Kysymys:
Mitä voin tehdä käytetyn viljan kanssa murskaamisen jälkeen?
Jeff L
2010-11-11 05:35:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun olen valmistanut erän olutta, päädyin aina ~ 14 kiloon käytettyyn viljaan, jonka heitän yleensä vain kasaan pihan nurkkaan.

Onko parempaa tekemistä se (esim. ruoanlaitto, paistaminen jne.), vai parempia tapoja päästä eroon siitä? Vaikka käytän sitä herkullisen oluen valmistamiseen, minusta tuntuu, että kaikki vilja menee jotenkin jälkikäteen ja että sitä voidaan käyttää mihinkään muuhun.

Eikö mallasen sokeripitoisuus ole epäterveellinen eläimille?
Katso myös: https://homebrew.stackexchange.com/questions/1167/uses-for-spent-grains
Seitsemäntoista vastused:
#1
+27
Morgan
2010-11-11 06:39:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Henkilökohtaisesti kompostin sen suurimman osan ajasta.

Olen käyttänyt sitä leivän ja pizzan kuoren valmistamiseen. Tyypillisesti tartun vain 2 kuppiin siitä, kun se on vielä märkä ja tuore mäskistä, ja lisää sitten vehnäleivän reseptin tyypilliset ainesosat (maito, voi jne.). Lisään sitten tarpeeksi jauhoja, jotta taikinapallo "näyttää taikinalta", ja jatkan sitten normaalisti. Olen kaunis ulkonäkö ja tuntu leivälläni, verrattuna tiukasti resepteihin keskittyvään.

Lisävaivaa varten voit kuivata sen ja jauhaa kahvimyllyssä, ja se on paljon monipuolisempi resepteissä. .

Sitä voidaan käyttää evästeisiin!

Voit tehdä koiran herkkuja, vain varmista, ettei humalaa ole siellä; humala on myrkyllistä joillekin koirille.

Leipäidea kuulostaa erittäin siistiltä, ​​mutta eikö siitä tule kauheaa leipää kaikkien kuorien takia?
Siksi käytän sitä vain enintään 1/3 taikinasta. En ole vielä kokeillut tätä, mutta lyön vetoa, jos kuivattaisit ja jauhaisit viljan, se olisi vähemmän husky- ja kumileikkausta.
@Jeff: Häämatkalaisellani kävimme panimopubissa , ja heidän ennen päivällistä tuodut leivät olivat kaikki viljaleipää. Se ei ollut liian husky, mutta en myöskään tiedä kuinka paljon he käyttivät erää kohti (tai kuinka suuria eriä ovat / olivat).
Teen leipää koko ajan. Jos leipot paljon leipää ja et keitä liian usein, vilja pysyy hyvin pakastimessa. Pussin sen vielä märäksi ja pakastan sen, sitten sulatan reseptille tarvitsemani.
@Pulsehead: Kommenteissa muotoile linkit näin: `[Esimerkkiteksti] (http://example.com)`. Kuinka tein sen? Liittin esimerkin backticks: `` ``
Siellä on todennäköisesti hyviä kuituja, kun teet siitä leivataikina. Itse olen ajatellut useammin kuin kerran kokeilla sitä kulhoon maitoa ja hunajaa, kuten kuumaa aamiaismuroa. En ole kuitenkaan vielä hermostanut kokeilla sitä. :)
Kompostin sen. Meillä on paikallisten viljelijöiden markkinoilla vuohenviljelijöitä, jotka haluavat ruokkia sitä vuohillensa, ja sitten saamme vuohenjuustoa. Mutta myös leipä on hyvä.
Nautin syömästä sitä, se on mukava kuitulähde, mutta koska sokereita ja proteiineja tulisi käyttää (panimo-talosi tehokkuudesta riippuen), se on yleensä, kuten todettiin, hyvä pienille määrille sisällyttämistä. Leipurit ovat suuria leipomoita, jotka ostavat säännöllisesti suuren määrän panimoa ajattelemalla, että se toimii ja pilaa melkoisen leivän :(
Olen tehnyt muffineja ja evästeitä käytetystä viljasta. Älä vaivaudu, ellet ole epätoivoinen tekemään siitä jotain.
Pidän leivän valmistamisesta jyvien kanssa, varsinkin kun valmistetaan tummempia oluita. Pitempään säilytykseen olen havainnut, että dehydraattorin käyttäminen käytettyjen jyvien kuivattamiseksi kokonaan on paljon mukavampaa kuin niiden pitäminen pakastimessa.
#2
+19
Grant
2011-12-03 02:22:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos sinulla on takapihan kanoja, he rakastavat jäljellä olevaa perunaa, varsinkin jos se on vielä lämmin. Aion ottaa osan viimeisen oluttaerän mursasta, pakastaa se yhden litran pakastepusseihin ja vedä se sitten ulos ja mikroaaltouuni ruokkimaan niitä kylminä aamuina.

