Kysymys:
Milloin lisätään mausteita juhla-annoksen piristämiseksi?
Ben
2010-11-10 03:12:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Panin juuri ensimmäisen kaurahiutaleeni (Brewer's Best -pakkaus) ja päätin yrittää lisätä hieman "loma" tunnelmaa. Löysin paikallisesta panimotarvikekaupastani reseptin loma-oluelle, joten seurasin siinä käytettyjä maustamisohjeita, mutta ihmettelen, onko olemassa parempi tapa.

Tässä ovat käyttämäni ainesosat: / p>

  • 1 oranssi, kokonaiset neilikka on jumittunut ihoon
  • kanelitangot
  • kuoritut inkiväärijuomat

Tässä mitä tein:

Viimeisen 15 minuutin virran keittämisen aikana laitoin kaikki edellä mainitut ylimääräiseen viljapussiin, jonka olin asettanut ympärille, ja lisäsin ne vierteeseen. Keitin 15 minuuttia ennen kuin vedin mausteet ulos.

Mietin, riittääkö aika saada mausteiden maut. En lisännyt mitään ensisijaiseen fermentoriin. Pitäisikö minun lisätä mausteita, kun laitan sen toissijaiseen?

Mitkä muut mausteet tai maut sopivat hyvin lomaoluiden kanssa?

Kolme vastused:
#1
+10
Room3
2010-11-10 03:27:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valmistan yhden tällä hetkellä kanelitikkuilla, muskottipähkinäjauheilla, pippurimaisilla, appelsiinikuorella ja vaniljapavulla. En itse asiassa lisännyt mitään kiehuvaan. Sen sijaan teen mausteuutetta (purkki, jossa on vodkaa ja kaikki mausteet heitetty) ja lisätään pullotuksen aikana noin neljännekseen eräni. Olen kuullut joiltakin ihmisiltä, ​​että mausteiden lisääminen kiehumisen aikana todella kypsentää paljon hyviä makuyhdisteitä.

+1 vodkalle. Ainoa todella kauhea olut, jonka olen koskaan tehnyt, oli vaniljaoranssi ale. Viipaloin juuri vaniljapavun auki ja "kuivahypytin" sen. En ole varma, olivatko oranssin valkoiset jutut, jotka ovat tunnettuja siitä, että ne olivat ilkeitä, tai vaniljapavun bakteerit, jotka pilasivat oluen, mutta kyllästän aina kaikki ei-humalaiset lisäykset alkoholiin, jos he käyvät nyt käymiseen .
Tämä on oikea tapa tehdä se. Todella siisti vertailu kokeiltavaksi: Tee säännöllinen kokoinen erä ja jaa se useisiin 1 gallonan eriin ja mausta ne eri tavalla. Se on hyvä tapa oppia, mitkä mausteet / makut ovat lämmön vahingoittamia ja mitkä kestävät.
Olen tehnyt tämän useita kertoja. Muiden esiin tuotujen seikkojen lisäksi se antaa sinun sulautua tarkemmin. Voit jatkaa "juoma" lisäämistä, kunnes saat oikean tasapainon. Suurin osa muista menetelmistä saa sinut kohdentamaan tavoitteesi potentiaaliin, ja jos ylität, ei ole paljon tekemistä. Vodka myös steriloi (desinfioi) mausteet infektiomahdollisuuksien vähentämiseksi.
Ne aromit, joista vaarana on 'ruoanlaitto', eivät niin paljon makuja. Silti riski.
@Tim - Täsmälleen ... "mausteuute" -menetelmällä voit maustaa oluesi maun mukaan, ja pidän siitä, että voin maustaa vain muutaman pullon tänne ja sen sijaan, että omistaisin koko erän.
#2
+2
BozoJoe
2010-12-03 08:36:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytin kiehumisen lopussa tuoretta leikattua basilikaa (koko kukkakimppu). Odotin, että basilikan kuuma maku tulee kuitenkin (kuten syöminen basilikan lehtiä). Sen sijaan sain upean joulumaisen maun, kuten ankkurihöyry jouluolut.

Tämä kuulostaa todella mielenkiintoiselta. Minulla on basilikaa kuolemassa takapihallani kylmän takia. Haluaisin löytää sille käyttötarkoituksen. Olut olisi mahtavaa. Millä reseptillä / tyylillä aloitit?
AilitafxiqCMT - german yeasted doppelbock
#3
+1
PMV
2010-11-10 03:29:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lisään yleensä mausteita jauhettujen mausteiden kiehumisen viimeisten 5 minuutin aikana. Sanoisin, että 15 minuuttia on hieno useimmille kokonaisille mausteille.

Lisäsitkö virtsaan kokonaisen kuorimattoman appelsiinin?

Jep, tietysti ensin pesty perusteellisesti. Sitten otin kokonaiset neilikat ja työnsin ne appelsiinin ihoon. Käytin luultavasti 70-100 kokonaista neilikkaa, jotka puhkaisivat oranssin.
Lisään ne yksinkertaisesti kiehumisen viimeiseen osaan ja jätän ne sisään.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...