Kysymys:
Pektiinientsyymin lisääminen siideriin fermentoinnin jälkeen?
J Wynia
2010-11-10 21:02:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on siideriä, joka on valmistettu tuoreesta puristetusta siideristä, joka on ollut käymisessä noin kuukausi. Sitä lisättiin joillakin Crystal 60L: llä ja muutamilla muilla ainesosilla ja se istuu ranskalaisilla tammikuutioilla.

Vaikka uskon, että maku tulee mukavasti, mutta se ei ole vähemmässäkään määrin selventävä. Unohdin lisätä pektiinientsyymejä alussa, kun yleensä teen.

Kysymykseni on, onko järkevää lisätä sitä tässä vaiheessa vai pitäisikö minun vain elää super-pilvisen luonteen kanssa tulos.

Käydytkö mehusta, jostakin kiinteämmästä koostumuksesta? Mikä siiderisi koostumus on?
mitä tapahtuu, jos olen vahingossa lisännyt liikaa pektiiniä? kuten kaksi kertaa ehdotettu määrä?
Olen juonut siideriäni sameana ikuisesti, mutta se näyttää antavan minulle joskus kuplasuolia, joten olen päättänyt kokeilla pektiinientsyymiä tällä kertaa. Näemme kuinka se toimii. En ymmärrä miksi ei nähdä siideriä oluena viinin sijasta. Se on halpaa. Voin hankkia sen ruokakaupasta ja vedellä rikasteen haluttuun alkoholintuotantoon lisäämättä mitään. Bada bing bada boom 2 viikossa sinulla on välitön puolueen suosio. Voittaa sitä "Wicked Apple" roskaa makuun ja ABV: hen
Kahdeksan vastused:
#1
+10
danafr4
2010-11-21 07:43:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Näyttää siltä, ​​että täällä on sekaannusta. J puhuu "pektiinientsyymeistä", ei pektiineistä. Pektiini voi vaikuttaa siderin tai hedelmäoluen sameuteen, varsinkin jos hedelmää tai mehua kuumennettiin. Pektiinientsyymien lisääminen auttaa hajottamaan pektiinit yksinkertaisemmiksi sokereiksi ja selkeyttämään hautumista. Entsyymejä voidaan lisätä sen jälkeen, kun J ihmetteli. Kun entsyymit hajottavat pektiinin, hiivan saataville tulee lisää sokereita ja käyminen piristyy hieman.

Muut vastaukset näyttävät puhuvan oluen hienonnuksesta, käymisen jälkeen. Tämä hienosäätö auttaa selventämään olutta proteiinisumusta käymisen jälkeen, kuten Herb ehdottaa. Jauhaminen gelatiinilla tai lasimassalla ei auta pektiinin tuottamassa utussa.

#2
+7
Denny Conn
2010-11-21 23:03:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Anna siiderille aikaa ja se puhdistaa itsestään. Kuukausi on todella lyhyt aika huolehtia siitä. Annan tyypillisesti 1-2 kuukautta perusopetuksessa, sitten jopa 6 kuukautta enemmän toisen asteen opinnoissa. Ne ovat kristallinkirkkaita joka kerta. Sinun on ajateltava siideriä enemmän kuin viiniä kuin olutta.

#3
+6
dthorpe
2010-11-11 03:43:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kyllä, voit lisätä pektiinientsyymejä käymisen jälkeen. Entsyymit vaikuttavat vähän fermentointiin, niitä lisätään vain kannustamaan suspendoituneita kiintoaineita kasaantumaan yhteen ja saostumaan liuoksesta. Voit tehdä sen käymisen jälkeen ilman sairaita sivuvaikutuksia.

#4
+2
Herb
2010-11-11 01:12:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Teoriassa sinun pitäisi pystyä lisäämään gelatiinia lopputuotteeseen ja antamaan sen istua muutaman päivän ajan, ennen kuin ryöstät &-pullotuksen. En ole koskaan kokeillut sitä siiderin kanssa, mutta epäilen, että se toimisi täydellisesti. Tavallinen Knox-liivate, liuennut, lämmitetty ja jäähdytetty on hieno (tai ainakin se mitä olen tehnyt oluen kanssa).

Jos kokeilet tätä, kerro minulle, miten se sinulle tuli.

#5
+1
Quentin
2013-12-04 09:03:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pektiinientsyymi auttaa poistamaan sumun, jota normaalit hienoainekset eivät poista. Yleensä se lisätään ennen hiivan syöttämistä, jopa 24 tuntia ennen. Siiderini ovat kristallinkirkkaita. Uskon, että voit lisätä sen fermentaation jälkeen, usva ei vahingoita siideriä, ei vain ole niin kaunis.

#6
+1
George
2018-10-25 19:08:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen käyttänyt bentoniittia jokaisen tekemäni viinin puhdistamiseen, ja yleensä raivaaminen alkoi tunnissa ... ja oli täydellinen ja kaunis 24 tunnin sisällä ...

... Paitsi kun tehty luumuviiniä ... bentoniitti ei auttanut ...

Lisäsin pektiinientsyymiä ennen käymistä ... ja samea pysyi molempien käymisjaksojen jälkeen ... sitten lisäsin lisäannoksen (1) käymisen jälkeen lakkasi ja sai jonkin verran parannusta ... väriä, makua tai laatua ei muuttunut ...

Aion lisätä vielä yhden annoksen, mutta epäilen todellisen vastauksen löytyvän lisäämällä annoksia yksinkertaista kärsivällisyyttä! Luumuviini on tunnetusti itsepäinen samea.

#7
  0
drj
2011-03-06 05:48:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen käyttänyt gelatiinia ja se toimi hyvin viime hetken kirkastajana.

#8
  0
JuJu Brew Mead
2013-11-01 01:34:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on tapana käyttää pektiinientsyymiä hajottamaan suspensiossa oleva pektiini. En ole aina laittanut sitä alkuun, mutta sinun on annettava sille vähän aikaa.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...