Käytetyt jyvät päätyvät kompostiin tai työtoverini kananpoikaan.
Kun vien kulhon käytettyä viljaa kanoille, he juoksevat ja hulluiksi hyppäämällä yrittäen päästä viljaan. Se on yksi heidän suosikkiasiaistaan!
Olen lisännyt ilmoituksen paikalliselle homebrew-facebook-sivulleni ja saanut kotituottajat kanojen kanssa saamaan erän käytetyn viljan erän jälkeen. Enemmän ekologista käyttöä kuin kompostointia.
Jos sinulla on ravintola, jossa on kanoja, pudota se sinne. Ravintolana heillä on jääkaapitila, joka estää viljaa kasvamasta hometta. Saatat myös saada satunnaisen lahjakortin. Ainakin näin se toimi minulle, kunnes he sulkivat tuon paikan.
#3
+15
Simon
2010-11-12 06:26:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koirani rakastavat ehdottomasti käytettyjä viljakoirakeksejä, käytän tätä reseptiä (alunperin täältä):

  • 4 kuppia käytettyä viljaa
  • 4 kuppia jauhoja
  • 1 kuppi maapähkinävoita (tai öljy- tai pizzakastiketta)
  • 1 muna

Sekoita huolellisesti (vie kätesi sinne) !), aseta vuorattuun leivinpeltiin haluamallasi tavalla ja paista 30 minuuttia 350F / 180C: ssa, vähennä sitten lämpö noin 225F / 110C: seen ja jätä uuniin, kunnes se on täysin kuivunut.

HUOMAUTUS: Humala voi olla haitallinen joillekin koiraroduille, älä käytä tähän reseptiin ensin viljeltyä vierettä.

#4
+8
Amanda
2013-11-20 13:25:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit valmistaa jauhoja viljasta ja noudattaa mitä tahansa tässä lueteltuja reseptejä: Käytetty viljakokki.

Tuli tarkistamaan tämän linkin. Olen tehnyt ainakin puolet resepteistä siellä, ja ne ovat melkein kaikki herkullisia!
#5
+8
Tim
2010-11-11 06:31:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytetty vilja soveltuu erinomaisesti kompostointiin. Sinulla ei todennäköisesti ole tarpeeksi syytä tehdä jonkinlainen järjestely maatilan kanssa käytetyn viljan käyttämiseksi rehuna, mutta niin tekevät monet kaupalliset panimot.

En ole koskaan tavannut viljelijää, joka ei ollut innostunut saamaan paikallista viljaa, jopa 10-20 paunaa kerrallaan. Siellä kaikki minun menevät!
Minua käskettiin aina olemaan kompostoimatta keitettyä materiaalia. Onko tämä erilainen?
@uSlackr Teknisesti se ei ole "keitetty". Koska se on kaikki kasviainetta, on hienoa lisätä kompostiin. Lämmin mash-jäännösten lisääminen kompostiin auttaa aktivoimaan hitaan kompostin, ja olen aina pitänyt parempana laittaa lämmin mash olemassa olevan kompostimateriaalin alle tai sekoittaa se läpi.
#6
+4
Jeff Roe
2010-11-11 06:30:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko lähistöllä harrastustiloja, joissa on lehmiä? Ymmärrän, että se on hieno ruoka lehmille.

Pihani läpi kulkevat peurat ja / tai karhut (eivät ole vielä varmoja siitä, mitkä) näyttävät nauttivan siitä.

#7
+4
Scott P
2010-11-11 12:42:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on kaveri San Diegossa, joka tekee koiran herkkuja käytetystä viljasta:

Doggie Beer Bones

Luulin, että melko siisti!

#8
+4
Greg A.
2011-12-07 00:53:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voisit tehdä granolaa. Jotkut ovat kiittäneet tätä reseptiä tai pieniä muunnelmia: http://www.healthywithheather.com/2011/07/cinnamon-coconut-crunch-spent-grain-granola/

#9
+3
Ryan Whitt
2016-03-25 19:59:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

kaikki kompostorit. Lisää trub kompostiin. se on loistava tapa saada kompostiprosessisi käyntiin. bugit rakastavat ruokaa ja kosteutta.

