Kysymys:
Ovatko muoviset kuohuviinipullot hyväksyttävä korvike lasipulloille?
robaker
2010-11-09 23:19:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ajattelen kolaa, limonadia jne., yleensä 2 litran pulloja, jotka ovat yleisesti saatavilla Isossa-Britanniassa. Ovatko nämä hyväksyttävä korvike lasipulloille? Säästäisi muutaman sentin olutpullojen, korkkien ja kapselin kustannuksista.

Viisi vastused:
#1
+12
pkaeding
2010-11-09 23:51:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit varmasti käyttää tällaisia ​​muovipulloja. Itse asiassa yksi herra Beer -tyyppinen homebrew-sarja sisältää tämäntyyppisiä pulloja.

Yksi tärkeimmistä eduista on, että voit antaa pulloille puristuksen hiilihapotustason mittaamiseksi. Kun pullot ovat kovia, ne ovat käyttövalmiita.

Muista, että vaaleammat väripullot (muovia tai lasia) päästävät enemmän UV-valoa oluen sisään, mikä voi antaa sille '' haisevan '' aromin. . Jos löydät ne, käytä ruskeita muovipulloja. (En ole koskaan nähnyt mitään näistä, lukuun ottamatta herra Beer -tuotteita, joten sinulla voi olla vaikeuksia löytää niitä.) Muussa tapauksessa pidä pullot suojassa valolta.

Samat huolenaiheet jotka koskevat muovi- ja lasikeskustelua fermentoijille, koskevat tässä. Muovi voi naarmuttaa helpommin, ja kun se tapahtuu, se voi olla erittäin vaikea puhdistaa tehokkaasti, koska bakteerit voivat piiloutua naarmuihin. Toisaalta, jos pudotat muovipullon betoniterassillesi, ei ole rikki lasia!

Sinun on myös oltava tietoinen saastumisongelmista, jos muovi naarmuuntuu.
@sgwill hyvä asia. Muokkasin vastaustani sisällyttämään nämä huolenaiheet.
Ovatko virvoitusjuomien tavalliset korkit riittävän hyvät pitämään oluen hiilihapotusta?
@Fishtoaster - soodalla on yleensä enemmän hiilihapotusta kuin useimmissa olutmalleissa, joten korkkien pitäisi kestää hyvin.
Mielestäni usein toistettu väite, että naarmuuntunut platiikka voi sisältää bakteereja, on hieman kyseenalainen. Jos bakteerit pääsevät naarmuihin, luulisin, että desinfiointiaine pääsee myös sinne, kun liotat.
@Jeff Se on hyvä asia, mutta mielestäni asia tulee esiin enemmän puhdistusvaiheessa kuin puhdistamisvaiheessa. Jos siinä on naarmu, ja tässä naarmussa on hometta, vanhaa hiivaa jne., Et ehkä pysty saamaan harjasi harjasi sinne koputtamaan sitä. Jos et voi pudottaa sitä, puhdistusaine ei pysty ottamaan yhteyttä kaikkialle kohtuullisen ajan kuluessa. Vierre / olut istuu siellä pidempään, joten se voi saastua.
Voit saada ruskeat muovipullot ja kannet sekä www.midwestsupplies.com. Sain soodan valmistamisesta tyttäreni kanssa, hän rakastaa sitä ja nyt hän on enää mustasukkainen, kun teen olutta.
Isossa-Britanniassa inkivääriolutta löytyy usein 2 litran ruskeasta muovipullosta.
#2
+11
J Wynia
2010-11-10 01:18:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Soodapullot on valmistettu PET-muovista, joka on oikeastaan ​​samaa tavaraa, josta "Better Bottle" -säiliöt valmistetaan. Itse muovi on hyvin yhteensopiva oluen kanssa. Suurimmat alasivut ovat väri ja läpinäkyvyys, jotka muut mainitsivat maun tuhoavan valon vuoksi.

Toinen huolenaihe on korkit ja paine. Mitä paineeseen tulee, ne on suunniteltu paljon korkeammille paineille kuin olut. Soda on usein lähempänä 30 psi: tä (oluen annos on puolet siitä), ja pullot pystyvät käsittelemään jotain 120 psi: tä ennen kuin ne todella luovuttavat.

Korkit on suunniteltu samoille paineille. Haluaisin nähdä, aiheuttaako korkkien uudelleenkäyttö happivuotoja, mutta koska "uudet" korkit vain ruuvataan kiinni, en usko, että tämä on huolen arvoinen asia.

Minulle, Laitoin saman oluen puoli tusinaan PET-pulloon ja puoli tusinaa lasipulloa. Sitten, kuussa, 2 kuukaudessa, 3 kuukaudessa, 6 kuukaudessa, vuodessa jne., Avaa sopiva pari ja maista nähdäksesi, kuinka he vertailevat. Paras tapa tehdä tämä on saada joku muu kaatamaan ne lasillesi sinulle, joten se on sokea. Jos et voi maistaa eroa, mene halvempien pullojen kanssa. Jos voit, päätä sen mukaisesti.

