Kysymys:
Mikä on oikea tapa aloittaa käynnistin?
Nicholas Trandem
2010-11-10 02:54:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mikä on oikea tapa aloittaa käynnistin? Kaadanko vain koko jutun vai minun täytyy "korjata" tietty osa siitä?

Aloitin juuri käynnistimien käytön (0,25–5,5 litraa vettä + 2–4 kuppia Pale LME + 1 White Labs -injektiopullo). Olen vain kaatanut käynnistimen koko sisällön (voimakkaan ravistelun jälkeen) ensisijaiseen osaan. Onko olemassa parempi / oikeampi tapa aloittaa käynnistin? Olenko vaarassa lisätä epämakuja?

Kolme vastused:
#1
+2
PMV
2010-11-10 03:02:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytät oikeaa menetelmää.

Jotkut ihmiset kaatavat tasaisen oluen ja siemaavat vain kiinteää hiivaa, mutta se on ylivoimaista, varsinkin jos teet alkupalaa Pale LME: llä.

Jos teet alkuruoan vierteestä, jonka olet tallentanut viimeisestä keisarillisesta mustapatentista mallaspommistasi, ja syötät yhden gallonan erään vaimon lageria, kaada ehdottomasti vierre pois, muuten sinun pitäisi ole hyvä kaataa koko käynnistin.

#2
+2
Morgan
2010-11-10 03:29:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko vain syötettävä koko asia, vai jäähdyttämällä (hiivan pudottamiseksi tarvittaessa) ja nesteen dekantoiminen riippuu oluen ja erän koosta.

Esimerkiksi venäläisen keisarillisen paksun valmistamiseksi Voisin tehdä suuren 2 litran käynnistimen (ehkä jopa suuremman). Yleensä aloittajien tulisi olla vähän hyppyjä ja niiden OG: n tulisi olla noin 1,040-1,050. Jos minun pitäisi laittaa tämä koko juttu 5 gallonan erään, lisäämään noin 1/2 gallonaa, jolloin kokonaismäärä olisi 5,5 gallonaa. Aloittajani edustaisi noin 9% kaikista vierteistä. En halua, että heikko käynnistin 'laimentaa' 9% kokonaispainotteisemmasta, raskaammasta oluesta.

Jos kuitenkin panisin kevyesti hypätyn 1 litran käynnistimen mietoon belgialaiseen pale aleen tai hefeweizeniin, en välitä siitä kovin paljon ja ohittaa jäähdytys- ja dekantointivaiheen.

#3
+1
J Wynia
2010-11-10 03:07:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaikki, mitä olen lukenut, kertoo kaiken heittävän sinne. Hiivan terveys- ja solumäärä sekä vierteen lämpötila ovat kaikki, mikä todella merkitsee. Mauton maku syntyy siitä, että nämä tekijät ovat "pois" siitä, mihin niiden pitäisi olla tyyliä varten.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...