Kysymys:
Vesijohtovesi: Onko turvallista käyttää ilman kiehumista?
Ben
2010-11-10 02:18:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tein ensimmäisen erän olutta viikonloppuna. Minulla ei ollut kädessä tarpeeksi pullotettua vettä lisätäksesi vierteeni 5 litran valmistamiseksi, joten käytin vesijohtovettä. Puhdistin letkun ruiskun pesualtaalleni liottamalla sitä desinfiointiliuokseen 5 minuutin ajan, minkä jälkeen ruiskutin sitä vesijohtoveteen pääkäyttäjääni, kunnes saavuin 5 litraa. (Ajattelin myös, että ruiskutus auttaisi ilmastamaan.) Pitäisikö minun tulevaisuudessa ensin keittää vesijohtovesi vai tuleeko sen lisääminen tällä tavoin kunnossa?

Kuusi vastused:
#1
+10
PMV
2010-11-10 02:19:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Teknisesti vesijohtovesi tulisi aina puhdistaa.

Realistisesti en ole koskaan puhdistanut vesijohtovettä eikä minulla ole koskaan ollut ongelmia. Oluesi pitäisi olla kunnossa.

Julkisista lähteistä peräisin oleva vesijohtovesi tulisi puhdistaa. Paljon mainitut klorofenolit voivat kuitenkin olla ongelmallisia. Ehkä jos vesijärjestelmäsi käyttää pohjavettä ja tarvitsee siten hyvin vähän klooria *, voit päästä siitä eroon. Tai ehkä et huomaa oluen fenolista kosketusta. Mutta jos vesilaitos saa suuren määrän vuotavaa pintavettä kuukaudessa tai jopa korjaa vuotavan pään, ne voivat nostaa puhdistusaineen ja varmasti aiheuttaa sinulle joitain ongelmia.
#2
+4
Morgan
2010-11-10 03:01:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

On kaksi ongelmaa, jotka on ratkaistava, ennen kuin vesijohtovettä on turvallista käyttää.

Ensinnäkin vesi on todennäköisesti kloorattua. Sen lisäksi, että se mahdollisesti vaikuttaa hiivaan, tämä johtaa melkein aina klorofenolimakuun (ajattele bandaid-hajua). Kloori reagoi humalan kemikaalien kanssa muodostaen kloorifenolin. Korjaa tämä varmistamalla, että suodatat vedesi hiilisuodattamalla kloorin. Tämä pätee kaikkeen keittoveteen riippumatta siitä, lisäätkö se soseesi, kiehuvasi tai ennen käymistä.

Toinen on puhtaanapito. Turvallisuuden varmistamiseksi sinun pitäisi todennäköisesti kiehua ja jäähdyttää vettä. Hanan, letkun jne. Aukon lähellä on todennäköisesti bakteereja, joita on vaikea tappaa.

AFAIK Kiehuvan veden pitäisi poistaa jäännöskloori http://www.oje.com/how_4516999_remove-chlorine-from-water.html
Kiehuminen voi poistaa kloorin, mutta sinun on keitettävä sitä jonkin aikaa, 15 minuuttia ainakin siitä, mitä ymmärrän. Voit myös antaa sen istua yli 24 tuntia luonnollisesti "pois kaasusta". Kuitenkin, jos kunta käyttää klooriamiinia, sitä ei voida tehokkaasti keittää ja sinun on käytettävä hiilisuodatusta. Voit havaita kloramiinin asettamalla suuren määrän vettä valkoiseen ämpäriin ... siinä on jonkin verran vihreä sävy.
#3
+4
Calvin Perilloux
2010-11-17 01:27:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Turvallinen vastaus on keittää jokainen vesipitoisuus, joka koskettaa fermentaattoriasi. Mutta se on joskus ylenmääräistä.

Jos sinulla on hyvin kuten minulla, noudata kiehumis sääntöä. Vaikka kaivon vesi on puhdas, he etsivät vain koliformisia, ei muita asioita, ja vaikka minulla on UV-sterilointilaite bakteerien tappamiseksi, linjoilla ei ole jäännöspuhdistavaa vaikutusta, joten on mahdollista puhdasta kaivovettä, mutta likaisia ​​viivoja.

Jos olet julkisella vedellä, siihen on melkein varmasti lisätty jonkinlaista klooria tai otsonia tappamaan ja antamaan sitten jäännösvaikutuksia bakteereja vastaan. Yhdysvalloissa he siirtyvät melkein kaikkialla klooriamiineihin, jotka ovat paljon vakaampia kuin vapaa kloori, ja näin ollen he voivat käyttää vähemmän tavaraa ja pitää veden pitämään bakteereja pidempään.

