Kysymys:
Kuinka kauan hiivaa voidaan varastoida?
Fishtoaster
2010-11-11 21:46:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos ostan putken nestemäistä hiivaa paikallisesta homepanimo-myymälästäni ja heitän sen jääkaappiin, kuinka kauan ennen kuin se ei ole hyvä? Kuinka kuivahiiva?

Kolme vastused:
#1
+9
chrislarson
2010-11-11 23:56:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Lyhyt vastaus:

Nestemäisellä hiivallasi tulisi olla viimeinen käyttöpäivämäärä. Useimmat kuivahiivat myös. Tämä tarkoittaa, että sisällä oleva hiiva lisääntyy ja toimii vain niin kauan. Tyypillisesti 3 kuukautta lähettämisen jälkeen.

Pitkä vastaus:

Kun hiiva loppuu ruoasta tai on muussa stressissä, se siirtyy itiövaiheeseen . Tämän prosessin aikana hiiva siirtää elintärkeät soluosat ja DNA: n itiöön. Itiöt voivat elää hyvin pitkään. En ole varma, kuinka kauan hiiva-itiöt elävät, mutta muiden sieni-itiöiden tiedetään eläneen yli 250 miljoonaa vuotta.

Sinun pitäisi pystyä tekemään hiiva-alkuainetta ja tuoda hiiva-itiöt takaisin aktiiviseen ilmoita muutaman päivän sisällä, jos syötät ja säilytät ihanteellisissa lisääntymislämpötiloissa riippumatta siitä, kuinka kauan olet niitä ollut

On olemassa runsaasti todisteita siitä, että suurin osa * S: n panimokannoista. cerevisiae * ovat [* poly * ploidi] (https://fi.wikipedia.org/wiki/Polyploid) ja sinänsä ovat epäluotettavia itiöissä (ja tuottavat usein havaittavia itiöitä, kun ne tekevät). Toisaalta * Di * -ploidilaboratorion kantojen * tiedetään sporuloivan onnistuneesti. Joten vaikka vanha panimohiiva voidaan varmasti elvyttää usein tekemällä alkuainetta, näyttää epäilevältä, että se johtuisi hiivan * kasvusta * itiöistä.
Oletko varma siitä 250Ma: n luvusta? Se on vanhempaa kuin vanhin fossiilinen DNA, joka on saatu talteen! Ehkä tarkoitit 250 000 (250 tuhatta) vuotta?
#2
+4
Matt Utley
2010-11-11 22:14:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Teoreettisesti hiivaa voidaan varastoida loputtomiin. Hiiva siirtyy lepotilaan, kun kaikki sen ruoka on loppunut. Hiiva voi kuitenkin kuolla, ellei sitä varastoida oikein. Jos aiot pitää hiivaviljelmää yli kuuden viikon ajan, on hyvä tehdä alkupala ennen piki. Teet tämän varmistaaksesi kulttuurin elinkelpoisuuden ja auttaaksesi hiivaa "herättämään".

Tässä linkki BYO-lehden artikkeliin hiivojen varastoinnista ja uudelleenkäytöstä ohjeiden mukaan. pyyntö.

Voitteko mainita mitään tutkimuksia? Tämä tuntuu melko tieteelliseltä kysymykseltä, joka saattaa edellyttää tieteellistä vastausta
#3
+2
Philippe
2015-11-02 06:32:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wyeast-nestemäisellä hiivalla on 6 kuukauden takuu. http://www.wyeastlab.com/rw_advantage.cfm

Danstar-kuivahiivalla on 2 vuoden takuu säilyvyysaika, jos sitä säilytetään asianmukaisesti. http://www.danstaryeast.com/articles/dry-yeast-storage

Fermentis väittää, että kuivahiiva on elinkelpoinen kahden vuoden ajan valmistuspäivämäärä, kunhan hiiva on varastoitu oikein. http://www.fermentis.com/brewing/homebrewing/

Vaikuttaa siltä, ​​että kuivahiiva on 2 vuotta normaali säilyvyysaika ja 6 kuukautta nestemäiselle hiivalle.

Luin myös valmistajan verkkosivustolta (en muista mitä), että prosenttiosuus hiivasta hajoaa X kuukauden määrästä. Joten kahden vuoden kuluttua kuivahiivapakkauksessa saattaa olla 50% aktiivisesta hiivasta. Se ei putoa 0 prosenttiin kerralla, se on asteittainen prosessi.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...