Syön itse asiassa osan siitä, kuten muroja, panimopäivinä. Osa siitä menee myös frigiin.

Hunajaa. Mustikat tai muut hedelmät. Lämmitetty maito. Heti mashista, se on edelleen lämmin.

Kompostin loput ja jaan naapureihini. Jokainen naapuri ottaa vuoden aikana ämpäri sekoitettavaksi puutarhaansa.

Lintujen syöttölaite ... hieno idea.

#10
+2
Quentin
2014-01-03 07:15:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Laitoin kaivokseni lintujen syöttölaitteen ympärille, he tekivät kuin juhlilla, se meni noin kahdessa tunnissa. (1 lb viljan uutepakkauksesta)

Tein tämän tapaan jyrkillä jyvillä, mutta 8-10 paunan polttaminen mash tunista tuntuu huonolta ajatukselta.
#11
+2
Dustin Rasener
2011-12-09 04:51:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulle on ehdotettu, että lisätään käytetyn viljan paikallisen panimon tai panimopubin käytettyyn viljaan. Heillä on ilmeisesti järjestely paikallisten maanviljelijöiden kanssa, jotka voivat käyttää sitä. En ole vielä ottanut heihin yhteyttä järjestääkseni viljan lisäämistä kasaan, mutta aion. Toki lyönti heittää sen pois.

#12
+2
mR_fr0g
2011-12-09 00:10:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kanamme rakastavat vähän käytettyä voittoa. Vaikka meillä on vain kaksi kanaa, niin päädymme silti suurimman osan siitä.

#13
+1
Michael Shaw
2017-07-15 18:21:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun maanviljelijän vaimo, joka oli myös panimo (Brewster), toimitti maataloustyöntekijöille olutta työpäivän aikana, käytettyihin jyviin ja humalaan lisättiin vettä ja valmistettiin uudestaan ​​poikien oluen tuottamiseksi nuorille työntekijöille. Sokeria voidaan lisätä mm. hieman ylöspäin.

Onko olemassa mitään nykyistä tai historiallista viittausta tämän tukemiseen?
#14
  0
rossp
2012-01-16 05:56:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jotkut minusta muuttuvat koiran herkkuiksi käyttämällä yllä olevaa jauho- / maapähkinävoi-reseptiä ja hän rakastaa sitä, mutta valtavan laatikon herkkujen tekeminen vaatii vain muutaman kupin, ja koska emme halua, että koiramme lihaisi, minä Meillä on runsaasti jäämiä.

Olen pitkään antanut loput viljasta muovisäkeissä isovanhemmilleni ruokkimaan heidän Clydesdale-hevosensa. Hän rakasti sitä ja "pierisi kuin panimohevonen". Valitettavasti Joe the Clydesdale ei ole enää kanssamme, joten olen palannut kompostointiin.

Lyhyesti sanottuna: koirat, hevoset ja todennäköisesti lehmät RAKASTAVAT käytettyä viljaa. Jos heillä on kypsentämätön, sitä on kuitenkin käytettävä melko nopeasti, koska se sammuu melko nopeasti (ja houkuttelee rottia).

#15
  0
Diane Osorio
2015-07-29 04:43:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mistä tiedän, onko siinä humalaa? Olen aloittelija täällä ja saan ensimmäiset 20 # huomenna ja halusin tehdä koiran herkkuja ja ruokkia enimmäkseen kaikkia lintujani. Ensimmäinen kerta käytetty maissi. Menen heittivät paljon lintujen siemeniä ja halusin halvempia tapoja ruokkia niitä? Ja ihmiset antoivat minulle ajatuksen käytetystä maissi

Kysy ensin panimolta. Toiseksi, etsi vihreitä paloja viljasta. Siellä pitäisi olla ruskea ja beige. Kolmanneksi saatat pystyä poimimaan humalan tuoksun viljasta, vaikka käytetty tulee erittäin haisevaa erittäin nopeasti.
#16
  0
Jose Pernia
2016-08-20 20:37:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Espanjassa kuivaamme sen ja se avaa uuden mahdollisuuksien maailman: TERVETULOA PYÖRÄLLEPÄIN

#17
  0
gstar
2019-01-17 23:29:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pakastan sen pieninä erinä ja lisätään taikinaan, kun teen täysjyväleipää.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...