Valitettavasti klooriamiinit 'vakaus tarkoittaa, että et voi poistaa sitä lyhyellä kiehumisella tai jättämällä se pois yön yli. On kaksi yleistä tapaa poistaa se: Suodata hiili HITAAN, mikä poistaa klooriamiinin, jos se tehdään oikein, mutta minun on myönnettävä, että ihmettelen, voivatko hiilisuodattimet itse aiheuttaa ongelmia sanitaation kannalta. Käänteisosmoosiyksikön lisääminen hiilisuodattimen jälkeen on vielä parempi. Toinen menetelmä on yksinkertaisesti lisätä sulfiitteja, jotka reagoivat välittömästi kloramiinin kanssa ja vähentävät sen nollaan muutamassa minuutissa.

Pidän parempana sulfiittimenetelmää nopeudella, joka on noin yksi campdenitabletti 10 litraa vettä kohti. - et tarvitse paljon, varmista vain, että se liukenee ja sekoittuu hyvin. Siellä on jonkin verran jäännössulfiittia, mutta taso on niin alhainen, että se ei vaikuta hiivaan, ja se kaasuu sieltä pois fermentaation alkuvaiheessa. Muista, että tämä koskee kaupunkivettä, joka on jo bakteeritonta, koska sulfitoiminen tällä heikosta tasosta ei tappaa mitään siellä olevia vikoja, eikä kaivovedessä ole muutenkaan klooriamiineja.

Kloorilla tai klooriamiinilla varustetussa kaupunkivedessä poista ne AINA aina ennen sen keittämistä tai lisäämistä fermentoriin. Olen maistanut monia muuten hyvin tehtyjä kotimakeita, jotka pilattiin käyttämällä pelkkää kloorattua vettä. Kloori ja tanniinit (viljasta tai humalasta) antavat sinulle kloorifenoleja, ja nämä ovat hyvin, erittäin voimakkaita makuyhdisteitä, eivätkä hyvällä tavalla: lääkkeitä ja vanteita.

Calvin Perilloux, Middletown, Maryland, Yhdysvallat

+1 Campden-tablettien tehokkaaseen käyttöön. Etsin nimenomaan tätä hoitoa ja onko sillä vaikutusta, jonka kuvasit klooriamiinille.
#4
+2
sgwill
2010-11-10 02:24:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koska lisäät vettä ennen käymisen alkamista, olet todennäköisesti melko turvallinen, varsinkin jos asut siellä, josta saat kaupungin vettä. Jos sinulla on kaivo, saatat haluta testata vettä, mutta yleisesti ottaen, jos pidät vesijohtovesi makua (etkä sairastu juomalla sitä), sen pitäisi olla tarpeeksi hyvä oluellesi.

#5
+1
Dolbz
2010-11-10 02:46:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tässä Isossa-Britanniassa on tavallista, että vesijohtovettä kloorataan. Tämä tappaa bakteereja ja voi siten myös tappaa hiivan. Luin, että jättämällä vesijohtovettä seisomaan pitkäksi aikaa (tunteiksi), vesi on turvallista käyttää kloorin haihtuessa.

Hmm, olen melko varma, että saan kloorattua vesijohtovettä. En edes ajatellut hiivan tappamista. Onneksi hiiva näytti erittäin innokkaalta pysyä hengissä, ja minulla oli melko hyvä kuplia ilmalukosta noin 12 tuntia sen jälkeen, kun olin lyönyt.
Olen valmistanut kourallisen olutpakkauksia ja viinipakkauksia Yhdistyneen kuningaskunnan vesijohtovedellä, eikä minulla ole toistaiseksi ollut mitään ongelmia.
ongelma ei ole se, että se vahingoittaa hiivaa, ongelma on se, että se kannustaa klorofenolien (muovi- tai lääkearomien) muodostumiseen.
#6
-3
Timone
2010-11-10 02:22:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En edes lisännyt pullotettua vettä ämpäriini kiehuttamatta sitä ensin. Saatat olla kunnossa, mutta houkutat oluenjumalia.

Onko sinulla ollut ongelmia, vai toistatko vain muualla kuulemasi? Panimossa on huomattavaa paranoiaa, kun on kyse sanitaatioista ja on tärkeää tietää, mihin vetää viiva. Pullotetun veden käyttämättä kiehumista tuntuu äärimmäisyydeltä.
Olutjumalat ovat paljon armollisempia kuin luulisi. Rentoudu, ota homebrew.
Pullotetun veden kiehuminen näyttää olevan ylivoimainen minulle.
@Zuph, +1 Papazianille


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...