Kysymys:
Pitäisikö minun testata vettä?
Joe Phillips
2010-11-09 05:44:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaveri ja minä olemme valmistaneet muutaman erän olutta, ja heillä on yleensä samanlaisia ​​makuja, kun olemme valmiit. Voisiko tämä johtua vedestä? Mitä testejä suosittelisit tekemään varmistaaksesi, että vesi ei aiheuta makua?

Pystytkö kertomaan tarkemmin, millaisia ​​makuja olet maistamassa oluissa? IMO Se on paljon todennäköisemmin jokin muu osa prosessiasi, vesikemia on viimeinen paikka, jonka etsin.
En voi aivan selvittää makua. Se ei ole huono, ellei se ole liian vahva. Joillakin oluistamme ei näytä olevan lainkaan.
Kolme vastused:
Jeff L
2010-11-09 05:51:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei varmasti vahingoittaisi tietää, mitä vedessäsi on. Sinulla ei ehkä ole väliä niin paljon juuri nyt, mutta kun olet hioutunut prosessiin ja aloittanut kokeilemisen resepteillä, vesiprofiilisi tunteminen auttaa hienosäätämään muokkaamista (jos valmistetaan täysjyvätuotteita) ja käymisprosesseja ja lopulta , makusi.

Asiat, jotka haluat testata, ovat muun muassa veden kovuus, pH-arvo ja kloori. Veden kovuus ja pH vaikuttavat perunaan, ja kloori vaikuttaa oluen makuun.

Matt Kellogg
2010-11-09 07:45:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En voi kuvitella, että olisi haitallista testata vettä, jos käytät sitä suoraan hanasta. Käytämme yleensä edullista ruokakaupan 25 c gallonaa juomavettä ja meillä on ollut hyviä tuloksia.

Panetko tabletteja veteen mineraalien lisäämiseksi?
Olen pahoillani, että tarkoitin juomavettä, ei tislattua. Korjaan vastaukseni.
Herb
2010-11-09 20:54:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jos sinulla on oma kaivos, kuten minäkin, sinun on tiedettävä, mitä hanasta tulee riippumatta. Suoritat pari erilaista testiä - CDC: llä on paljon hyvää tietoa siitä, kuinka usein testaat ja mitä sinun pitäisi tarkistaa.

Tämän lisäksi hyvälle oluelle on joitain mikro-ravinteita koskevia vaatimuksia, ja erilaiset veden kovuustasot vaikuttavat varmasti panimosi lopullisiin aromeihin. Minulla on muutama kirja (tällä hetkellä käytettävissä), joilla on ohjeita veden laadusta, mutta nämä ovat erittäin hyvät sarjat ja vastaavat sitä, mitä muistan puolivälissä.

Epäilen, että @Matt tarkoittaa lähdevettä, ei tislattua vettä - se on liian puhdasta tehdä todella hyvää olutta, kummallakin tavalla.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...