Kysymys:
pitäisikö humala-oluita vanhentaa?
CLJ
2010-11-09 04:38:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Eikö hoppy-oluita tarvitse vanhentaa? Kuinka kauan humalaolut kestää kypsymispisteensä?

Kiitos, Chris

Neljä vastused:
#1
+11
rainoftoads
2010-11-09 09:23:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Luin seuraavat Plinius Vanhin -pullon (kaksinkertainen IPA Venäjän joelta Kaliforniassa) etiketistä:

"Kunnioita vanhintaasi. Pidä kylmä. Juo tuoretta. Plinius Vanhin on historiallinen hahmo, älä tee olutta tämän pullon sisällä! Ei ohraviiniä, älä ikäänny! Ikä sinun juustosi, älä Plinius! Kunnioita humalaa, kuluta tuoretta. Jos sinun on istuttava munilla, älä Plinius! Älä säästä sadepäivää varten! Plinius on maisteluun, ei säästämiseen! Kuluta Plinius tuoreena tai ei lainkaan! Ei parane iän myötä! Hoppy-oluiden ei ole tarkoitus olla ikääntyneitä! Pidä kaukana kuumuudesta! "

Tämä pullo avattiin vuoden kuluttua ostamisesta ja se oli silti hyvä olut, mutta siinä ei ollut tuoretta Plinyä.

Aromaattiset humalaöljyt ovat ensimmäisiä, kun menet ikä humalaolutta: tuo humalan aromi alkaa hiipua vähäisen ikääntymisen jälkeen. Humalan maku haalistuu hieman hitaammin, mutta se häviää varmasti. Katkeruutta tuottavat isomerisoidut alfahapot eivät ole yhtä herkkiä kuin aromi- ja aromiyhdisteet, mutta ne myös haalistuvat ajan myötä.

Jos oluellasi on kyse humalan aromista ja mausta, se saavuttaa huippunsa. heti kun se on valmis juomaan tai pian sen jälkeen. Mikä tahansa muu olut hyötyy vanhenemisesta.

Tämä on hieno vastaus; Venäjän joki kuvasi asioita paremmin kuin minä koskaan pystyin!
+1 Lainauksesi Russian Riveriltä on tarkka syy, miksi esitin tämän kysymyksen.
#2
+5
Marty Dallmeyer
2010-11-09 04:50:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kokeisin olutta heti, kun se on hiilihappoa. Nuorempi olut on yleensä parempi. Jotkut oluistani ovat kuitenkin olleet hieman karkeita nuoruudessaan ja parantuneet ehdottomasti useiden kuukausien jälkeen. Hoppy-oluet ikääntyvät yleensä paremmin kuin lievemmät. IPA: n oli tarkoitus alun perin matkustaa Britanniasta Intiaan, ja ylimääräinen humala toimi säilöntäaineena (ne eivät myöskään maistu puoliksi huonosti).

Olen palannut takaisin ja saanut tuopin ~ 1 kuukauden ikäisestä panimosta, joka on istunut tynnyrissä ja ollut yllättynyt siitä, kuinka erilainen ja parempi se maistuu.
#3
+3
Jeff L
2010-11-09 04:42:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei, ellet halua katkeruuden haalistumista.

Humalan öljyt ja yhdisteet hajoavat ajan myötä, mikä johtaa katkeruuden ja humalan maun asteittaiseen heikkenemiseen. Mitä kauemmin vanhennat hoppy-olutta, sitä vähemmän hoppia siitä tulee. Siksi tietyt tyylit, kuten IPA: t, nauttivat paremmin tuoreemmasta.

#4
+1
BoilerBrad
2011-05-27 08:31:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä on lyhyt erittely ikääntymisen vaikutuksista muutamiin olutmalleihin.

http://draftmag.com/beereditor/cellaring-evolving-flavors/Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...