Kysymys:
Humala: Osta vs. kasvaa
divided
2010-11-11 03:52:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko kannattavaa kasvattaa omaa humalaani vai pitäisikö minun ostaa ne vain jostakin?

Kolme vastused:
#1
+10
Jeff L
2010-11-11 04:03:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oman humalan kasvattaminen ja käyttäminen yksinomaan tuo kahle panimoon kaksi selvää takaiskua: lajikkeen ja mittasuhteet.

Kun kasvatat omaa, olet yleensä rajoittunut yhteen lajikkeeseen. humala, joka rajoittaa tekemiesi oluiden humalamakuja. Jotkut humalat sisältävät paljon alfahappoja, jotka ovat erinomaisia ​​kuin katkerat humalat (esim. Magnum), kun taas toiset antavat asioita, kuten sitrushedelmiä, mausteisuutta ja hienoja kukka-aromeja. Humalan ostaminen antaa sinulle mahdollisuuden täydentää hyppyaikataulua valitsemalla lisäykset, jotka lisäävät oluelle erilaisia ​​asioita.

Oman humalan kasvattaminen tarkoittaa myös, että lisäät oluelle kokonaisia ​​humalankartioita tai kokonaisia ​​lomia kuin pelletoitu humala. Tämä ei välttämättä ole huono asia; kokolehtiset humalat sopivat erinomaisesti kuivahyppyyn, mutta pelletoidut humalat ovat paljon helpommin mitattavissa ja antavat sinulle paremman hallinnan oluen katkeruudesta ja muista yllä mainituista maku- tai aromimuunnoksista. Meillä on tilaa ja harkitsemme humalan kasvattamista, tee se kaikin tavoin! Voit aina valmistaa mukavan IPA: n heidän kanssaan, ja jos päätät käyttää enemmän kuin aiot, anna vain oluen täyteläinen hieman ajan myötä. Mikään ei estä sinua kasvamasta humalaa ja ostamalla humalaa myös muille oluille. Jos minulla olisi tilaa, kasvattaisin itse itse, mutta silti osta pellettejä LHBS: ltä monille oluilleni.

#2
+7
Morgan
2010-11-11 04:55:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Humalan viljelyssä on tyydytystä ja turhautumista. Minulla henkilökohtaisesti kasvaa kuusi humalalajiketta.

Ongelmat:

  • vaihteleva sato. Paikallisella säälläsi on valtava vaikutus siihen, mitä lajiketta voit kasvattaa ja mitä satoa saat. Joissakin lähteissä luetellaan 1/2 - 2 kiloa kuivattua humalaa viiniköynnöstä kohden. En ole koskaan päässyt lähelle sitä, vaikka viiniköynnökseni kasvavat 20 jalkaan.
  • Toistettavuus. Sinulla on vain karkea käsitys kotikasvatetun humalan alfahappopitoisuudesta; ja tämä voi vaihdella vuodesta toiseen. Jos sinulla on suosikkiresepti, on vaikea kopioida katkeruus erästä toiseen.

Yläpuolet:

  • Märkähyppely. On yhä suositumpi valmistaa 'märkä humalan' ale-oluita, eli oluita, jotka käyttävät tuoreita poimittuja, kuivaamattomia humaloita myöhään lisättäviin ja kuiviin hyppyihin. Jos kasvatat omaa, sinulla on valmis humalavarasto sadonkorjuukauden aikana.
  • Tyytyväisyys - sumea lämmin hyvyyden tunne, jonka saat oman omasi kasvatuksesta ja sen tekemisestä.

Tuntematon: taloustiede. Onko halvempaa kasvattaa omaa? Se riippuu. Kuinka paljon kastelua sinun on tehtävä? Kuinka paljon vesi maksaa sinulle? Kuinka paljon aikaa viettää? Ne eivät vaadi huolellista hoitoa, vain kastelua ja satunnaisia ​​tuholaisten tarkastuksia, ja joitain varhaisia ​​karsintatöitä kauden alussa.

Minua kiinnostaa eniten sumeiden lämpimien tunteiden takia. Jopa humalan hinnan noustessa, ellet keitä satoja gallonoita olutta, en usko, että humalan ostamisen hinta ylittäisi humalan kasvattamisen ajan ja työvoiman. Kiitos kasvattaessa niin monta lajiketta! Mielestäni yhteisön wiki, jossa on humalan kasvavia vinkkejä ja resursseja, olisi todella hieno
#3
+1
Tim
2010-11-11 05:59:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos pidät puutarhanhoidosta ja sinulla on hyvä ilmasto humalalle, se on ehdottomasti sen arvoista. Kotihumalalla tehdyssä kotiruohossa on jotain erityisen erikoista.

Siitä huolimatta sinulla ei todennäköisesti ole tarpeeksi ruokaa itsellesi koko vuoden, ellei sinulla ole paljon suurempaa pihaa kuin minä. Yleisenä tapana on tehdä märkä humala-olut kerran vuodessa sadonkorjuuaikana (minulle elokuun lopulla / syyskuun alussa) käyttämällä tuoreita humaloita heti viiniköynnöksen myöhäisillä / viimeistelevillä humaloilla. Käytän katkeroitumiseen ostettua kauppaa. Jos minulla on tarpeeksi, kuivun ja käytän jäljellä olevia humalaa myöhempiin eriin.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...