Hyvä idea testaamiseen muovi- ja lasipullopareilla.
Jos ihmettelet, onko korkki vuotava, voit ottaa ilmapallon ja venyttää sen koko korkin ja kaulan yli. Olen käyttänyt 3 litran soodapullojen korkit uudelleen hyvin. Muut 38 mm korkit sopivat, mutta niihin ei voida aina luottaa. Polyseal-korkit ovat myös olleet luotettavia minulle.
#3
+3
PMV
2010-11-10 01:51:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Näitä pulloja on hyvä käyttää, kunhan pidät niitä pimeässä. Niitä pidetään yleensä jopa vahvempina kuin lasipulloja.

Jos käytät kaksi litraa, muista pullossa oleva ylimääräinen happi, jos se ei ole täynnä, se voi saada asiat maistumaan hieman paperimaisilta. Alareunassa on myös enemmän hiivasettiä, joten kaada varovasti, jos et pidä hiivasta oluessasi.

#4
+2
Finlay
2012-01-01 17:03:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Coopers tekee valikoiman erittäin kustannustehokkaita ruskeaa PET-pulloa (http://secure.coopers.com.au/shop-diy/bottles-caps/). Minulla on ollut hyviä tuloksia käyttämällä näitä ja erilaisia ​​soodapulloja, mukaan lukien kolapullot. Välttääksesi valon pääsyn sijoitan pullot pahvilaatikkoon, joka myös säätelisi lämpötilaa hieman paremmin ja tarttuisi sotkuihin, jos pullo ponnahtaa.

En ole varma onko tämä hieno idea, mutta puristan myös pullot saadaksesi kaiken ilman ulos ennen korkin asettamista. Tämä täyttyy pullon käymisestä saadulla kaasulla. Vaikuttaa siltä, ​​ettei se vahingoita kumpaakaan tavalla.

Vältäisin kuitenkin yli 1 litran pullojen käyttöä, koska toisen ja kolmannen lasin näistä pulloista yleensä sammuu, kun sakkaa kuplitaan pullon pohjasta, kun paine vapautuu. Temppu, jota käytän välttääksesi tämän, on kaataminen kannuun.

#5
+2
S.Robins
2012-01-03 10:29:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos olet tosissasi panimostasi, suosittelen, ettet käytä lainkaan PET-pulloja:

  1. Kaupalliset soodapullot ovat ohutseinäisiä ja heikkenevät ajan myötä auringonvalossa tai millä tahansa lämpökäsittelyllä, kun taas lasipullot voidaan pestä astianpesukoneessa.
  2. Kirkkaanvärinen PET antaa oluellesi kärsiä "kevyestä iskuista", mikä tuottaa epämiellyttäviä makuja ja aromeja oluesi, vaikka olisit varovainen pullojen pitämisessä pimeässä paikassa.
  3. PET-pullot antavat oluen tasaantua ajan myötä. PET "hengittää" tietyssä mielessä, joten hiilidioksidi voi paeta. En ole varma, voiko vastaava hapenvaihto tapahtua. JOS näin on, se voi vaarantaa oluen hapettumisen. PET-pullotettu olut tulisi siksi kuluttaa muutaman kuukauden sisällä pullotuksesta, mikä ei anna sinun käyttää aikaa ikääntyäsi panimosi kunnolla. Ja kyllä, vanheneva olut antaa aromien kehittyä ja jotkut ankaremmista mauista täyteläisiä, etenkin tummemmissa oluen resepteissä.
  4. Sanitizer ei puhdista naarmuuntunutta PET-pulloa lainkaan. Jos sinun on pitänyt saada harja pulloon, on todennäköistä, että se naarmuuntuu, ja siksi sitä on vaikeampaa pitää puhtaana seuraavaa annosta varten.
  5. Naarmut sekä sisä- että ulkopuolelta voivat heikentää pulloa siten, että jopa lievä liiallinen paine voi antaa pullon rikkoutua.

Parasta on pitää panimosi pulloissa tai tynnyreissä. Kokemukseni mukaan tynnyrit antavat oluen ikääntyä paremmin kuin pulloissa, ja pullotusaikasi lyhenee täyttämään tynnyri tai kaksi muutamassa minuutissa sen sijaan, että vietät ikäsi lisäämällä ylimääräistä sokeria ja täyttämällä yli 30 pulloa. Tynnyrien ylläpito on jonkin verran helpompaa kuin pullojen ylläpito, mutta alkuasetukset ovat kalliimpia, ja se voi olla hitaasti saada olut kylmäksi muuttamatta jääkaappia tai kuluttamalla vielä enemmän rahaa erikoistuneeseen jääkaappiin. Lasipullot ovat siis kustannustehokkaampi kompromissi. Suurin osa kotipanimoista voi myydä sinulle laatikon pulloja, tai jos sinulla on suosikki panimo, tallenna vain pullot seuraavaa annosta varten. Suurempia lasisia virvoitusjuomapulloja voidaan käyttää myös, jos löydät ne, mutta korkit on vaihdettava aika ajoin, koska ne menettävät kykynsä ylläpitää sinettiä hetken kuluttua.

Vaikuttaa erittäin epätodennäköiseltä, että hiilihapollisten juomien muovipullot läpäisevät huomattavasti hiilidioksidia. He voivat pitää paineensa tehokkaasti monien vuosien ajan.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...