloituspainetta pienpainoisella oluella?
Liiallisella hiivalla voi olla haitallisia vaikutuksia aivan kuten liian vähän. Tärkeintä on oikea määrä terveellistä hiivaa. Jamil's Yeast Pitching Calculator auttoi minua: http://www.mrmalty.com/calc/calc.html
Alitaajuuden helppous ja vaikutukset ovat kuitenkin huomattavasti huonompia kuin ylikuormitusten vaikutukset ja vaikutukset.
Äänestin tästä muutamista syistä: hiivapakkaus voi sanoa, kuinka suuren painovoiman se voi käydä, mutta se riippuu hiivan tuoreudesta. Ja "jotkut ihmiset" saattavat olla oikeassa kuivahiivassa, mutta linkki yksityiskohtiin parantaisi tätä vastausta.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...