Kysymys:
Kuinka muunnetaan täysjyvä- ja uutereseptien välillä?
Jeff L
2010-11-11 03:40:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos minulla on täysjyväresepti ja haluan muuntaa sen uutteeksi tai osittaiseksi soseeksi, helpoin tapa on korvata perusmalta mallasuutteella. Päinvastoin, uutteen reseptin muuttaminen täysjyväksi sisältää perusmaltaan käyttämisen uutteen sijasta.

Onko tällaisia ​​muunnoksia tehtäessä erityinen viljan ja uutteen suhde? Jos se riippuu tietystä perusmaltaan tyypistä, onko jossain taulukko, joka näyttää potentiaalisten fermentoitavien aineiden määrän, joka on saatavana eri mallasille? Jotain, jonka avulla voin määrittää "X kiloa perusmaltaita == Y kiloa mallasuutetta" ja päinvastoin.

Muista, että tietyt erikoismaltsat (esim. Cara-Pils) on sekoitettava, eikä niitä voida liottaa uutteeksi, jolla keitetään kristalli-, suklaa- jne.
Kaksi vastused:
#1
+8
Matt Utley
2010-11-11 04:25:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kerro perusmaltaan paino 0,75: llä, niin saat saman määrän (ish) nestemäisessä uutteessa.

Esimerkiksi - 10 paunaa. Pilsner-mallas = 7,5 paunaa Pilsner-nestemäinen mallasuute

Kuiva mallasuute kerrotaan .6: lla.

Esimerkiksi - 10 paunaa mallasta = 6 paunaa. Kuiva mallasuute

Jyrkkiä erikoisjyviä tavalliseen tapaan.

#2
+4
J Wynia
2010-11-11 08:35:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mattin kaava on mitä olen nähnyt useissa paikoissa. Lisään kuitenkin siihen, että sinun tulisi tarkistaa myös mallaskaavio täältä (http://www.homebrewtalk.com/wiki/index.php/Malts_Chart). Huomaa erityisesti "Mash Req". sarake, joka osoittaa, että tietty jyvä on mursattava. Jos teet uutteenvalmistusta, kaikki ainesosat, jotka vaativat muokkaamista, on korvattava uutteella.

Yleensä se on vain perusmalta, mutta joissakin resepteissä se voi olla enemmän. Jotkut näistä "mallasvaatimuksista" jyvistä voivat olla hankalia löytää. Varmista, että mahdollinen uutteen korvaaminen on sovitettu korvattavaan viljaan. Esimerkiksi, jos resepti vaatii Maris Otteria, haluat saada englantilaisen vaalean mallasuutteen, ei amerikkalaisen, jos haluat maun sopivan.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...