Kysymys:
Kuinka ainesosien laatu määritetään?
Chaulky
2010-11-09 08:42:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen uusi panimo kotona ja haluan varmistaa, että käytän laadukkaita ainesosia. Olen käynyt muutamissa myymälöissä, mutta minulla on vaikeuksia tietää, onko niiden tarjoama laatu hyvä vai ei. Mitä vinkkejä / tekniikoita voin käyttää varmistaakseni, että saan hyviä juttuja?

Neljä vastused:
Fishtoaster
2010-11-09 09:43:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

No, ainakin humalalle:

  • haluat läpäisemättömiä kaasunestepakkauksia
  • tyhjiötiivistetty
  • läpinäkymätön (valon estämiseksi) altistuminen)
  • Jäähdytetty

Yksi asia on huomata, että 'katkera humala' - ts. humala lisätään varhaisessa kiehumisasteessa siten, että niiden katkeruus syntyy maku ja aromi ovat pääosin loppuneet loppuun, laadulla ei ole väliä yhtä paljon kuin aromahumalilla.

+1 kommentille humalan katkeruudesta. Ostan katkerat humalani suuremmissa pakkauksissa. Käytän joitain panimossa ja laitan jäännökset Ziploc-pakastepussiin ja takaisin jääkaappiin. Ne kestävät tällä tavalla pari viikkoa mitään ongelmaa.
thebeav
2010-11-09 09:44:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Osta ne kaupasta. Yritä tehdä olutta heidän kanssaan. Katso onko oluen maku OK. Jos kyllä, jatka ostamista tuosta kaupasta. Jos ei, etsi uusi myymälä.

Vakavasti.

Tarkista mallasuutteista päivämäärä. Ovatko kaupassasi olevat tölkit kaikki päivämäärässä vai ovatko tölkit, joissa on vuosikymmenen ajan pölyä?

Lisäksi maistan ja haistan aina jokaisen yksittäisen ainesosan lisäämällä sitä hautumaan. Tieto siitä, mistä ainesosat maistuvat itsestään, auttaa tunnistamaan ongelmat, tekemään reseptejä jne.

Maista joitain ainesosia panimisen jälkeen. Käytetty vilja? Yum! Käytätkö humalaa? Voi olla. Vietetty kuuma tauko? Uusi !!!

Hyvin koulutettu aistisarja on pitkällä aikavälillä paras aseesi upean oluen valmistamiseen.

pkaeding
2010-11-09 10:32:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suurin neuvo, jonka voin tarjota, on varmistaa, että humala on vihreää. Tämä on erittäin helppo testi, jopa aloittelevalle panimolle, eikä ruskea humala ole hyvä.

se on tehty.
tinypriest
2014-12-07 06:09:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joitakin ehdotuksia:

  • Valitse kauppa, joka on ollut kaupungissa kaupungissa pitkään. Mene sisään lauantai-iltapäivällä ja katso kuinka kiireiset he ovat. Yleensä vain joukko näistä paikoista on selviytynyt ainakin 10 vuotta tai enemmän, joten kaikki niin kauan olleet paikat ovat ihan hyviä.
  • Astuessani sisään en murehtisi mitään, mitä heillä on jääkaapissaan. Kaikki hiiva ja humala ovat nykyään tyhjiöpakattuja, ja jos niitä pidetään jäähdytettynä ennen (yleensä konservatiivista) viimeistä käyttöpäivää, niiden käyttö on täysin hienoa.
  • Pienimmät huolesi ovat mallasuutteita, koska juuri nämä ostavat kaikki, joten vaihto on suuri.
  • Tärkein huolesi täytyy olla oma osittainen ainekset, jotka ovat jääneet omaan jääkaappiin (tai pahempaa, keittiön kaappiin) kuusi kuukautta sen jälkeen, kun olet avannut ne. Tämä 100 g avattu tyhjiöpakkaus hopsthatia, joka on puoliksi käytetty ja istuu sinihomejuuston vieressä jääkaapissa, ei välttämättä ole niin tuoretta, jos käytät loput 4 kuukautta myöhemmin.

Lyhyesti sanottuna mikä tahansa, mitä ostat uutta vakiintuneesta homebrew-tarvikekaupasta, ei aiheuta sinulle surua, jos sitä käytetään pian oston jälkeen. Seuraavan erän omat jäännökset saattavat olla epämääräisiä.

Re: mallasuutteet, minulla oli hyvin erilainen kokemus. Kaikki mitä sain LHBS: ltäni, oli hienoa paitsi mallasuutetta. Sillä oli huono maku ja huono fermentoituvuus. Kun tajusin sen ja vaihdoin täysjyvätuotteisiin, olutni parani valtavasti.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...